4:e flytveckan....

Idag e jag sugen...super sugen...på vad vet jag inte riktigt. Är det en cigg något sött eller bara att få sätta tänderna i något som krasar...TYP KNÄCKEBRÖD! AAAAAAAHHHHH
 
Fast jag är ändå vid gott mod och rätt glad. Tycker nog att jag kännt mig positiv under dessa första flyt-veckorna.
 
 
Det är inga större svårigheter för mig att flyta, bara att man får sådana otroliga SUG från och till! Ska kämpa på ikväll, motarbeta alla frestelser min kropp vill dra mig in i :D
 
Under helgen ska jag belöna mig med en present! En kamera kanske, då kanske jag kan visa alla bilder jag ska ta i friends arena på melodifestival finalen!
 
Pax!
Jonaz

Godmorgon

 
Morgonkaffe i soffan, tog en lååång sovmorgon då jag hade en 14h dag på jobbet igår. Att sova länge - det är inte jag. Blir liksom inte piggare, snarare segare...hehe. 
Funderar vad jag ska flyta på idag! Packar ner Modifasts shake med kaffesmak. En bar och ikväll blir det hemmagjord gulasch. Gött mos! Eller gött flyt! får man väl säga!
Allt liksaom rullar på, det känns bra, förutom att jag inte får i mig nog med vatten, fy mig skämmes :D
 
Jag längtar så till denna helg som kommer. JAG ÄR LEDIG! Tror det får bli lite shopping med sambo och mys med vänner!
 
Idag är det bara
 
 
dagar kvar till operation!
 
Pax!
Jonaz

Makedoniens bidrag i Eurovision song contest 2013

 
 
Inte bara duon i sig är udda, även låten är en rätt främmande med sin blandning mellan både modernt och traditionellt och balkanskt och västerländskt. Jag gillar denna mix, versen är suggestiv och spännande, men om jag hade ägt spakarna i studion så måste refrängen arrangeras om och lyfta mer. Spontant tycker jag att här finns en hel rad spännande ingredienser och goda intentioner, men att man kanske inte har nått riktigt hela vägen mot en eurovisionhit, dock gillar jag denna låt och likaså artisterna!
 
Denna låt får betyget:
 
 
 
4 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonaz

Hemma & jag har en fråga angående skönhetskräm :D

Yepp. Då var det soffmys med en skål löksoppa. Flyt flytare flytast :D
 
Min sambo sa igår att det syns på ansiktet att jag gått ner nästan 10kg, kul. En liten fråga till alla er kloka GBP-are. Jag läste ett inlägg hos någon för några veckor sedan, där det skrevs om en kräm som hjälper till med att skinnet anpassar sig en aning när man förlorar vikt snabbt.
 
Finns det sådana krämer? Fungerar de? Eller är det enbart ett försäljningstrick?
Vilka krämer handlar det om? Är det någon som har erfarenhet av någon?
 
Ska nu njuta av att läsa lite bloggkommentare och kika vad alla kloka skrivit i sina bloggar!
 
See ya!
 
Pax!
Jonaz

Georgiens bidrag i Eurovision Song Contest 2013

 
Balladen visade sig vara skriven av vår egen schlagerkung Thomas G:son. Knappast något som revolutionerar tävlingen och går till topps, men definitivt starkt nog för en finalplats, ett enda långt crescendo.
 
Denna låt får betyget:
 
 
3 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonaz

Spaniens bidrag i Eurovision Song Contest 2013

 
Rock på spanska med keltiska influenser. Denna genre känns som en ljummen bris. Den känns knappt. Helt ok radiolåt, men kom igen, vem kommer att komma ihåg denna låt i juni. Nope - TRIST!
 
Denna låt får betyget:
 
 
2 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonaz

Kroatiens bidrag i Eurovision Song Contest 2013

 
Jag var rädd att det här skulle stanna vid att bli ett exotiskt men hopplöst inslag i Malmö - men måste säga att jag är positivt överraskad. Det låter väldigt 80-tal, som en vinnare utav Kroatiens egen festival - SPLIT-festivalen, fast som en vinnare från 80-talet. Troligtvis kommer den att hämta poäng från balkan området! Detta är nog ett av bidragen vi får se i finalen...men som vinnare - NOPE!
 
 
Denna låt får betyget:
 
 
3 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonaz

Dagens lilla roliga...

 
Denna video blev vald till den värsta musikvideon någonsin! Det är ett band från Finland! Mycket innovativ koreografi :D
 
ENJOY!
 
Pax!
Jonaz
 

Dagens bravader!

Idag har det varit fullt ös!
Denna morgon var kall som vilken annan vintermorgon som helst. Bil fick skrapas och det vårväder som var lovat denna vecka kändes långt borta i morse.
Jag begav mig iväg på det morgonmöte jag hade inbokat. Trevligt kul och givande. Goda intentioner om hur vi ska lägga upp höstens och vårens ungdomsarbete.
 
Sedan var det lunch.
Som sagt skakade jag till en Modifast-kaffe-smak-shake, för att sedan bege mig till radiostudion för 1,5h sändning. Då sken solen. Så skönt. Jag blev så glad, det finns hopp om att våren är på väg!
 
 
Nu blir det lite kontorsarbete fram tills kl.18. Så blir det en sista samling och den sista verksamhetsträffen för dagen!
 
Idag är det bara
 
 
dagar kvar till operation!
 
Pax!
Jonaz

Digital Kamera...vilken modell?

Ska ge mig ut på jakt efter en ny digitalkamera. 
När man ska fotografera konserter, mörka arenor och det ska bli bra foton fast man är på håll, ja vad ska man tänka på? Vilka egenskaper ska kameran vara utrustad med?
 
 
Please HELP!
 
Pax!
Jonaz

NÖRD

Ja det är jag.
Stack förbi en second hand butik på vägen hem från jobb! Skulle leta efter lite böcker som vi har till den litteraturcirkeln jag leder på arbetet.
Då hittade jag denna bok:
 
 
Alla finlands bidrag genom åren med noter!
UNDERBART! Hehe! Det finns en hel del guldklimpar här!
Ska ligga på soffan och sjunga på finska ikväll!
 
Pax!
Jonaz

Idag är en bra dag :D

Hej & hå!
 
 
Så glad över dagens resultat. Nu har jag gått ner de 8kg som skulle averkas innan operation - skönt. Nu blir varje gram en bonus, och jag tänker på vad bästa Matilda skrev till mig - varje kilo man går ner under flytet, kommer aldrig tillbaka :D
SÅ GÖTT!
 
Ska strax lämna jobbet, ikväll blir det hemmalagad ärtsoppa - woohoo!
 
Idag är det bara
 
 
dagar kvar till operation :D
 
Pax!
Jonas

Status 26 februari 2013

Startvikt: 158kg
StartBMI: 49,3
 
Flytveckorna:
Vecka 1, 13/2-2013: -5.3kg, -1,6 i BMI
Vecka 2, 19/2-2013: -1.8kg, -0,6 i BMI
Vecka3, 26/2-2013: -2,7kg, -0,8 i BMI
 
TOTAL VIKTNEDGÅNG: 9,8kg
 
JUST NU!
Vikt 148,2kg
BMI 46,3
 
Pax!
En nöjd
Jonaz

Herre min je!

Jag kan inte förklara hur GOTT det var med att slurpa i sig 2dl hemmagjord gulasch-soppa. Receptet säger att det ska vara 500kcal. Dock var det kött i receptet och det använde inte jag, så det är förvisso mindre kalorier i denna soppa. Det blev ca 10 portioner och då innebär det att det är mindre än 50 kcal i var portion, underbart!
 
Ärtsoppan ligger runt 120kcal per portion. Även denna blev utan kött. Smakade en sked, Även den blev himmelskt god :D
 
Mätt - nöjd och imorgon är det vägningsdag :D
 
 
Pax!
Jonaz

Denna dag tog en snabb vändning.....

Jag skulle dra till Malmö för att spendera några timmars schopping :D Plötsligt ringer telefonen, det var en förening som arbetar med hemlösa och utsatta människor i Malmö. De hade frågat mig i höstas om jag ville komma dig och hålla en föreläsning där någon gång i februari!
 
De hade planerat in att jag skulle komma idag kl 13 och föreläsa, de hade bara GLÖMT och informera mig om detta. Men jag var på mitt bästa humör idag, så givetvis begav jag mig dit. Fick lägga upp föredraget i huvudet på väg dit hehe.
En mycket givande dag, och jag höll 2h föredrag för de som kommit. 
Efter detta smet jag in i två butiker för att se om det kunde fyndas något.
Jag hittade en cool tygjacka i mc-jacke modell - storlek alldeles för liten! Jag köpte den! Tänkte att den skulle in i garderoben och kanske bli moroten att försöka komma i och ha som höstjacka till hösten :D 
 
Just nu står det 3 grytor och puttrar på spisen :D 2 grytor med ärtsoppa och en stor gryta med gulasch soppa. Det doftar ljuvligt!
 
 
Nu kommer det att bli en hemmalagad redd soppa om dagen, som utbyte för pås-flytet. Måste ha mer ombyte!
 
Höres senare!
Pax!
Jonaz

God förmiddag!

