Svar på frågor!

 
Det proteinpulvret jag köpte på hälsokost innehåller dubbelt så mycket protein än apotekets eget pulver. Denna spann på 1kg kostade strax över 200:-
Dosetten jag köpt hittade jag på apoteket som tillhör apoteksgruppen. http://www.apoteksgruppen.se/. På denna sida kan du söka efter ett apotek NÄRA DIG :D
 
 
CANKAO finns att hitta på ICA, COOP och CITY GROSS. Står vid Oboy:en.
 
Ha det bäst!
 
Pax!
Jonaz
 

Sjukskrivning????

Ja, från och med torsdag ska man ju vara lite sjukskriven.
Ärligt talat vet jag inte hur det går till?
Har inte varit sjukskriven på många, många, många år. Och reglerna har väl ändrats sedan den sittande regeringen kom.
 
Har fått hjälp att reda ut detta av finaste Miss H i Facebook gruppen TJOCKISFAMILJEN :D
 
Idag har jag och sambo varit på äventyr. Damsugit två Erikshälpen, hittade en snygg datorväska från PUMA :D
 
Har ytterligare handlat inför flytveckan efter operation. Köpte CANKAO. Jag gillar ju inte dricka mjölk, så jag skakade en dryck med proteinrik mjölk, 2 msk proteinpulver och CANKAO (sockerfri), smakade som OBOY. Tänkte att detta blir ett bra sätt att få i sig proteinet :D
Vår dietist sa att riklig mängd av protein kan reducera håravfallet efter operationen. Och jag ska göra mitt yttersta för att behålla luddet på huvudet :D
 
Ikväll blir det soppa med smak av indien. Älskar indisk mat och dess kryddning!
 
Tänk idag är det bara
 
 
dagar kvar till operation!
 
Pax!
Jonaz

God förmiddag!

Började morgonen med att tjuvväga mig :D Det är ju tisdagar som är min vägdag. Det är bara några hekton kvar för att hamna under nytt 10-tal. Så idag ska det röras på kroppen.
 
 
Fick upp sambon ur soffan och nu drar vi till Malmö. En liten loppis tur först! Sedan blir det nog en promenad i Bulltoftaparken!
 
Kul med delmål, och det skulle varit skönt att sista flytveckan kunde innehålla ett stort viktras :D
Vi får se på tisdag!
 
Pax!
Jonaz

Tjockisfamiljen! En liten påminnelse!

Camilla har startat en grupp på Facebook som heter ”Tjockisfamiljen”. Jag citerar Camilla:

"Hörni, jag har skapat en dold grupp på Facebook för oss där vi kan prata lite mer privat och boka träffar och sådär. Alla som har gjort en operation, ska göra en operation, vill få ur sig lite funderingar eller helt enkelt bara känner för lite virtuell kärlek är välkomna – såklart!

Lägg till mig på Facebook: Camilla Hedberg Feiler så stoppar jag in er i gruppen direkt :)"

Detta är en sluten grupp där vi i lilla Tjockisfamiljen kan ge och få lite virtuell kärlek och pepp, boka träffar och prata om allt mellan himmel och jord, operation och fläsk, vikt och hets, resultat och biverkningar, funderingar och problem.

Ordningsregler för gruppen:

- Här är vi snälla mot varandra, att ifrågasätta någon/något är självklart ok, men det görs på ett schysst och trevligt sätt.

- Det som sägs i gruppen stannar i gruppen. Eventuella bilder får inte användas utan upphovsmannen eller -kvinnans tillåtelse.

- Gruppen existerar, men dina arbetskamrater eller dina vänner behöver (och ska) inte veta VILKA som är medlemmar och vad som sägs. Ingen ska således lämnas ut: varken i cybervärlden eller "IRL".

- Den som beter sig på ett otrevligt sätt eller på något annat sätt bryter mot gruppens regler kastas genast ut med valkarna före.

 

Pax!

Jonaz

påskafton

Sitter och förbereder lite arbete inför samlingen vid midnatt!
 
Mysfika och i bakgrunden gungar tonerna från tv:n ut i rummet. Lets dans är på. Gillar att ha ljud runt omkring mig när man strosar runt i hemmet.
 
 
Till ER alla en
 
 
Pax!
Jonaz

Shopping eftermiddag!

Var och strosade i Burlövs köpcenter idag.
 
När jag kom till Dressman som har upp till 9XL för herr, slog det mig, att kanske kan jag sluta att gå dit, en gång i framtiden. Och kanske börja kika i andra butiker istället. Spännande.
 
Hittade ett par supersnygga glasögonbågar men tänker ansiktet kanske kommer att förändras en del, så det ska sparas till hösten.
 
Sedan handlade jag lite soppor som ska användas efter operation. Tänkte KELDA ska få göra jobbet :D
 
 
Då jag inte dricker mjölk, tänkte jag att man kan blanda ut dessa soppor med extra proteinrik mjölk och proteinpulver, mixa och sila, så kommer jag att få proteinet i mig :D
 
Jag köpte även några pulversoppor, fransklöksoppa och mexikansk soppa. Tänkte att detta spad är nog ändå godare att sippa i sig än vanlig buljong.
 
 
Och för att spetsa till vattnet blev det lite osötad flädersaft! Fläder en smak av sommar :D
 
 
Pax!
Jonaz
 
 

Långfredagen....