Ledig dag idag. Samt lönedag. Hehe. Idag blir det en tur till Malmö. Lite inhandling till soppor som ska kokas i eftermiddag. 
 
Tänkte svänga förbi Emmaus och Erikshjälpen, för att se om något fynd kan göras. Samt kika på lite böcker! Behöver fylla på högen - "att läsa på semestern" då jag fusk läst dem redan nu :D
 
Sedan ska jag köpa ett coolt mobilskal till mamma som present. Hon har just blivit med iPhone. Helt ärligt tror jag hon skaffade den så att hon skulle kunna spela Wordfeud lol.
 
Idag är det bara
 
 
dagar kvar till operation.
 
Vi hörs senare!
Pax!
Jonaz

Kära bloggvänner. Jag behöver er klokhet!

 
Jag har snart fastat i 3 veckor. Det enda jag unnat mig är några gurkstavar då och då. Allt går bra och jag mår jättebra. Pigg i kropp, inte hungrig eller sugen på något annat.
Jag kan inte dricka shakes med fruktsmak. Jag gillar verkligen inte mjölk och de blir så snarlika milkshakes och efter ett halvt glas börjar jag ulka och det är total stopp.
Sopperna som Modifast och Allevo har är det jag använder. Men min fasteperiod är lång, ska fasta fram till den 4:e april då jag har min op.
 
Jag är bara så rädd att jag ska TOK tröttna och inte kunna äta sopperna längre. Minns tiden med Cambridge sopporna, det gick bra i början, men efter 1 månad tog det bara stop, ville bara kräka när jag blandade en varm dryck och kännde doften av den.
 
Jag kryddar sopporna olika var gång, men nu tänker jag såhär:
 
Imorgon kommer jag att göra några olika soppor själv. En Ärtsoppa, en Gulash och en indisk linssoppa - alla tre är vegetariska.
 
Ser jag till kalorintaget överstiger inte dessa hemmagjorda soppor de kalorier som fastesopporna har. Dock kanske jag inte får i mig all det av näring i en hemmagjord, men jag tänkte att jag skulle byta ut en av Apotekets soppor mot en hemmalagad bara för att få en variation.
 
Är detta fel tänkt? Eller MÅSTE jag hålla mig till köpe-soppor? Det kan ju inte påverka viktnedgången fram till op. dagen. Sedan vet jag att jag måste vara 100% fastande de två veckorna innan op. Och då kommer jag givetvis att fasta really HARDCORE!
 
Är detta ett feltänk av mig? Eller? Hjälp mig :D
 
Pax!
Jonaz

Bokat flyg och hotell....

Om två veckor bär det av till Stockholm. En helg där lördagen ska spenderas på Friends arena, finalen på Melodifestivalen stundar!
 
 
Party all night!
 
Söndagen ska Götgatan och Hornsgatan damsugas på coola retro prylar och kläder!
LÄNGTAR
 
Pax!
Jonaz

BLOGAWARD

 
Jag fick en bloggaward av Sara med motiveringen:
 
Bästa Jonaz. Du är antagligen den ENDA killen som jag vet som bloggar om en blivande gbp-operation. Du kämpar så jäkla bra med flytet så jag blir chockad. Plus du är grymt duktig som kämpar mot cigaretterna! Du har ett tag till, och jag tror du kommer att lyckas med marginal! Dessutom tycker jag att du ska byta till WordPress, det är SÅ mycket bättre!
 
Den som får denna utmärkelse, ska skriva åtta stycken saker om sig själv och sen skicka vidare den till tre stycken andra bloggare.
 
1. Jag har aldrig berättat på bloggen vad jag arbetar med. Först tänkte jag skriva lite om mitt arbete, men jag kommer nog att hålla det för mig själv ett tag till. Det finns en hel del fördomar kring mitt arbete, hur man ska vara och inte vara när man har den titel som jag har, så jag tänkte att här ska jag bara få vara Jonaz. Men i mitt arbete träffar jag otroligt mycket människor, i alla åldrar och i alla skeende i livet. Att få arbeta och träffa människor i alla livets skeende det är stort, och jag älskar mitt arbete! 
 
2. Jag gillar när det är ordning runt omkring mig, men blir absolut inte stressad av om det är ostädat eller stökigt. För mig är det viktigare att njuta av livet, göra saker med min sambo eller vänner. Då får städning och ordning komma i andra hand :D
 
3. Jag lever i ett samkönat förhållande. Jag och min sambo har varit tillsammans i 16år. Vi träffades på en chatt, han var ny i stan, tänkte han kunde komma hem till mig och fika och träffa lite polare och lära känna folk. Han kom, vi drack kaffe hela natten, sedan stannade han kvar hehe. Han är från norra lappland och en tvätt-äkta same. Han har 3 renmärken i sin familjs renhjord.
 
4. När jag var ung så var det mycket party i Malmö med för och efterfester. En helg skulle jag ha den stundande efterfesten. Det var ett lokalt band som tyckte de skulle få hänga med på min efterfest. Men jag lurade dem, sa att de skulle stå och vänta på oss medan vi fixade några taxibilar. Men vi lämnade dem för att de var inte coola nog att få följa med vårt gäng. Detta band slog igenom något år senare - THE ARK. Jag har dizzat The Ark LOL
 
5. Jag har två städer jag älskar, det är Prag och Helsingfors. Jag älskar städer, pulsen och utbudet. Åker hellre in i myllret av människor än iväg och ligger på en strand i en vecka!
 
6. Favoritfilm: Latter Days. Har sett den 1000ggr, kan inte få nog av den filmen. Och skådisen Steve Sandvoss i filmen är nog no.1 på min femlista höhö
 
7. Jag är en grym kock. Min matlagning och min magi med kryddor är det få som kan mäta sig med. Men ska jag baka då blir det KATASTROF! Jag har ingen feeling what so ever när det kommer till bakning. En gång var det t.o.m. mjöl på dvd-spelaren efter ett försök att baka bröd lol
 
8. En snaps som jag verkligen gillar, och som jag antagligen inte kan inta efter en gbp-op. är 70% Absint. Den är så härligt kryddad och dess styrka värmer ända ner i magen!
 
3-personer jag skulle vilja ge en BLOGAWARD till är:
 
Coolaste Matilda! Det går inte att vika undan från hennes inlägg. Men ett rakt språk, stor självironi och mycket klokskap ÄLSKAR jag bara denna blogg. En tjej som har skinn på näsan och humor och ärlighet - egenskaper många borde vara avundsjuk på! Tack för alla inlägg och kommentarer och jag har sällan sett så läckra köttbullar som dina :D !
 
Roligaste Sofia! En stor gnutta kärlek och kraftig humor på detta - det är denna blogg fylld utav. Fia har en stor omtanke för oss som följer bloggen, samt en härligt språk som gör att man både skrattar, njuter och ler i de kommentarer man får likväl de som skrivs i bloggen! Superkul var gång man ser att det är ett nytt inlägg från Sofia. Man får livsglädje av denna tjej!
 
Positiva Marita!  Ingenting verkar vara omöjligt för dig. Jag beundrar din drivkraft du har och det du sprider till oss som ger sig ut på den resa du själv gjort! Tack för stöttande kommentare, roliga kommentarer, du lyser upp med din erfarenhet! TACK!
 
Pax!
Jonaz
 
 

Rysslands bidrag i Eurovision Song Contest 2013

 

Dina Garipova  - What If

 
Efter en första genomlyssning är jag väl inte särdeles imponerad. Gina kan ju utan tvekan sjunga, med en viss brytning som bör slipas av. Har svårt för dålig engelska - so sorry! Låten ligger precis mitt i standardfåran för balladformatet - inte dåligt, men heller inget som sticker ut på något sätt. Den är helt klart fin, men inget mer!
 
Denna låt får betyget:
 
 
3 (kalla) flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonaz

Favoriten...

...VARSÅGOD!
 
 
 
Pax!
Jonaz

God förmiddag!

Idag är ännu en fantastisk arbetsdag!
Har haft den första "verksamheten" på morgonen, sedan blir det lite kontorsarbete fram till kl 18, då blir det skarpt läge igen och det avslutar dagen.
 
Imorgon har jag ledig dag! Kul när ledig dag sammanfaller med lönedag :D Får väl fundera på om jag ska göra något särskilt.
 
Flytet går bra. Känner bara att jag behöver någon form av variation till de soppor som jag äter. Jag gillar inte de shakes som innehåller vanilj, jordgubb och "hubba bubba" smakerna. Kan ju ha med att göra att de blir så mjölkiga. Jag gillar inte mjölk och milkshakes är något av det värsta jag vet.
 
Tänkte att jag skulle titta lite efter sopprecept som jag kan laga själv. Att koka soppa som är kalorisnåla är ju inga problem, men får väl då kompletera med Modifast och Allévos soppor för att näringsinnehållet ska tillfredställa min kropps behov! Men som sagt, jag behöver en variation så jag inte tröttnar på de produkter jag har hemma!
 
Nu är det bara
 
 
dagar kvar till operation!
 