En hel lugn lååååång-fredag framför sig!
 
Idag blir det inte många knop. Lite röj här hemma, sedan tänkte jag förbereda lite inför operationen. Handla lite soppor och annat flytande jox till den första flytveckan.
 
Tänkte ta en lågngfredagsmässa ikväll i vår medeltida kyrka här hemma i församlingen. Skulle visst vara en stråkkvartett som leder musiken. Ska tända ett ljus för min mormor oxå <3 Det ska bli nice!
 
 
Så lite puffning och piffning av hår innan jag beger mig ut :D
 
För idag är det ju bara 
dagar kvar till operation!
 
Pax!
Jonaz
 
 

Mys morgon!

Så skönt! 
Sovmorgon idag! Fick snooza fram till 8.45.
Har mest gått och dragit fötterna efter mig under förmiddagen, super nice!
 
Jag är rätt tillfreds idag, nöjd är nog ordet. Så en Modifast kaffesmak står på menyn innan badet ska tappas upp :D
 
Funderar på att avsluta dagen här hemma med ett hett bad, sedan ska jag bege mig till mitt arbete. 
 
Idag är det bara
 
 
dagar kvar till operation!
 
Pax!
Jonaz

Ny fas!

Jag har varit tveksam, fundersam och faktiskt (stundom) ledsen denna vecka.
 
Det började i måndags. Jag hade en plan att åka till apoteket och handla allt inför operationen! Jag har fokuserat stenhårt på flytet, kanske glömt bort att också fokusera på operationen!?
 
På apoteket så hade jag ett motstånd att berätta för den hjälpsamma kvinnan vad jag skulle ha alla saker till. Hon måste ha förstått min tvekan att dela detta för hon frågade inte mig något utan bara hjälpte mig med att plocka ihop allt jag skulle ha. 
 
Efter jag betalat kom det bara över mig. Jag vet inte vad, men det blev så tydligt vad jag var på väg att göra när jag stod där med min påse med olika medicament i handen. Min plan var att fortsätta in till Malmö för att strosa i några favvis butiker, det var ju ändå lönedag.
Jag klarade att köra några hundra meter mot Malmö, sedan kom tårarna? Det gick inte att hindra. Tillslut fick jag vända och köra hem.
 
 
Vad är det jag ska göra? Avlägsna ett friskt organ! Det är min kropp som inte varit frisk! Tänk om jag ångrar mig? Har jag tänkt igenom detta?
 
Väl hemma kom dessa känslor över mig - från och till under hela kvällen!
 
Jag har fått tänka igenom allt, inte bara en gång till, utan tusentals gånger till!
Ja, jag kan ju flyta hela året ut kanske. Gå ner allt själv, men jag vet att jag med all sannorlikhet inte kommer att kunna behålla min viktnedgång. 
Jag har varit disträ denna vecka, känner mig rörig i huvudet och det märks på jobb och även hemma. Men det har varit nyttigt att få tänka över denna resa, om och om igen.
 
Idag på arbetet hade det visst spridit sig om varför jag ska vara sjukskriven ett tag efter den 4:e april. Nu är det visst inte bara arbetsgruppen som vet vilken operation jag ska göra, utan även människor vi dagligen träffar i verksamheterna. En kvinna var direkt, hon avrådde mig till att ta denna operation. Menade på att jag bör gå ner i vikt på egen hand och att ingreppet inte är positivt då man manipulerar både magsäck och tarm.
 
Det var väldigt intressant. Jag kännde hur hela jag inombords svajjade till. Det var samma tankar och känslor jag gått i sedan i måndags!
Men eftersom jag tänkt igenom detta om och om igen blev det ett bra samtal där jag fick lufta mina tankar och funderingar. 
 
Jag är i ett känsligt läge just nu, och jag måste säga att jag även njuter av det hela. För det måste också tillhöra helheten och resan mot ett friskare och längre liv!
 
Pax!
Jonaz

En vanlig onsdag!

 
Idag är jag lite fundersam!
 
Jag har följt flytet, men hamnar i min viktfälla idag igen! SKIT SKIT SKIT!
 
Det är otroligt högt tryck på jobbet. Vi har en peak vid påsk. Massor ska förberedas, samt att det ska verkställas också. Svårt att hitta förberedelse tid och det är en kamp om tiden.
 
Hur agerar jag i detta. Jag gillar högt tryck! Börjar redan hemma att fundera, planera lägga planer i huvudet!
Åker till jobbet, har ett möte inplanerat, men hinner bara sätta foten innanför dörren och pang så blir det olika avstämningar från olika håll innan jag kommer till mitt ursprungliga möte. Hela dagen och kvällen är fulltecknad. Jag vet exakt vad jag ska göra idag, vet även vad som borde göras men som inte kommer att hinnas med!
 
Då slår det mig:
Mina flytpåsar, jag har inte tagit med mig dessa till jobbet. Min första tanke är att jag får göra som jag brukar. Äta hemma ikväll. Detta är mycket av mitt problem. Att inte planera tillräckligt bra! Att i skarpa lägen prioritera bort sig själv.
 
Detta sitter så djupt i mig. Att inte ta hand om mig själv tillräckligt, att jobba igenom dagen och bara tok-äta när jag kommer hem och däcka i soffan under en filt.
 
Då kommer tanken, är jag redo för en operation?
Har jag det som behövs för att klara de rutiner efteråt. Det finns ett slarv ingjutet i mig, djup i mig att strunta i rutiner vad det gäller kost. Jag måste bli bra på att fixa detta! Det är nödvändigt att inte slarva. Jag är inte rädd för att "äta onyttig" mat, men att inte tillåta mig sex stycken stop under dagen där mat i lugn och ro ska intagas, det är något jag inte levt med alls.
 
Jag tror dessa tankar kommer och blir starkare då operationsdagen närmar sig!
 
Tänk idag är det bara
 
dagar kvar till operation!
 
Pax!
Jonaz
 

Status 26 mars 2013

Startvikt: 158kg
StartBMI: 49,3
 
Flytveckorna:
Vecka 1, 13/2-2013: -5.3kg, -1,6 i BMI
Vecka 2, 19/2-2013: -1.8kg, -0,6 i BMI
Vecka 3, 26/2-2013: -2,7kg, -0,8 i BMI
Vecka 4, 5/3-2013: -1,4kg, -0,5 i BMI
Vecka 5, 12/3-2013: -1,4kg, -0,4 i BMI
Vecka 6, 19/3-2013: -3kg, -1 i BMI
Vecka 7, 26/3-2013: -0,5kg, -0,1 i BMI
 
TOTAL VIKTNEDGÅNG: 16,1 kg
 
JUST NU!
Vikt 141,9 kg
BMI 44,3
 
Kan inte hjälpa att man är lite besviken, enbart 0,5kg ner i vikt. Har följt allt flyt till punkt och prickar. Men visst, kroppen kanske behöver hämta andan :D
 
Pax!
Jonaz

Provtagningsmorgon

Ska alldeles strax ta en sväng om vårdcentralen för att ta blodprov. Ska ta reda på vilken blodgrupp jag har, info som ska lämnas in innan operation.
Man borde kanske veta denna info om sig själv! Men jag har inte en susning!
 
 
Sedan blir det avfärd till jobbet. Ska bara sitta på kontoret idag. Några möten kommer det att bli, men jag ska inte behöva turnera runt idag. Behöver få lite tid för förberedelser gällande påskhelgen!
 
Tänk idag är det bara
 
 
dagar kvar till operation!
 
Pax!
Jonaz

Dagens fynd!

 Då har jag varit och handlat lite inför operationen!
 
Silicea - hälsokostmedel som ska förebygga håravfall. Tänkte det kan ju inte skada att försöka behålla luddet på huvudet. 
Sojaprotein pulver - Jag avskyr mjölkprodukter och måste få i mig protein efter op. Kollade apotekets produkt men hittade ett pulver på hälsokost som har mer än dubbelt av proteinmängden i sig / matsked.
Mitt val kvinna - Multivitamin med rikligt av järn!
Omeprazol - Ska tas innan op. Mot halsbränna och sura uppstötningar.
Bio-oil - Bra för att motverka ärrbildningar efter ingångsärr. 
Steri-strips - Tejp för ingångshålen.
Hibiscrub - Att tvätta sig med innan op. För att desinfektera huden!
 
 
Köpte även en dosett! Lite retro-acting! Varför inte ett pimpat ett :D
 
 
Pax!
Jonaz
 
 

Ledig dag & mixed emotions!

Ska bege mig ut alldeles strax. Ska hamstra lite saker inför op.
 
Idag är en underbar dag! I min nedräkning till op är det inte längre 2 siffrigt! tänk att det är så nära nu! 
Det är inte bara jubel i bröstet. 
Det är en kamp. Just nu efter ha flytit i 7 veckor. Har tappat massor i vikt (är dock mycket kvar). Men det känns som om tiden har gått tillbaka.
Jag känner mig som förr! Innan min kropp brakade ihop. Innan jag behövde ta medicin för blodtrycket (vilket gjorde att mina svettningar var konstant och jag fick stela leder som en biverkning, och muskelavslappnande var en nödvändighet för att kunna ta dem).
 
Plötsligt mår jag lite bättre. Både i kropp och här inne.
Då kommer funderingarna - ska jag operera bort ett friskt organ! Usch! jag blir bara orolig när jag tänker på det.
 
Jag vet hur snabbt jag kommer in i mina "dåliga" rutiner!
Hur jag prioriterar bort mitt fokus. Fokus på att organisera migsjälv och min kost. Det kan vara fartfyllda perioder på arbetet, vips så är jag tillbaka i de gamla vanorna - att inte sköta min kost under dagarna - för att sedan dyka i soffan på kvällen stor-äta och dra filten över sig!
 
Jag kommer att hamna där igen - det vill jag inte.
Jag vill bara vara fri från mina mediciner - främst biverkningarna! Så låt oss gå och skaka lunch-shaken nu, och fortsätta mot operationen!
 
För idag är det BARA
 
dagar kvar till operation!
 
Pax!
Jonaz

Woohoo - den som INTE söker han finner!

Då jag förra helgen tok rensade mina garderober och varenda vrå i hallen var det något som jag saknade!
Var var mina nyinköpte Converse? De jag köpt till våren (som känns fortfarande långt borta). Det var som om de bara gått upp i rök!
 
Jag funderade på om jag kunde förlagt dem någonstans? Var jag och fikade efter inköpet av dem? Minns inte - då det var ett bra tag sedan de inhandlades.
 
Det var väl bara att inse att de måste ha trollats bort någonstans (troligtvis av mitt slarv). 
 