Pax!
Jonas

N8

 
Pax!
Jonaz

Melodifestivalen deltävling 4

 
 
1. Army of Lovers - Rockin' The Ride (Alexander Bard, Henrik Wikström, Per QX, Andreas Öhrn, Jean-Pierre Barda)
Jag ÄLSKAR AOL. Har gjort det sedan de gav ut sin första lp i slutet av 80-talet. De körde en sexualpolitisk kamp långt före jämlikhetsdebatten landade hos gemene man. TACK fina AOL!

2. Lucia Piñera - Must be love (Peter Kvint, Jonas Myrin) SKÅNING NO1
Fantastisk röst, men vilken trist låt denna underbara tjej fått! Hoppas hon får mer bättre material, för jag vill höra mer av henne, men inte mediokra låtar.

3. Robin Stjernberg - You (Robin Stjernberg, Linnea Deb, Joy Deb, Joakim Harestad Haukaas) SKÅNING NO2
Detta tilltalar INTE mig. Men jag tror att gemene man gillar detta - så det är nog en het kandidat ikväll.

4. Sylvia Vrethammar - Trivialitet (Thomas G:son, Calle Kindbom, Mats Tärnfors)
Jag gillar bossa, och jag gillar Sylvia. Men visst är det rätt platt! Denna låt kommer hamna på sista plats!

5. Ralf Gyllenhammar - Bed on fire (Ralf Gyllenhammar, David Wilhelmsson)
Jag säger bara GRYMT-BRA!

6. Behrang Miri - Jalla Dansa Salwa (Behrang Miri, Anderz Wrethov, Firas Razak Tuma, Tacfarinas Yamoun)SKÅNING NO3
Sommar känsla, men Behrang charmar röven av mig! Man blir lite kär :D Detta är ok men så full av charm - Det kan räcka!

7. Therese Fredenwall - Breaking the silence (Terese Fredenwall, Simon Petrén)
Låten lyfter inte, så gör tyvärr inte artisten heller. Men jag skulle kunna tänka mig att ha ett handsmycke med 3 kors på som Therese har. Nej nu fyller jag på mitt kaffe!

8. Ulrik Munther - Tell The World I'm Here (Peter Boström, Thomas G:son, Ulrik Munther)
Denna låt har en rak väg till finalen. Där jag tycker Ulrik är bättre än låten. Detta är inte min cup of tea. Men jag kan nog redan säga grattis Ulrik till en finalplats!
 
Så här tror jag att det blir:
Final - Ulrik Munther
Final - Ralf Gyllenhammar
 
2:a chansen - Robin Stjernberg
2:a chansen - Behrang Miri
 
5:e plats - Army of Lovers
6:e plats - Therese Fredenwall
7:e plats - Lucia Pinera
8:e plats - Sylvia Vrethammar
 
Pax!
Jonaz

En dag i Edens lustgård.....

 
 
Pax!
Jonaz
 
 
 
 
 
 

Godmorgon

 
Härliga lördag är här!
En dag på jobb med mycket sköna möten väntar :D
Sedan är det Melodifestival ikväll - woohoo. Längtar efter att få se mina gamla favvisar Army of lovers köra igen!
 
Tänk idag är det bara
 
 
dagar kvar till operation!
 
Vi höres senare!
 
Pax!
Jonaz

Irlands bidrag i Eurovision song contest 2013

 
 

Ryan Dolan (Only Love Survives)

 
Låter lite som Euphoria fått ett kärleksbarn med en av SHM låtar! Detta är lilla tummen upp! Bra radiopop, inte mig emot! Det är många låtar i denna genre som röstats ut från Melodifestivalen i år, är vi trötta på låtar som denna?????:D
 
Denna låt får betyget:
 
 
 
3 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonas

Dilemma......

Min sambo snackade idag med en av expediterna i affären, hon har en kennel och just fått en valpkull. Min sambo berättade att jag gått och funderat länge på att skaffa mig hund. En Fransk Bulldog har jag vetat länge är den ras som jag förr eller senare kommer att skaffa.
 
Visst är de vackra, samt att de är spjuviga och clown aktiga :D Precis som jag hehe
 
 
Med sina fladdermusöron, sitt grymtande, åh vad jag älskar denna ras!
 
Så berättar expediten för min sambo om att hennes vännina just fått en kull av "frallor", 3 valpar, 3 tikar som är leveransklara i mitten på mars.
Jag är välkommen dit för att besöka de tre valparna. Se så söta de är!
 
 
Skulle jag våga åka dit? Vad händer om jag gör detta? Då kommer jag att bli med hund!
Jag har ett arbete där man kan ha sin hund på sitt kontor, dock är jag ute och far rätt mycket och i byn där jag arbetar där finns ett superbra hunddagis i anslutning till jordbruksgymnasiet där studerande blivande djurskötare med lärare sköter hundarna. 
 
Vi bor lantligt med fält och åkrar. Nära till strand, skog och hav.
Jag & sambon hade hus på landet i 10 år. Vi hade djur och när vi sålde huset och flyttade till lägenhet - och djuren fick ett nytt hem hos en kompis bondgård så har jag njutit av friheten. Att inte ha ansvar för mer än sig själv. Behöver inte fixa passning när man ska iväg på semester. Inte skynda sig hem vid dagsresor etc. Jag har njutit dessa år i lägenhet utan djur och av vår nya frihet. MEN jag har även saknat att ha en hund i familjen.
 
So......WHAT TO DO! WHAT TO DO?????
 
Pax!
en förvirrad Jonaz
 

Myskväll....

Nu blir det filmmys....
Köpte DVD box för ett tag sedan med alla Harry Potter filmerna. Halvblodsprinsen ikväll! WOOHOO!
 
Pax!
Jonaz

Hej & hå.......

Efter en intensiv dag på arbetet har jag nu landat i soffan.
 
 
Ligger med papper i knät för att förbereda helgens arbete. Imorgon går arbetet i lyckans tecken och på söndag ska det handla om kamp, det man måste kämpa för.
 
Jag kämpar....med mitt flyt och min rökning. Men jag är lite slarvig, slarvig på att planera. Idag när jag drog till arbetet blev det lite stressigt här hemma. Fick inte i mig den vätska jag skulle. Attans Jonaz - SKÄRPNING! Jag svängde inom macken på väg till jobbet för att köpa en flarra vatten för att dra i mig i bilen. Då slog det mig, har ju glömt att ta med mig en shake! på macken hade de bars från NUTRILETT. Jag köpte en och åt halva till frukost och resten som lunch på vägen hem. 
 
 
Nu ska jag vara duktig och få i mig vatten och äta en Modifast soppa till kvällsmat!
 
Det är ju bara 
dagar kvar till operation!
 
Pax!
Jonaz

Godmorgon

 
Idag stundar en tung dag på jobbet. Vissa dagar är bara så. Det är mitt arbete att gå in i andra människors livssituationer. Ibland är det glädje och yra, men idag är det sorg och förtvivlan. 
Livet är ju så. Ömsom lätt, ömson svårt och ömsomt omöjligt!
 
Ikvväll blir det soffhäng - ska ju jobba hela helgen! 
 
Vi hörs senare ikväll :D
 
Pax!
Jonaz

Det går bra....

 
Hela dagen har "flytit" på bra :D
Det har efter dessa veckor bara blivit självklart att inte äta, och sug efter kakor är långt borta. Riktigt skönt!
 
 
Pax!
Jonaz

Melodifestivalen deltävling 4

 
1. Army of Lovers - Rockin' The Ride (Alexander Bard, Henrik Wikström, Per QX, Andreas Öhrn, Jean-Pierre Barda)
Jag tycker: Låter verkligen som en Army of lovers- dänga. Jag blir helt nostalgisk. JAG GILLAR DETTA! Men det kommer inte ha en chans!


2. Lucia Piñera - Must be love (Peter Kvint, Jonas Myrin)
Jag tycker: Härliga Lucia. Bra röst - Sounds a lot like ADELE. Men låten är en vänsterhandsproduktion. Rätt trist! Lucia är mycket bättre än låten - räcker nog inte!3. Robin Stjernberg - You (Robin Stjernberg, Linnea Deb, Joy Deb, Joakim Harestad Haukaas)
Jag tycker: Fasen vilket register denna kille har. Men ännu en låt som är så där! Det är en konflikt mellan vers och refräng, hänger inte riktigt ihop, men en radioplåga blir det av denna låt!4. Sylvia Vrethammar - Trivialitet (Thomas G:son, Calle Kindbom, Mats Tärnfors)
Jag tycker: ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZå trizzzzzzzzzzzzt. Jag önskar jag kunde gilla detta, Men nej, nej och åter nej!5. Ralf Gyllenhammar - Bed on fire (Ralf Gyllenhammar, David Wilhelmsson)
Jag tycker: WOW! Detta är bra. Vackert, smutsigt samtidigt pampigt. En lät med känsla av ärlighet. Me like A LOT!6. Behrang Miri - Jalla Dansa Salwa (Behrang Miri, Anderz Wrethov, Firas Razak Tuma, Tacfarinas Yamoun)
Jag tycker: En sämre kopia av Frankrikes bidrag för några år sedan. Helt ok, lite efterfest-fylla över låten, dock en SUPERBRA TEXT. Helt ok :D7. Therese Fredenwall - Breaking the silence (Terese Fredenwall, Simon Petrén)
Jag tycker: Bra, söt låt. Bra, söt artist...men var är magin? Det tänder inte, det bara pyr.8. Ulrik Munther - Tell The World I'm Here (Peter Boström, Thomas G:son, Ulrik Munther)
Jag tycker: Detta är en storfavorit bland många. Låtens kostym har mer pop översig än Ulriks schlager klädda låt från förra året. Svulstigt och välproducerat. Detta kommer att gå hem, inget för mig dock.
 