Men så hade jag besök här hemma. I vardagsrummet har vi ett stort bord med plats för 12 personer. Råkade dra ut en av stolarna, DÄR LÅG DE :D
 
 
Javisst. Jag hade ju provat dem direkt när jag kommit hem med dem, sedan troligtvis lagt dem på stolen och glömt bort dem.
 
De är hemma hos pappa igen :D
 
Till VÅREN: Jag är redo för dig nu :D
 
Pax!
Jonaz
 

Idag och mina planer inför morgondagen!

Vilken skön arbetsdag det var. 
Imorse genrepade vi med kidsen som skulle vara med & "gigga"! Vilken härlig start det sedan blev på dagen!
Efter blev det lite kontorsarbete, sedan var det våra ungdommars tur att samlas. Shoot va kul vi hade, hela eftermiddagen, för att avsluta med en storsamling där många kom från när och fjärran.
 
Underbart med gemenskap!
 
Imorgon ska jag försöka att handla allt inför operationen :D
Har snickrat på en inköpslista - är det något som ni alla kloka tycker man behöver efter op. som jag inte räknat med! Ge mig TIPS!
 
Köpa:
 
Apotek:
Omaprazol
Descutan/hibiscrub-svamp
(Receptbelagda mediciner - hämtas ut på sjukhuset vid op.)
E-vitaminkräm
Bio-olja
Civilon
Steristrips
Proteinpulver
E-vitaminkräm
 
Tänk, idag är det bara
 
 
dagar kvar till operation!
 
Pax!
Jonaz

Jag försöker igen - men NEJ SÅ SVÅRT!

Jaha. Kom hem efter en rolig och annorlunda dag på arbetet. Värmen försvann i den byggnad vi var i, sedan delar av elektriciteten :D Vilket ger tekniska konsekvenser, men då hittar man andra möjligheter och lösningar.
 
Ibland blir det annorlunda det som visar vägen till det som är innerligt! Underbart!
Det blir ju aldrig fel, enbart lite annorlunda!
 
Jag kom hem - faktiskt hungrig som en varg, eller rättare sagt, hungrig som en vargflock!
Börjar med att koka en kanna kaffe! Sedan är det flyt-val? Då tänker jag såhär, den förbaskade äckliga Nutrilet-choklad shaken kanske, kanske kan smaka ok nu när jag är så hungrig!
 
 
Skak-skak. Smaka.....FYYYY så rälig. Hehe.
Men nu sitter jag med glaset, hälften är uppsippad, jag ska försöka att få i mig hela, men sedan kommer jag att strunta i denna smak. Den är kemisk gryning och otäck.
 
Kanske är den ett bra alternativ till första flytveckan efter op, för den smakar så illa så den går bara att sippa lite i taget - för annars går den inte ner :D
 
Nu är det en slappe-eftermiddag och kväll. Sambon är borta ikväll - Mys tid själv framför tv:n. Ska kika igenom pappren över kostråden efter operationen. Hade läst v.1 kostråd som både v.1 + v.2, 
 
så jag ska försöka att förbereda mig för vad som väntar!
 
 
Pax!
Jonaz

Lördag förmiddag....

Igår kväll var det häng här hemma. Moster och mamma kom förbi en sväng för att stanna över en natt. Idag ska de ta en riktig shoppingrunda runt och i Malmö.
 
Själv ska jag iväg och jobba. 
 
Igår startades en ny sluten Facebook grupp. Kul och intressanta funderingar gällande GBP. För att joina, se tidigare inlägg från mig.
 
Så skönt att få hjälp med alla kloka med erfarenheter av denna resa!
 
För nu, är det bara
 
 
dagar kvar innan operation.
 
Pax!
Jonaz

Facebookgrupp!

Camilla har startat en grupp på Facebook som heter ”Tjockisfamiljen”. Jag citerar Camilla:

"Hörni, jag har skapat en dold grupp på Facebook för oss där vi kan prata lite mer privat och boka träffar och sådär. Alla som har gjort en operation, ska göra en operation, vill få ur sig lite funderingar eller helt enkelt bara känner för lite virtuell kärlek är välkomna – såklart!

Lägg till mig på Facebook: Camilla Hedberg Feiler så stoppar jag in er i gruppen direkt :)"

Detta är en sluten grupp där vi i lilla Tjockisfamiljen kan ge och få lite virtuell kärlek och pepp, boka träffar och prata om allt mellan himmel och jord, operation och fläsk, vikt och hets, resultat och biverkningar, funderingar och problem.

Ordningsregler för gruppen:

- Här är vi snälla mot varandra, att ifrågasätta någon/något är självklart ok, men det görs på ett schysst och trevligt sätt.

- Det som sägs i gruppen stannar i gruppen. Eventuella bilder får inte användas utan upphovsmannen eller -kvinnans tillåtelse.

- Gruppen existerar, men dina arbetskamrater eller dina vänner behöver (och ska) inte veta VILKA som är medlemmar och vad som sägs. Ingen ska således lämnas ut: varken i cybervärlden eller "IRL".

- Den som beter sig på ett otrevligt sätt eller på något annat sätt bryter mot gruppens regler kastas genast ut med valkarna före.

 

Pax!