Så här tror jag att det blir:
Final - Ulrik Munther
Final - Ralf Gyllenhammar
2:a chansen - Robin Stjernberg
2:a chansen - Behrang Miri
 
5:e plats - Army of Lovers
6:e plats - Therese Fredenwall
7:e plats - Lucia Pinera
8:e plats - Sylvia Vrethammar
 
Om jag fick önska hur resultatet ska bli:
Final - Army of Lovers
Final - Ralf Gyllenhammar
2:a chansen - Ulrik Munther
2:a chansen - Therese Fredenwall
 5:e plats - Robin Stjernberg
6:e plats - Behrang Miri
7:e plats - Lucia Pinera
8:e plats - Sylvia Vrethammar
 
Pax!
Jonas

Lunch

 
Idag på arbetet var det servering av soppa i fastetid.
AAH...de hade ärtsoppa kokad på buljong. Jag kikade på kaloriintaget, 1dl hemmalagad ärtsoppa (med fläsk) är ca 85kcal / dl.
 
 
Jag tog och silade ca 3 dl och slurpade i mig. Så gott :D Vilken njutning!
 
Det var nästan bara vätska, så det var nästan ett flyt - halvflyt kanske, men jag gick ju inte över kalorierna en Modifast soppa ger.
 
Nu sitter jag här och bara myser! Mätt och glad. och tänker - det är bara
dagar kvar till operation!
 
Ska jobba undan nu så kanske jag kan få komma ut i solen en stund :D
 
Pax!
Jonas
 
 

Godmorgon

Igår hade jag ett märkligt beteende. Jag var så röksugen. På vägen hem från jobb började jag närma mig en Preem mack. Jag bestämde mig för att stanna till och köpa hem en ask cigg. Jag tänkte - om jag röker en ikväll så gör inte det mig till rökare igen. Jag skyddade mig själv genom att rina min lillebror.
 
Jag berättade för honom att nu kommer det en rondell. Svänger jag höger kör jag mot att köpa cigg, kör jag rätt fram kör jag hem. Han hjälpte mig att köra rakt fram i rondellen, bort ifrån Preem och bort ifrån nikotinet.
So far so good!
 
Sedan kom jag hem. Röksuget ville inte släppa, det steg och hela kroppen bubblade. Då flippade jag ut :D
Jag gick igenom alla ytterplagg som hängde i garderoberna. Kännde igenom alla fickor, kanske - kanske - kanske skulle jag hitta ett paket med ciggaretter som jag glömt kvar.
Mitt beteende - ett missbruksbeteende - jag kunde inte kontrollera mig. Men inte en gnutta tobak finns i vårt hem, så det blev ingen röka igår.
 
Idag är jag glad för detta. Måtte jag aldrig bli så "smått" galen igen som jag var igår :D
 
Pax!
Jonaz

N8

Vätskebalansen är återställd!
 
Nu ska jag krypa ner under täcket!
 
 
Sov Gott!
 
Pax!
Jonaz

Inför helgen....

Minns Ni?
 
 
 
 
Army Of Lovers är tillbaka! Ska bli spännande att se dem på lördagens sista delfinal av Melodifestivalen!
 
Pax!
Jonaz

Fy mig skämmes....

En sådan däringande dag igen på jobbet. Möte och planering - hit & dit. Ut och möta människor på olika ställen som är i olika skeende i livet. Tillbaka igen. Planering inför kvällens bravader här på jobb.
 
JAG GLÖMMER ATT DRICKA!
 
Känner det i ryggen, ont i njurarna.
Nu ska torkan bort och vatten intagas :D
 
 
 
 
Idag är det bara
 
 
dagar kvar till operation!
WOOHOO
 
Pax!
Jonaz

Godmorgon

Min plan var att sova ända fram till kl.9 idag. Ska jobba eftermiddag och kväll idag. Men vaknade 1,5h innan klockan ringde - klarvaken. Det är skönt att vakna och känna sig utsövd.
 
Tycker mig att jag somnar in bättre och vaknar piggare än vanligt - kanske en konsekvens av flytet? Vad vet jag? Men det är bara att tacka och ta emot :D
 
Idag bjuder dagen på diverse möten och planering. Men först:
 
 
morgon-tv med KAFFE!
 
En skön dag önskar jag alla!
 
Pax!
Jonas

N8

 
Pax!
Jonas

Gamla matvanor....

Har nog inte förstått riktigt vad jag håller på med. Jag går mot något helt nytt, befinner mig i flytet utan riktigt förstå vad som håller på att hända.
Min operation är om 43 dagar, den 4:e april, vilket innebär att mat kommer inte jag att inta förrens i slutet på april. 
 
Tänk att det faktiskt kan vara så att de kilon jag nu går ner innan operationen aldrig kommer att komma tillbaka. Tänk vad fantastiskt det skulle vara :D
 
Är så glad att jag har operationen inom räckhåll. Ett mål värt varenda dag på flyt :D
 
Nu efter två veckor på flyt har jag gått ner 7kg. Så skönt, det enda som hela tiden stör min fokusering är röksuget. Veckan innan jag skulle börja flyta låg jag i influensa. Hade en fruktansvärd torrhosta, kunde inte röka. Så jag bestämde mig för att inte ta upp rökningen efter några dagars influensauppehåll. Men jag är så röksugen - så fruktansvärt röksugen. 
 
Igår ringde en polare, jag reste mig direkt och gick ut och ställde mig under fläkten. Morgon rutinen finns inte kvar längre och det känns tomt och konstigt. Tjuvröket i bilen på väg till jobb - det är också borta. Det är otroligt, men vad tomt det känns utan ciggen.
 
 
Men - bit ihop Jonaz. Målet är så nära.......
 
Pax!
Jonaz

Bra dag...

...men nu börjar jag bli röksugen, RIKTIGT röksugen...
 
Jag funderar på att belöna mig på annat sätt. Kanske film och soffmys! Men jag kommer ändå att få bita ihop lite xtra idag. 
Om det blir för illa kanske det blir en morotstav oxå :D
 
Nu är det 
 
 
dagar kvar till operation.
 
Jag har under mina 2 första flytveckor gått ner 7 kilo. Idag på jobbet nämnde någon att det syntes. KUL!
 
Nu ska jag ta en kopp kaffe och mysa i soffan! Over and out!
 
Pax! 
Jonaz

I like....

Status 19 februari 2013

 
 
Flytveckorna:
Vecka 1: -5.3kg, -1,6 i BMI
Vecka 2: -1.8kg, -0,6 i BMI
 
TOTAL VIKTNEDGÅNG: 7,1kg
 
JUST NU! 
Vikt 150.9kg
BMI 47.1
 
 
 
Favoritlåt I was made for loving you - KISS
  
Pax!
Jonaz

Godmorgon

 
När jag hälldt upp morgonkaffet ställde jag mig under fläkten och satte igång den. Då slog det mig, just det - jag röker inte längre!
 
Märkligt hur gamla rutiner fortfarande sitter kvar. Just nu är jag så röksugen! Fast jag vet att det går över om några minuter!
 
Jag blir ändå förvånad över hur lugn jag känner mig. Har försökt att sluta röka förut, och jag blev ingen trevlig kille bitvis. Men tycker nog att jag är hyfsat lugn! Fast får väl fråga min kärlek, som troligtvis har en sannare bild utav mig...hehe
 
Då bär det iväg till arbetet. Kontorsdag idag. Har fått in ett delicat ärende nu som jag ska ta hand om. 
 
Sköt om sig vi höres senare!
 
Pax!
Jonas

N8

Lite funderingar!

 
Då detta är min första blogg-ever har jag lite funderingar, kanske någon kan svara som har mer erfarenhet!
 
- Är blogg.se en bra plattform att ha sin blogg hos?
 
- Hur i allsindar ser jag vilka det är som följer min blogg?
 
Pax! Från en förvirrad men glad
 
 
Jonaz

Greklands bidrag i Eurovision song contest 2013

 
 
Alcohol is free med Koza Mostra & Agathonas Iakovidis
 
Detta är bra, låter väldigt inhemskt - och det fantastiska SKA-ARRET är så bra! Detta är stora tummen upp! Detta kanske vinner, inte mig emot! Men kanske för den grekiska ekonomins skull kanske vi ska hoppas på en andra plats för dessa killar :D
 
Denna låt får betyget:
 
 
4 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonas
 
 
 

ÖVERTYDLIG?