Jonaz

Godmorgon

Igår var jag RIKTIGT gnällig!
Huvudvärken malde, la mig 1h på spikamattan och sov, det hjälpte inte mot värken men det var skönt ändå :D
 
Sedan blev det en tjo-fräs tablett från sambon. Äntligen kunde man slappna av och somna!
Stackars stackars min sambo när jag e sjuk eller har ont. ALLA fördommar ni någonsin kan föreställa er över en man som drabbas av manlig förkylning - det är jag. Han får hämta allt, koppla över tv:n till en annan kanal - för det orkar man ju inte om man är vissen. Och det är bara framför sambon jag blir sån, skulle det komma någon annan så skulle jag genast piggna till och inte visa mitt gnäll. Hehe. 
Jag kanske ska skicka iväg honom på en resa, så han slipper mig de första veckorna efter op!
 
Tänk!
Idag är det bara 
 
dagar kver till operation!
 
Pax!
Jonaz
 

Saker jag ibland funderar över?

 
Finns det återvinningsstationer till fjälls? För öl och spritflaskor?
 
 
 
 
Men trillar de inte ner om man inte knäpper om sig? Kanske borde köpa en KILT för att testa!
 
 
 
 
Står denna skylt huvudsakligen i södra polarområdet (Antarktis). För det är ju där pingviner finns?
 
Pax!
Jonaz

Hej & hå.......

Sovmorgon idag! Vaknar pigg som en mört kl 7 - hehe! Tog mig till arbetet, huvudvärken från igår malde fortfarande i huvudet. 
Denna dag fanns bara en uppgift - anställningsintervjuer. 4 personer skulle välkomnas, mötas och intervjuas. Efter en intensiv samtalsdag och huvudvärken som fortfarande bränner, har jag inte längtat så efter min soffa :D
 
Dagens lunch var efterlängtad, stressigt schema och vatten var jag slarvig med. Soppan slurpade jag i mig och sedan fortsatter mötena och samtalen!
 
Väl hemma, soppa no 2 :D Woohoo! Nu ska jag hemifrån göra några samtal, sedan får det vara kväll :D
 
Tänk idag är det bara
 
 
dagar kvar till operation!
 
Pax!
Jonaz

Träning - HJÄLP!

Har hittat ett event jag vill ha som mål och jobba mot, men jag undrar om det är rimligt?
 
Efter en GBS op. så går man på väldigt låg energintag i början.
Ni som tränar? När i tiden efter op. kände ni att ni hade möjlighet att börja träna? Tänker att det måste vara svårt ibörjan då energintaget så länge är extremt lågt och det skulle vara svårt, näst intill omöjligt och skadligt att börja träna tidigt?
 
 
Hur var det för dig?
 
Pax!
Jonas

HARDCORE flyt!

 
Jag blir så taggad nu!
 
Alla kommentarer jag fått och pepp över mitt flyt och viktnedgång!
 
Mitt förra inlägg gällande mina op. kompisar kanske kan uppfattas som elakt. Men det var inte så jag ville nyansera det hela. Det är inget ovanligt att den person som har minst gemensamt med gruppen i sakfrågan hamnar utanför. Fövisso är det inget att sträva efter, och ingen var direkt elak - förutom lite sarkasm och spydigheter :D Och det kan jag möta.
 
Samtidigt var det väl en fördom jag själv bar på, att ALLA hade gjort som jag!
 
Min resa får ju lov att vara min, och inte någon annans. Jag är nöjd, för jag har förberett mig så gott jag kan. Flytet som gör att levern ska svälla av inför op. Samt att jag inte gått över 900 kcal/dag, kanske får inte min kropp den stora chock när den hamnar i starkare "svält-perioder" under de första veckorna. En säkraRE op. genom att väga mindre. Det finns inga säkra op. men genom att försöka väga mindre på op. dagen kan den kanske bli mer säker!
 
Jag är taggad till tänderna nu, slutspurten börjar närma sig! Ska röra mig mer nu, sattsa på att skaka av så många kilon jag bara kan innan den 4:e april!
 
Idag är det bara
 
 
dagar kvar till operation!
 
Tack alla bloggvänner för att Ni är just dem Ni är :D
 
Pax!
Jonaz

Första bilderna på eurovisionscenen!

Idag har de första bilderna på scenen som kommer att användas under Eurovision Song Contest i Malmö släppts!
 

Årets fjärilstema går igen även i designen av scenen:Viktor Brattström och Frida Arvidsson som står bakom konstruktionen berättar för SVT att scenelementen har hämtat form från allt från stilstudier av fjärilsvingar och bilder av nattfjärilar fotograferade med lång slutartid, till arkitektonisk och tekniskt avancerad modern haute couture.

Grundtanken som man förde fram redan i höstas, att publiken ska komma närmare artisterna, sammanförs med modern projektionsteknik för att ge en upplevelse av intimitet samtidigt som det ska kännas som något man inte upplevt tidigare.

Spontant får jag nog klämma fram ett litet wow! Förutom att det känns nytt och fräscht så tycker jag det ser riktigt läckert ut, inte minst med tanke på hur nära publiken ser ut att faktiskt komma scenen - det är inte utan att jag ännu mer ser fram emot att sitta där, både under semifinalerna och finalen i maj. WOOHOO!
 
 
Pax!
Jonaz

Flyta vidare!

 Nu ska jag sätta på kaffe, dricka lite vatten och värma en soppa!
Sedan tycker jag att jag förtjänar en stund i soffan med en bra film!
 