Hehe. Innan jag drog hem från teckenspråkskursen på Vuxenskolan i Malmö så behövde jag att uppsöka toa, vilket man gör väldigt ofta när man flyter :D
 
Väl inne på toa så finner jag att man gärna vill hjälpa den nödiga med att snabbt finna strömbrytaren till ljuset.
Ett innovativt försök som ser ut såhär:
 
 
Spännande! Jag vill veta hur man tänker! Det var ju inte så att det var 27st olika ljusbrytare som hängde sida vid sida och som gjorde att man inte visste vilken knapp man skulle trycka på.
 
Unikt - eller hur :D
 
Pax!
Jonaz

Myskväll med LYX :D

Well!
 
Har fått diverse gjort idag. Skönt att ha en dag ledigt såhär mitt i veckan. Sedan har det varit en kul kväll på Vuxenskolan. Så skönt att få kommma igång igen med teckenspråket igen.
 
Nu när jag kom hem mår jag alldeles utmärkt och jag tycker att jag förtjänade en festlig bonus. Det blev lite gurkstavar som doppades i lite kryddad 0,5% fil. SUPER lyx :D
 
Nu lite surfning och bloggläsning ett tag och kanske lite soffhäng! Skön kväll :D
 
Pax!
Jonaz

Måndagar = Utbildningsdag!

Då bär det av till Malmö för en utbildningskväll i teckenspråkets tecken (lol).
 
 
Pax!
Jonaz

En skön värld......

Bestämde mig för att blogga om min resa, mycket för min egen del. Som en liten egen-terapi samt som en dagbok, men också att det var så få killar som berättat om sin resa. 
Jag har inte bloggat länge, men den pepptalk och uppmuntran jag fått är helt fantastisk! Jag har haft många frågor, har det fortfarande. Jag har haft många funderingar, har det fortfarande och NI alla finns där, med era berättelser och förståelse för denna resa. Det känns som en lyx att få ta del och faktiskt få den hjälp ni ger!
Jag har fått så fina ord skrivna till mig. Ord som ger mig kraft och luft under "fötterna", de gör det lättare att ta sig igenom dagen med flyt och utan nikotinet.
Tack för alla fina bloggare, och till Er ära har jag sammanställt lite av er uppmuntran Ni skrivit till mig! Vi alla behöver dessa ord, så NJUT av dem!
 
 
 
Jag ångrar mig inte en enda dag trots komplikationerna :)
 
"varje kilo jag nu tappar, de är kilon jag ALDRIG mer kommer att få tillbaka"
 
 
Du är jätte duktig ! =D Och du kommer att palla, självklart !
 
 
Du vill det här så jävla gärna, så du kommer lyckas ! I know it.
 
 
Hejja superduktiga du !
 
 
Jag såg också flytperioden som en avgiftning för både kroppen och själen.
 
 
Keep up the good mood
 
 
Håll ut, shakesen är en pina, men sen har man ju resten av livet på sig att njuta!
 
Jag hejjar på dig !
 
 
Bit ihop, vipps så står du där på operationsdagen och är sjuuuuukt nöjd över dig själv som pallade hela vägen, då känns det som en baggis.
 
Det viktigaste är att du gör det som DU är bekväm med!
 
 
Grattis till blivande op. 

Du kommer klara flytet galant
 
Woop woop grattis!
 
Tack för att NI finns!
Pax!
Jonaz
 
 
 

Goddag!

Förmiddagen började trögt. Hade en efterlängtad sovmorgon, ledig idag. 
Tror att min kropp är inne i en tok-ketos fas. Borstar tänderna, sköljer munnen om och om igen men blir inte av med den dåliga andedräkten. 
 
Tycker även att det påverkar mina smaklökar, kaffet och vattnet fick någon kemisk konstig bismak. Eller kan det vara så att jag bara var lite gnällig i morse...jag GNÄLLIG? ALDRIG! hehe
 
Imorgon är det viktdag. Spännande, spännande! Har lite över 2 kilo kvar att gå ner för att nå de 8 kilon jag ska gå ner innan den 4 april.
 
 
Det är nu 
dagar kvar till operationen! En ny dag, ett steg närmare!
 
Samtidigt har jag inte
på 
dagar. Hoppas att jag kommer att lyckas med att hålla detta för gott nu!
 
Nu blir det en promenad!
Ha en skön dag alla NI FINA!
Pax!
Jonaz

Genom tiden :D

Hittade lite roliga foton på nätet idag :D
Så kul med inredning. Lite talande bilder som tar oss igenom några decennier - hehe
 
 
40-talet
 
 
50-talet
 
 
60-talet
 
 
70-talet
 
 
80-talet
 
 
 

Idag lyfter vi fram det positiva!

Jag har varit rökfri i 16 dagar nu!
 
Pax!
Jonaz

Lite väl sugen ikväll :D

 
Pax!
Jonaz

Flytet dag 12

Nu börjar det bli tråkigt :D
Är mätt och mår bra. Men så trist att bara få dra i sig dessa pulver. Är lite orolig för att jag inte ska palla trycket hela vägen fram. Gått väldigt bra nu i början. Men det är trits allt 
 
 
dagar kvar att flyta. Lååång tid :D 
Hur lång flyttid hade ni? Hur gick den för er? Fallgropar?
 
Pax!
Jonas

Lunch-time

 
Pax!
Jonas

Godmorgon

Söndag 
 
Dagen är oplanerad, blir nog att hänga här hemma. Kanske lite tvätt och småstäd. 
Men först blir det kaffe och häng i soffan :D
 
Pax!
Jonas

N8

 
 
Pax!
Jonaz

Lettland bidrag i Eurovision song contest 2013

  
Detta är bra. Skulle inte bli ledsen i ögat om detta blev en top3. Jag kan inte säga hur mycket jag uppskattar engelska med engelskt uttal! Hoppas denna gör sig bra live!
 
Denna låt får betyget:
 
 
 
 
4 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonas

Resultat

Jaha. Gubbrock och förlegad Britt-pop låt gick till final. Inte var det pga mig hehe.
Intressant final :)
Pax!
Jonaz

Melodifestival Snacks

Mina festival gurkatavar & mina kompisars festivalgott! Jag blir inte sugen alls på deras skålar.
Pax! Jonas

Melodifestivalskväll...

Så här tror jag att det blir:
Final - Janet Leon
Final - Martin Rolinski
2:a chansen - Ravaillacz
2:a chansen - Amanda Fondell
 
5:e plats - Caroline Af Ugglas
6:e plats - Eddie Razaz
7:e plats - State of drama
8:e plats - Elin Petersson
 
Om jag fick önska hur resultatet ska bli:
Final - Martin Rolinski
Final - Janet Leon
2:a chansen - Amanda Fondell
2:a chansen - Caroline Af Ugglas
 5:e plats - Elin Petersson
6:e plats - Eddie Razaz
7:e plats - State of drama
8:e plats - Ravaillacz
 
 
LIVET ÄR EN SCHLAGER LOL
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I Melodifestivaltider...

En gammal goding!

NOSTALGI! 

 

Åh Vilken Sång! - Greta & Malou

Melodifestivalen 1977

4 plats

Dag 11 på flytet

Igår var jag sugen på allt. Kunde inte slita mina tankar från MAT MAT MAT
Inte så att jag är hungrig, svag i kroppen eller tycker det känns olidligt. Men igår VILLE jag verkligen TUGGA på något!
 
Nu är det 
 
 
dagar kvar till operation!
 
Är bara så rädd att jag ska tröttna på fasteprodukterna. Att jag inte kan dricka dem tillslut. Men då får man ju hitta andra vägar tänker jag. 
 
Ska kanske ta någon "bar" någon gång, har snackat med dietist om detta och det var helt ok :D 
Men ska spara detta till speciella tillfällen HEHE
 
Pax!
Jonaz
 

Godmorgon

 
Vaknade - låg 1 timme framför tv:n i sängen och vickade på tårna. Morgonpasset i SVT2, stylisten Tommy X har transformerat studion till melleniumkidz.
 
TOMMIE X
 
Temat millenium är i studion, musik, mode lol. Kodjo blev en söt metrosexuell schlager kille, Nour blev cowboyish....Vilken stil hade jag under milleniumet. Körde nog med en lite alternativ stil där kläderna hämtades från second hand affärer och hade inslag av 70-talet.
 
70-talet, ett underbart decenium!
 
Vem var du :D
 
Pax!
Jonaz
 

N8

Sov gott NI alla fina!
Pax!
Jonaz

Frankrikes bidrag i Eurovision song contest 2013

 

 

Amandine Bourgeois - L'enfer et moi

 
Detta är bra. Skulle inte klaga om detta blev en top3. Har tjejen personlighet och går genom rutan så kan detta bli riktigt farligt!
 
Denna låt får betyget:
 
 
 
4 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonas

Tyskland bidrag i Eurovision song contest 2013

 

Cascada - Glorious

 
Oj, ännu en låt i David L / Danny spåret. Helt ok Club låt som man kan göra mycket visuelt med. Men frågan är om inte alla låtar med denna elektiska beat:et tar ut varandra?
 
Denna låt får betyget:
 
 
 
3 flyt, av 5 möjliga! (Nära 2 flyt, men jag är snäll)
 
Pax!
Jonas
 

Österike bidrag i Eurovision song contest 2013

 
Natália Kelly - Shine
 
Oj, en låt som ska räknas till rock genren. Österike kör alltid sin egen grej. Jag gillar det, de flirtar inte med massan, de sattsar på smalare genrer, all KRED till dem för detta. 
Denna låt är so-so....
 