Tänk nu är det bara
 
dagar kver till operation!
 
Pax!
Jonaz

Jag? Godtrogen? Absolut!

Idag var jag på andra informationsmötet hos Axess Medica som ska utföra min operation i Simrishamn. 
Jag gick upp extra tidigt och körde 30min tidigare till Simrishamn, och det var tur för det tog nästan 2h att köra dit pga vädret. Trots klass 2 varning kom det inte så mycket snö som SMHI hade förutspått!
 
Väl framme, 5min före utsatt tid, så fick jag återse flera av de jag mötte på infomöte no.1. Kul, man såg att alla hade förlorat i vikt under flyten.
Jag fick träffa Anna Dietist först. Hon var väldigt förvånad över min viktnedgång. Jag skulle gått ner 8kg till den 4:e april, men har nu gått ner 15.6kg och har mer än två veckor kvar att flyta. Jag bara svarade att jag följt hennes anvisningar och att det gått bra. 17cm runt magen var oxå borta! Kul!
 
Sedan när alla hade fått vägas in och blivit måttade igen fick vi en genomgång av Dietist Anna om kosten de första veckorna efter op. och sedan hur man ska tänka långsiktigt angående mat.
 
Sedan blev det en liten pause. Där började vi som var kallade att prata med varandra. Det visade sig att det var bara JAG som hade flytit dessa veckor. Alla andra hade bara bytt ut någon måltid eller två till flytande, de övriga måltiderna åt de. 
En tjej som skulle opereras imorgon hade ätit en omelett med bacon igår?! De flesta hade sattsat på att gå ner de kilon de var tvingade till, inte mer. 
Jag blev helt förvirrad. Visst vet jag att vi alla är olika och i våra olikheter har Dietist Anna hjälpt andra med olika sätt att gå ner de kilon de ska, men alla jag träffade idag hade gjort detta på eget bevåg!
 
Jag mailade Dietist Anna efter en veckas flyt och frågade om det var ok att ersätta något "flytmål" några ggr i veckan med en "bar"! Jag gillar ju bara de varma sopporna och ska jag flyta i nästan 9 veckor vill jag inte tröttna på dem.
Jag fick ett svar att inte göra det förmånga ggr i vecken, och enbart ta en ALLEVOBAR pga näringsmässigt är den bäst. Men de 14 dagar före operation MÅSTE enbart bestå av flyt!
 
Är jag godtrogen? Blev lite hånad och fnissad åt,  som om jag var dum som hade följt allt till punkt och prickar! De frågade om jag gått ner mer än vad jag skulle, när jag berättade mitt resultat tyckte gruppen att nu kan jag äta och göra vad jag vill innan op. Det är intressant hur grupper fungerar. Jag var så tydligt gruppens "svartepetter" idag! Mycket spännande att betrakta denna process.
 
Sedan kom ssk Anna, hon gick igenom rutiner runt operationen. Jag var tvungen att ta upp detta med att äta 2 dagar innan op. Det var tydligen inga problem, och hon medgav att de ger hårdare reglement att följa än nödvändigt! 
Ju mindre man väger vid en operation, desto bättre är det, samt att gå på "svältkost" som det innebär när man förlorar vikt är bra, för kroppen blir då mindre chockad efter operationen då den får en stark törn av att gå på svält.
 
Det var en intressant och givande dag och jag fick kanske lite svar på de frågor jag hade med mig! När kroppen går på svält, struntar den i håret, därav håravfall. Finns inget säkert kort för att slippa detta (det behöver inte hända) förutom vara noga med protein och B-vitaminerna. 
 
Åh vad jag längtar till den 4:e april nu :D woohoo
 
Pax!
Godtrogne Jonaz :D
 
 

Status 19 mars 2013

 
Startvikt: 158kg
StartBMI: 49,3
 
Flytveckorna:
Vecka 1, 13/2-2013: -5.3kg, -1,6 i BMI
Vecka 2, 19/2-2013: -1.8kg, -0,6 i BMI
Vecka 3, 26/2-2013: -2,7kg, -0,8 i BMI
Vecka 4, 5/3-2013: -1,4kg, -0,5 i BMI
Vecka 5, 12/3-2013: -1,4kg, -0,4 i BMI
Vecka 6, 19/3-2013: -3kg, -1 i BMI
 
TOTAL VIKTNEDGÅNG: 15,6 kg
 
JUST NU!
Vikt 142,4 kg
BMI 44,4
 
Pax!
Jonaz WOOHOO

Pälsmössa på!

Well....här hemma är vädret inte så farligt, men de varnar fortfarande klass 2 ner mot Österlen. Så det är bara att bege sig dit med föriktighet!
Alla skolbussversamhet är visst inställd på Österlen, vi får väl se hur det går!
 
Pälsmössan är nerdragen och kaffet kokat och upphällt i bilmuggen!
 
 
See ya!
Pax!
Jonaz

Hmmmmm

Det varnas för vädret imorgon!
 
Får väl se imorgon om jag ta mig till Simrishamn! Vill ju INTE missa andra besöket inför operationen!

Så här står det på SMHI:s sida:

Varning klass 2 snöfall som kan ge kraftig drivbildning

Österlen: Från natt mot tisdag snöfall i kombination med frisk eller hård ostlig vind med mycket hårda vindbyar. Under tisdagsdygnet väntas 15-25 cm snö och risk för kraftig drivbildning. Under onsdagen fortsätter snöfallet med lägre intensitet samtidigt som vinden långsamt avtar.