Denna låt får betyget:
 
 
 
3 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonas
 

Cyperns bidrag i Eurovision song contest 2013

 

Despina Olympiou - An Me Thimase

 
Oj, en old-school låt från Cypern. Denna låt låter som om den kom från 80-talets Eurovision. Rätt slätstruken - men ändå helt ok.
 
Denna låt får betyget:
 
 
 
2 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonas

TÄNK POSITIVT...AAAAARRRRGHHHH

ÅÅÅH
Har ett sådant sug ikväll efter MAT MAT MAT MAT
 
Vill bara äta och tugga just nu :D Kan inte tänka på något annat än mat LOL
Vart jag än vänder mitt huvud så ser jag bara mat....
Ska flyta ända fram till 4:e april. Är inte hungrig, mår bra, har gott om energi...MEN ikväll är jag TOK-SUGEN på något att tugga!
 
 
Pax!
Jonaz

Misshandlat mig själv idag....

...eeew. Ingen bra dag idag.
En hektisk dag på arbetet. En dag där jag behövdes på en mängd olika platser. 
Detta ger förvisso konsekvenser. Först in på kontoret, fixade de papper och underlag jag behövde ha med mig under dagen. Kastade i mig en Modifast shake, sedan iväg på dagens turné. Stress, stress...missade att få i mig vätska. 
Plötsligt fick jag en smärta i ryggen i höjd med njurarna. Smärtan ökade, och det känndes som om någon hade kört ett spett rakt igenom rygg och mage. 
Det var bara att bita igen och köra "the show must go on". 
Har nu fått i mig mängder av vatten, samt en shake. Tagit några värktabletter och nu känns det bättre. 
Någon som varit med om något liknande under flytet?
Blev lite rädd idag :D
 
 
Pax!
Jonaz
 

Godmorgon

Sov 1h längre än planerat. Får rappa på idag. Vi får väl se vad denna dag kan VASKa fram.

Pax!
Jonaz

N8

Har nu kommit hem efter en 14-h dag på jobb :D 
En skön omväxlande helt vanlig dag.
Imorgon drar chefen på skidsemester, ska vara TF för honom under hans semester. 
Men efter morgondagens strapatser - då har jag LEDIG HELG - WOOHOO!
 
 
SOV GOTT!
 
Pax!
Jonas

Sloveniens bidrag i Eurovision Song Contest 2013

 
 Hannah Mancini - Straight into Love
 
Oj, en låt i SHW och Daniel L stuk. Helt ok Club låt som man kan göra mycket visuelt med. Borde komma till final och sluta i top 15.
 
Denna låt får betyget:
 
 
3 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonas

Definition av kärlek....

= känsla av stark tillgivenhet riktad mot någon eller något.
 
Det finns många sätt att älska på. Det finns många sätt att bli älskad av.
 
Ha en bra alla <3 dag!
Glöm ej! KÄRLEK RYMMER SÅ MYCKET!
 
Pax!
Jonaz

Att komma ut.....

När jag läser andras bloggar blir jag genast lite avis. Många talar rakt ur hjärtat, kan vara riktigt personliga. Jag har lite svårt för att lätta på mitt eget hjärta.
 
Det sista året har varit ett tufft år för mig. En kamp och strid mot mitt höga blodtryck som envisas med att inte gå ner. Kampen mot min egen kropp. Att jag inte längre är 20 bast och orkar inte bära min kropp på samma sätt som jag gjorde förr. Min kropp arbetar inte med mig längre, den arbetar mot mig.
 
Jag vill bli frisk, därför går jag denna väg...min väg till en gastric bypass operation.
 
När jag fick reda på att remiss var skickad till Axess Medica och operation troligt skulle bli inom några månader, då först började jag berätta för andra. Min sambo visste men ingen annan.
 
Jag började med en vän, var jättenervös men fick gott bemötande och härligt stöd. Sedan min familj som också reagerade urgulligt (hur ska man annars reagera? Men jag var ändå nervös för att berätta). Min chef (jag har den bästa) och några få kollegor är även underrättade. Men sedan är det
Som om jag inte riktigt kan ta nästa steg. Jag skrev på facebook igår att jag fastade, men det är ju fastan nu i kyrkoåret och en "stöddis" som jag brukar ju hålla på med viktminskning från och till så det är ju inte ovanligt kanske.
 
Jag har inte länkat min blogg till mitt Facebook-account, vill inte dela mina tankar och känslor med de i mitt liv ännu. Samtidigt vet jag ju att jag måste berätta för alla, men när & hur vet jag inte riktigt!
 
Det är inte så att jag skäms för vad jag ska göra. Kanske är det så att det sitter I MINA KILON. Det är ju ändå jag som har haft ansvaret över min kropp genom åren. Stundom lyckats med den, stundom totalt misslyckats.
 
Att komma ut :D är inte lätt...
HUR GJORDE NI?
 
Pax!
Jonaz

God morgon!

Ny dag nya möjligheter. Vaknade tidigt, what to do? Drog iväg till jobbet, kan vara skönt att få en lugn morgon här :D
 
Idag är det
 
dagar kvar till operation!
 
Pax!
Jonas

N8

Tack för idag!
God natt & sov gott!
 
 
Pax!
Jonaz

Var tvungen....

...att sysselsätta mig med något ikväll då suget efter något att tugga på är stort. 
 
 
Nu fick ni en liten uppdatering av de länder som gjort sina urval till Eurovision song contest Malmö :D hehe
 
Pax!
Jonaz

Norges bidrag i Eurovision song contest 2013

 

Margaret Berger - I Feed You My Love

 

 
Detta är BRA. Känns frächt. Om det inte blir en vins i Malmö, kan detta bli den stora hit:en från årets Eurovision. Låter lite som ROBYN. GO NORWAY!
 
Denna låt får betyget:
 
 
 
4 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonas

Finlands bidrag i Eurovision song contest 2013

 

Krista Siegfrids: Marry Me

 

 
Detta är svårt. Bitvis kul, bitvis trist, bitvis ok, bitvis helt värdelöst. Rätt kass text, känns steriotyp och helt utan ironi. Man VILL ju att det ska gå bra för Finland.
 
Denna låt får betyget:
 
 
2 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonas

Islands bidrag i Eurovision song contest 2013

 

Eyþór - Ég á líf 

 
Detta gillar jag. Isländska är ett skönt språk att njuta till. Denna ballad kommer att bli bra även på engelska.
 
Denna låt får betyget:
 
 
 
3 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonas

Albaniens bidrag i Eurovision song contest 2013

 
 

Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko - Identitet 

 
Denna låt kommer att komma sist i sin semi. Det enda positiva är de österländska rytmerna som ligger i musiken...resten är crap (sorry).
 
Denna låt får betyget:
 
 
 
1 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonas

Ukrainas bidrag i Eurovision song contest 2013

 
 
Zlata Ognevich - Gravity
 
Denna låt kommer 15 år försent. Den kunde ha tävlat om förstaplatsen för 15 år sedan. Men ändå, jag gillar detta på något sätt. Bra artist, bra röst, en salig blandning av stilar...more is more :D
 
Denna låt får betyget:
 
 
 
3 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonas

Litauens bidrag i Eurovision song contest 2013

 
 
Andrius Pojavis - Something
 
Oki, den får ett litet pluss för gittarrerna i bakgrundsbeatet.
 
Denna låt får betyget:
 
 
 
1 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonas

Belgiens bidrag i Eurovision song contest 2013

 
 
Roberto Bellarosa - Love kills
 
This song really kills me - den är hemsk. Låter som om det vore ett barn som skrivit denna sång.
GRÄSLIGT!
 
Denna låt får betyget:
 
 
 
0 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonas

Vitryssland bidrag i Eurovision song contest 2013

 
Alyona Lanskaya - Rhythm of love
 
Sweet gung i låten. Fast helt ärligt, är den inte rätt kass.
 
Denna låt får betyget:
 
 
 
2 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonas
 
 
 
 

Maltas bidrag i Eurovision song contest 2013

 
Gianluca Bezzina - Tomorrow
 
Gianluca slog bla. Kevin Borg i den Maltesiska uttagningen.
Sweet liten låt. Hört denna låt förut, fast i en bättre version....så rätt trist blir detta i längden.
 
Denna låt får betyget:
 
 
2 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonas

Schweiz bidrag i Eurovision song contest 2013

 
 
Heilsarmee - You and me
 
Det är så coolt att Frälsningsarmen ska presentera Schweiz. Vet att det är bråk, för EBU vill stoppa dem att använda sina uniformer på Eurovision.
Hyfsad vers med en vacker refräng. Denna låt får betyget:
 
 
3 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonas
 

Danmarks bidrag i Eurovision song contest 2013

 
Emmelie De Forest - Only Teardrops
 
Detta är en låt i min stil. Lite etno-irländska tongångar. Denna låt får betyget:
 
 
4 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonas
 

Idag är det ASKONSDAG

Askonsdagen är den dag som inleder den egentliga fastetiden. 
 