 

 

Pälsmössa på så kanske det ska fixa sig imorgon!

Pax!

Jonaz

Imorgon info möte 2 i Simrishamn!

Imorgon kl. 08.00 är det sista träffen med dietist och sjuksköterska innan op.
 
Vi ska vägas och mätas, och de kilon man var ämnad att gå ner ska vara borta :D Vi ska också få information gällande operationsdagen.
 
Sedan är det genomgång hur kosten ska skötas efter operationen.
 
Sedan är det bara flyt i 2 veckor till, sedan operation.
 
Lite av mina funderingar jag har inför morgondagen:
 
  • B-vitamin. Kan man kombinera andra tillskott för att förebygga håravall, såsom hälsokost osv.
  • Hur tar kroppen upp mediciner efter op? Om man tex ska ta en huvudvärkstablett, är det bättre med lösliga tabletter än piller?
  • Det mesta av undersökningar som gjorts är studien mest gjord på kvinnor som genomgått en GBP op. Har det visat sig vara någon skillnad efter op mellan kvinnor och män?
  • Kan man hämta ut medicinerna innan op?
  • Avskyr mjölkprodukter, behöver jag äta xtra kalcium och behöver jag dricka fil och mjölk efter op?
  • (en fåfäng fråga) Finns det någon dokumentation att E-vitamin kräm eller Bio-olja hjälper skinnet att dra ihop sig lite bättre vid snabb viktnedgång?
Ja tänk idag är det bara
 
 
dagar kvar till operation :D
 
Pax!
Jonaz

GBP pre op. funderingar.

Sitter med kaffekoppen och funderar.
Surfade runt igår för att läsa mer om GBP operationen. Läste om smaskiga uttalanden om hur farlig denna op kan vara. Dock var det mest människor som arbetar med hälsotillstånd på andra håll som uttalade sig. Tex personliga tränare osv.
Jag tänker att de hade nog sagt samma sak om LCHF då det konkurerar med deras verksamhet och tro på vad som är den yttersta hemligheten bakom viktnedgång.
 
Men ingen talar om det faktiska. Bibehållen viktnedgång! 
För att gå ner i vikt har jag gjort flera gånger. Gör det just nu, jag flyter och tar in alldeles för lite kalorier och kilona rasar.
 
Jag har gått ner med viktväktarna 2ggr till målvikt. Helsingörspillren köpte jag givetvis, fyllde min kropp med effedrin. Svettades, var konstant mätt och rasade i vikt. Tror jag åt 1 äppel om dagen och drack lite nutrilett. Cambridge - jag drack deras soppor i 2 månader (så jag har flytit innan) sedan blev jag illamående på dem.
 
 
Viktnedgång är inte det allra svåraste för mig. Utan det är att inte gå upp igen! Och det handlar om att ha en kropp som jobbar med mig, inte mot mig. Både vad det gäller för självkänsla och hälsa!
 
Jag började leta efter människor på nätet som varit GBP op. i ett flertal år - vad säger de, vad är deras egna utvärderingar.
 
Förvisso finns det de som det gått riktigt snett för. Men i studien över GBP är det ca 4.6% risk för komplikationer, förviss är det så för alla operationer, en utvärderad risk. Men nästan alla beskrev sitt hälsotillstånd efter flera års operation som mycket bättre, fantastiskt, en KLAR förbättring! 
 
Jag tror jag har förberett mig så gott jag kan. Vad detta kommer att innebära, hur min kropp kommer att tala till mig. Men vi får se, vi är ju alla olika. Jag är inte rädd, jo för narkosen, har aldrig varit nersövd innan. Att låta någon söva ner en - är väl att hänge sig totalt - Gillar inte det :D I want the kontroll-över-mig-själv hehe.
 
Försöker att söka efter fakta, inte lätt alltid, och har fått världens bästa kontaktnät genom alla ER bloggare.
NI fina blogg-polare är där, uthålliga och svarar på mina frågor och funderingar!
TACK TACK TACK
Jag lovar det kommer flera frågor och funderingar :D
 
Nu ska jag ta denna kropp och lägga mig i ett varmt bad!
 
Pax!
Jonaz

Sveriges bidrag i Eurovision song contest 2013

 
Nu är alla länder presenterade. Varje kand har haft sina uttagningar och jag kan konstatera att Sverige står sig nog rätt bra i detta träsk av dåliga låtar i år!
 
Jag ger er ROBIN!
 
Denna låt får betyget:
 
 
 
4 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonaz
 
 
 
 

Vitryssland ändrar sitt bidrag i Eurovision song contest 2013

 
Vitryska låtbyten är en märklig men etablerad (o)vana - redan 2005 bytte Angelica Agurbash ut sin låt i sista minuten, för tre år sedan bytte 3 + 2 ut låten man först valt som tävlingsbidrag och året därpå gjorde Anastasiya Vinnikova samma sak. Förra året byttes såväl låt som artist ut då just Alyona Lanskaya diskvalificerades sedan det framkommit att röstningen manipulerats.