Tidpunkten för askonsdagen är rörlig. Den inträffar enligt kyrkokalendern 46 dagar före påsk (40 vanliga dagar som man fastar och sex söndagar då man inte fastar), vilken i sin tur inträffar första söndagen efter första ecklesiastiska fullmånen efter 20 mars.
 
BÄSTA TIDEN ATT KÖRA MED FLYTET :D
 
Pax!
Jonas

Tuff kväll....

Suget efter mat far igenom hela kroppen. Jag vet att det kan vara sug efter nikotin. Ikväll är det jobbigt. Jag ser mat flyga förbi, en pizza, en potatisgratäng, köttbullar se där kommer en flygande Jacob hehe
 
 
Nåväl, lite galen får man väl vara!
 
Ni som flytit innan, imorgon är det sopplunch på jobbet. Visst måste det vara ok att ta lite spad och äta, som en hemgjord buljong?
 
Pax!
Jonaz 

Jag - en snobb?

Dagens köp! 
 
En Burberry of london slips. Är det snobbigt?
 
Om jag säger - troligtvis är den inte äkta och jag köpte den för 30:- på Emmaus second hand. Visst blir jag lite mindre snobbig nu? :D hehe
 
Pax!
Jonas
 

Hallå...

 
Sitter på kontoret nu en stund. Har varit igång sedan kl.6 i morse. Är fortfarande upprymd efter brevet jag fick igår.
 
Mina vänner...operationen är om
 
 
dagar!
Idag har jag en kurrande mage. Inte för att den är så hungrig, utan för att jag har nog stoppat i mig för många halstabletter (sockerfria naturligtvis) för min hosta. De är ju laxerande, men med flytande kost finns det inget att laxera hehe!
 
Ska nu avnjuta en kopp kaffe, sedan ska jag in i en radiostudio. Sedan smiter jag hem :D
 
Pax!
Jonas

N8

Ska drömma om en ny framtid inatt :D woohoo...
 
 
Pax!
Jonaz

Det kom ett brev!

Ett brev från Axess Medica, som ska utföra min Gastic Bypass operation, kom idag.
Det är en kallelse till förundersökning 2, vilket innebär att jag ska möta dietisten och en sjuksköterska och få information om tiden efter operationen. 
Har jag gått ner mina 8kg så ska jag opereras den 4 april!
 
WOW...detta blir mitt datum, den 4:e april! Man kan börja räkna ner på allvar! 50 dagar kvar till operation! 
 
Pax!
Jonaz

JAG NJUTER!!!

Vilken god soppa! Allevos Broccoli & Basilika med couscous.Slängde i like chilli fleakes, salt, curry och pirr piri i vattnet. Smakar starkt & ljuvligt gott!
SAMT man får tugga lite på de små couscous kornen i soppan - LOVELY
 
Denna soppa får 5 starka nitar av 5 möjliga!

Woohoo

 
Härligt att ställa sig på vågen idag. 5.3kg ner. Skönt!
5.3kilo mindre MIG!
Det har varit en bra första vecka...TROTTS ALLT!
Jag började flyta mitt i en influensaperiod, jag hade inte rökt på ett par dagar pga min hosta. Så nu varken röker jag (eller äter). Stundom är det fruktansvärt!
Att flyta är inget problem, det överskuggas av suget efter nikotin. Varje morgon är en kamp. Ingen morgon cigg till kaffet. Idag stod jag på min "morgonrökplats" och tog lite kaffe och spelade ett spel på mobilen istället för att röka - SKÖNT.
Men var kväll är en seger, en seger att dett gått en dag till utan att ha rökt.
 
Ha en alldeles underbar
Pax!
Jonaz

Status 12 februari 2013

JUST NU!
 
Vikt 152.7kg
BMI 47.7
 
Vikt & BMI nedgång:
 
Flytveckorna:
Vecka 1: -5.3kg, -1,6 i BMI
 
Favoritlåt Felicia Olsson - Make me no.1

Måndagar = Utbildningsdag!

 Ikväll blir det åter dax att ta del av mera lärdom. Jag har i ett par terminer läst teckenspråk. Jag och en polare går tillsammans. Roligt, nyttigt, och väldigt bekvämt att kunna :D
Pax!
Jonaz

Just nu.....

Just gjort en varm shake med kaffesmak. Kryper upp i soffan för att njuta av den och ett avsnitt av Hercule Poirot!
 
Pax!
Jonaz

Vad är det jag inte förstår....

 
 

FLYTDIET

I dag är jag inte sugen på något. Varken shake eller soppa....Vill bara dricka vatten idag, men det är ju inte möjligt. Måste få i mig all näring. Måste skaffa fler favoriter så jag får ett större urval när det gäller smaker.
 
Ska ta ett bad, kanske kommer sugen tillbaka..
Pax!
Jonas

Vill bara säga........

RÖKFRI I 10 DAGAR :D
 
PAX!
Jonaz
 

6:e flytdagen....

Är ledig idag - WOOHOO!
Imorgon ska jag väga mig och skicka in viktnedgången till dietisten. Har följt flytdieten till punkt och prickar ska bli spännande hur mycket av de 8 kilona jag ska gå ner jag förlorat den första veckan.
 
Nu blir det promenad, sedan blir det lite häng i soffan med en bok :D
 
Pax!
Jonas

N8

Zzzzzova

5:e flytdagen idag!

Allt hat gått på räls idag. Men fått för lite vatten i mig idag. Får ont i ryggen (känns som om det vore njurarna) när jag sitter ner. Måste få i mig mer vatten! Blir lätt att man slarvar när man är på jobb hela dagen :D
 
Nu är det stark chilli-spetsad potatis soppa och cola light som gäller :D
 
Pax!
Jonaz

Gör jobbet lite lättare!

Snart dax för möte med ungdommarna. Under tiden hjälper kaffet, colan och halstabletterna att hålla mig igång!

Godmorgon

Packa dagens drinkar. Ha en skön dag, nu hägrar arbetet.
Pax
Jonas

N8

Natti Natti....Ny arbetsdag imorgon!
Pax!
Jonas

Nu QX galan....

....bara glitter & glam ikväll!

Melodifestivalen

Grattis Louise <3

Melodifestivalen

Kan Felicia gå till final?

Melodifestivalen

SEAN...1 rätt än så länge :D

Melodifestivalen

Melodifestivalen

Låt nr.8 Sean Banan - Copacabanana. SHOW with MORE IS MORE. Han är så charmig med glimten i ögat. GO SEAN!

Melodifestivalen

Låt nr 7 Rickard Wolf - NOPE, SORRY - GOODBYE
 

Melodifestivalen

Låt nr 6. Louise Hoffsten - Denna låt kommer att hamna i min iphone. Like it ALOT!

Melodifestivalen

Låt 5. Segersteds & Damli - Hello Goodbye. Gosh...för mig är detta ett svalt nummer, varken hiss eller diss, bara ljummet. Inte my cup of tea.

Melodifestivalen

Låt no 4. Swedish House Wifes - On top of the world. Typisk G:son dänga! Vilket innebär I LIKE IT!

Melodifestivalen

Låt nr 3 - Joakim Cans - Annelie. Väldigt svenskt och väldigt bra :D

Melodifestivalen

Låt nr 2. Felicia Olsson. I LOVE I LOVE I LOVE THIS!
VILL HA VILL HA TILL FINAL!

Melodifestivalen

Låt nr 1. Anton E - Beggin. Söt som socker, bra show. Men är inte låten rätt trist.

Melodifestivalen

Ann-Louise, Towa & Siwan ÄGER........

NU KÖR VI...................

I melodifestivalstider....

Just nu!

Mat mat mat mat mat

 
Idag hade jag anordnat en utbildningsdag på arbetet. En utbildningsdag i röst och talvård. Den uppskattades starkt. När det var tid för lunch så bjöds det på sallad, lax och potatissallad. Jag gjorde en god shake, men medans de andra åt - sedan dess kan jag inte släppa tanken på MAT MAT MAT: Inlagda vitlöksklyfter, pizza, omelette, lax, potatismos....bilder på färdiglagad rätter bara åker runt i huvudet :D
 
Nu är jag inne på 4:e dagen med flytande kost. Samt 8:e dagen som rökfri. Tycker nog att jag e lite duktig :D
 
Pax
Jonas
 

N8

Pax
Jonaz

Kvällens skivomslag!

Nice surprice!

På jobb idag!

Yr i mössan!

Känner mig rörig i huvudet idag! Svårt att fokusera, allt tar tid - som om det vore sirap i skallen!
Men men - Jonaz - Håll ut! Gör nu färdigt på jobb! Hem och skaka shakes och fredagsmysa i soffan med kärleken. NICE!
Pax
Jonas

Vad händer under faste- perioden?

1:a fastedagen 
Man tappar rikligt med vätska och salt under första fastedagen och man har regel lite hungerkänslor. Man kan känna sig något orolig och nedstämd. Det beror främst på att blodsockret sjunker. Det kan motverkas genom att dricka örtte med 1 tsk honung i eller ett glas druvsaft. Blodtrycket sjunker och man går ner 1 vikt. Kroppen börjar förbruka fettvävnad. Ofta uppträder huvudvärk, lätt illamående, hjärtklappning, kanske lite yrsel och man kan känna sig frusen.

NÄ, så var det inte alls. Kännde bara att jag kissa stup i kvarten......

2-3:e fastedagen 
Besvären från första dagen kan öka under andra och tredje fastedagen. Många har dock inga problem alls då. Hungerkänslorna börjar försvinna. Mot huvudvärk och illamående kan ett lavemang och lite honungsvatten hjälpa. Det är viktigt att tarmen töms ordentligt. Man kan ibland känna en viss irritation. Det kan börja lukta illa ur munnen. Skölj gärna munnen med pepparmynt- eller salviate. Var noga med hygienen. Torrborstning och bastu rekommenderas. Vikten minskar, men mindre än under det första dygnet. Hos överviktiga personer rör sig viktförlusten per dag om ca 0,5 kg för män och 0,4 kg för kvinnor. Denna viktminskningstakt brukar hålla i sig under ca 1-2 veckor. 

Är inne på tredje dagen nu. Lite kramper i musklerna, kan bero på att jag gick rakt från en influensa till att fasta. Kroppen blev kanske lite chockad :D Krämporna ska ju inte komma förrens dag 4:a, dvs imorgon lol

4-7:e fastedagen 
Nu börjar man må bättre, men man kan bli lite glömsk och okoncentrerad. Från och med 4:e fastedagen brukar de allra flesta besvären - hungerkänslor, huvudvärk, trötthet, illamående, olust försvinna. Sömnbehovet minskar. Blodtrycket fortsätter att sjunka. Man kan känna sig lite mera frusen. Det är nu viktigt att motionera ordentligt genom att promenera, jogga, cykla, gymnastisera, simma etc för att öka "förbränningen" Vissa personer kan känna av gamla krämpor - ledvärk, allergier, eksem o d - men det är ofarligt och sällan något att oroa sig för. Från och med dag 6 börjar blodsockerhalten att stiga igen och de flesta mår bra. Optimismen och energin tilltar. 

Optimism tilltar - vad GÖTT det låter :D Imorgon börjar jag bli god och glá nutriletts choklá :D

2:a fasteveckan 
Den andra fasteveckan känns lättare för de allra flesta. Fastan går av bara farten". Ibland år man lite trött men oftast glad, och känner sig lätt och upprymd. Nedbrytningen av fett fortsätter. När fettdepåerna minskar har den fastande lättare för att frysa. Man bör därför se till att hålla sig varm under fastan. Höga blod fetter och kolesterolvården samt högt blodtryck normaliseras. Proteinnedbrytningen minskar efter ca 10:e dagen. Framemot tionde dagen kan det kännas lite tråkigt att fasta och man längtar efter att tugga på något. Man slarvar lätt med vätsketillförseln och bör kanske dricka mera, även om fastedryckerna kan kännas lite enformiga. 

Nästa vecka börjar man längta till...när allt ska börja gå på räls!


Pax

Jonaz

Morgon

 
 En skön god kopp kaffe medans allt runt omkring en vaknar.
Är nu inne på 3:e dagens fasta, Mina shakes är packade i min arbetsväska :D
Favoriterna - so far - är Modifasts shake med kaffesmak och Allevos potatis & purjosoppa (med lite xtra kryddor och chili flakes)
Saknar att tugga på något. Inte hungrig eller sugen, men vill tugga, sätta tänderna i något.
Saknar morgonciggen. Det verkar som om det blir en dag till utan rök.
See ya!
Pax
Jonas

N8

 
Pax
Jonas
 

Strictly animated!

My hometown!

Här bor jag!

Helt såld på Emelies låt!

Kvällsmat

 
Ikväll - Potatis & Purjosoppa.
Pax
Jonas

Modifast Kaffe no.2

Still very good!

Rökfri i 5 dagar!

Jag har alltid skämts för att jag är rökare. Man vet ju bättre, men nikotinet har haft mig stenhårt i sitt grepp. För 5 dagar sedan fick jag en förkylning som gjorde det omöjligt att tända en cigg. 
Jag har struntat i att köpa nytt paket nu när förkylningen börjar gå tilbaka. Jag tar timme för timme, dag för dag. Tänk om jag lyckas att sluta :D
 
Pax
Jonas
 

Modifast Kaffe

Wow, så gott. Äntligen! En shake man kan dricka och njuta av! 5 nitar av 5 möjliga.

Nya smaker

Ska testa potatissoppa och shake med kaffesmak idag. Spännande!😜

N8

Första dagen på flytande pulverdiet är över. Godnatt!
 
Pax
Jonaz

Ge tips!!!!!

Det finns en djungel av shaks och soppor.
Här kan Ni med erfarenhet av olika produkter HISSA eller DISSA de olika smakerna och märken.
 
Pax
Jonaz

Status 5 februari 2013

JUST NU!
 
Vikt 158kg
BMI 49.3
Favoritlåt Emelie De Forest - Only teardrops

Bloggkod

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/4742377/?claim=h52q3vcfd5n">Följ min blogg med Bloglovin</a>

Dagens lunch!

Shake shake shake it!

Vem är Jonaz?

Man - ♂
 
Född 1972.
 
Bosatt i Skåne.
 
Blev förälskad 1997, vi blev sambos 1998 och vi förlovade oss1999.
 
Älskar mitt jobb.
 
Älskar att resa - ju större stad, desto bättre!
 
Film är nice.
 
Teologi är intressant.
 
Eurovision song contest är BIG FUN!
 
 
 
 
 
 

Första besöket på sjukhuset.

Trött, upprymd och glad. Körde 1.5h i snökaos för att möta läkare, dietist och andra kallade kandidater för denna operation. 
Blev mätt och vägd, lite "mönstringsvibbar" fick jag allt :D
 
Sedan fick vi en föreläsning om operationen, dess fördelar och dess risker.
Sedan provtagning! Blev impad av "syrran" som stack rätt första gången, mina vener brukar rulla undan för nålarna...Guldmedalj till henne :D
Sedan personligt samtal med läkar. Trygg, äldre, erfaren och dansk. Fick rätt bra vibbar.
Det avslutande samtalet var med dietisten. Jag ska gå ner 8kg innan operation. Idag blir det bla. Nutriletts choklad-shake. På tisdag nästa vecka ska jag maila in viktnedgången till dietisten.
 
Sedan kommer datum för operation! 
 

Vad är en Gastric Bypass?

När man lider av grav fetma, BMI 40 eller uppåt. Så är det bästa och effektivaste sättet att gå ner i vikt att göra en överviktsoperation enligt obesitasläkarna i Sverige. En gastric bypass. Om man har överviktsrelaterade sjukdomar som diabetes typ 2, hjärt- och kärl sjukdomar, ryggbesvär m,m.

Innan man får göra en sådan operation måste man ha prövat att gå ner i vikt själv genom konventionella metoder. Viktväktarna, nutrillet, cambridge, på egen hand osv men inte lyckas.

Om man får operationen beviljad så får man gå till en dietist och lära sig hur man ska sköta sin gastric bypass . Man ska äta sju små måltider om dagen i resten av ens liv. Man kommer även få ta vitaminer och mineraler för att inte få näringsbrist. Det är ett stort åtagande att operera sig.

Oftast tar operationen omkring 50 minuter att utföra och det gör genom fem små tittahål. Om det inte går att göra via titthål gör de öppen buk vilket gör hela operationen mycket mera kompliserad. I Sverige är det runt 0,3 promille som dör av operationen medan i USA är det hela 3 procent. Det som blir kvar är övre delen av magmunnen och en magsäck på ca 15 till 30 cl, som en medicinkopp. De lägger den gamla magsäcken bakom den nya och kopplar även bort en bitav tunntarmen som heter jujunum. Jujunums slutdel kopplas sedan ihop 40 cm ner på på den tunntarm som är kvar. Det innebär att magsäcken fortfarande gör sitt jobb även om den inte får mat i sig och spjälkningsafterna kommer in i tunntarmen där den gamla delen blir ihopkopplad. De tar alltså inte ut magsäcken vid operationen. Det innebär att tunntarmen inte tar upp någon näring på 40 cm längre ner i den ”nya” delen.Det gör att den som är gastric bypass opererad får sämre näringsupptag.

Det är ungefär 1,2 meter tarm som kopplas om.


Man kan få komplikationer av att göra en gastric bypass som läckage, tarmvred, näringsbrist och allmänna komplikationer som vid vilken operation som helst så som 

lunginflammation, infektioner i operations ärr osv.


Vid en gastric bypass kan man få nått som heter dumping om man äter eller dricker för fort men även om man äter för söta eller för feta matvaror. Man blir yr, illamående, får hjärtklappning och kan kräkas.

Efter operationen äter man 1,5 dl till 2 dl mat per portion och ska äta mellan 6  till sju gånger om dagen.

 

Hej

Då jag surfat runt för att finna bloggar av killar som genomgått en Gastric bypass operation, finner jag till min förvåning - jag hittar inte EN enda. 
Därav startar jag denna blogg. Hoppas den kan bli ett diskussionsforum som inspirerar. 
 
NU KÖR VI......
Kategori: Jag

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.