För vitrysk del tror jag dock det här är ett lyckat byte. Med ett maffigt scennummer borde det här segla till final även om storhetstiden för den här typen av stompiga dansnummer av öststatsmodell väl är passerad. För min egen del måste jag medge att jag är lite smått lycklig över att vi faktiskt får ett bidrag av det här slaget i år också. Men det måste vara snopet för de övriga deltagarna från den vitryske uttagning, att den låt som slog ut dem nu byts till en annan!
 
Denna låt får betyget:
 
 
 
2 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonaz
 
Pax!
Jonaz
 

Italiens bidrag i Eurovision song contest 2013

 
 
 
 
I samband med San Remo-festivalen i februari avslöjades att Italien den här gången kommer att skicka festivalens vinnare, den 24-årige Marco Mengoni till Eurovision Song Contest i Malmö. Frågan om vilken låt han kommer att tävla med har man dock låtit hänga i luften ända in i det sista - idag är ju deadline för länderna att presentera sina bidrag förr EBU.

Nu står det klart att Mengoni kommer att tävla med just sin San Remo-vinnarlåt L’Essenziale, skriven av honom själv tillsammans med Roberto Casalino och Francesco De Benedettis. Jag gillar låten men någon eurovisionvinnare är den inte, snarare en låt som i första hand får jurygrupperna att gå i spinn - men det kan ju å andra sidan räcka en bra bit. Minns t.ex. Raphael Gualazzi som tävlade för Italien 2011 och blev tvåa - som jurygruppernas favorit. Tittarna placerade honom bara som elva i finalen.
 
Denna låt får betyget:
 
 
 
3 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonaz

Fondvägg!

ECO WALLPAPER 
De har plockat fram ett mönster från 50-talet. Är väldigt sugen på något i denna stil till vardagsrummet. 
 
VILL HA! VILL HA! VILL HA!
 
 
 
Den roströda färgen är fantastisk, men passar dock inte riktigt i vårt hem!
 
 
Pax!
Jonaz
 

Rapport från sista garderoben....

Ja, nu finns det plats för nya fynd!
 
 
Haha...Mina sommarkläder var nu det sista som jag gick igenom.
 
Well, de har legat stilla i några klädbackar i en hel del år!
Den första tanken som slog mig, och som helatiden återkom...hade jag så taskig klädsmak. Nej just det en del var modernt för AGES agoo, och som stor kille och man finns det bara FARBROR BARBRO kläder att köpa. Känslan av att man lånat kläder från Albert :D
 
Hebbe-lille & Albert
 
Attans vad skönt det är att bli av med gamla kläder. Det finns ett band mellan kläder och mitt innersta. De gånger man faktiskt sett fram emot att deltaga i något speciellt är det inte ovanligt att när man försöker hitta kläder, i sin garderob eller i en butik som man känner att "känslan" av att man inte känner sig fin, varken utanpå eller inuti påverkas.
Mina kläder är en symbol för den sorg man mellan varven gått och burit på om hur obekväm, fel och stor man är får ta över, från utsidan till insidan av mig själv.
 
Bara nu efter ett par veckors flyt och ca 12kg tappade känns det redan bättre, här inuti. 
 
Vem skulle man delat detta med? Alla vet ju, jag vet ju, att ännu efter en misslyckad kamp om att behålla det man förlorat i vikt inte gick - denna gång heller! Så har ju livet varit - fram och tillbaka.
 
Detta blir man proffs på att hantera. Oavsett om det innebär att gömma sig under en filt i soffan, eller att trycka undan det där man går och bär på.
 
Sedan när kroppen börjar arbeta mot en själv! Så är jag nog rätt glad över att min läkare tog mig i nacken och visade vad som måste göras, innan ännu en "attack" som kanske inte blir så enkel än de andra två jag haft. Innan blodtrycket smäller till och visar sig genom en hjärtattack.
 
Jag är inte ängslig eller nedstämd, tycker oxå att det är spännande att vara just HÄR just NU. Men det blev en intressant dag, både idag och igår när jag fick möta alla mina gamla kläder :D De på minnde mig om vem jag varit i olika delar av mitt liv!
 
 
Nu blir det en cola light, en kopp kaffe innan eftermiddagssoppan ska intas (kanske en sväng till toan oxå, då man behöver lätta på trycket rätt ofta).
 
Pax!
Jonaz

Tillbaka in i garderoben!

Så, efter gårdagens stora arbete med att rensa ut kläder och storlekssortera, så är det nu bara sommarkläderna kvar!
 
Jag har dubbla känslor när det gäller sommaren! 
Jag älskar havet, bada och njuta av de sena varma kvällarna. 
Sedan är det ett rent h-vete att arbeta med denna kropp i värmen. Svettas jämt, ta med extra kläder så man svettas igenom. Alltid vilja ta en dusch, och där mitt i offentligheten står man och bara försöker låtsas, att om jag tänker bort att det bara rinner svett och håret börjar bli blött, Så märker nog ingen annan detta heller.
 
Dock har svettningarna blivit mycket värre sedan jag fick blodtrycksmedicinen, även i lugna och svala stunder kom svettanfall som en biverkning. 
 
 
Det ska bli så spännande att möta denna sommar! Förhoppningsvis utan blodtrycksmedicin och med ett X antal kilo lättare...Vi får se!
 
Idag är det 
 
 
dagar kvar till operation!
 
Pax!
Jonaz

Ny design...

 
Tycker nog den blev riktigt fin?
 
 
Eller vad tycker du?
 
 
Pax!
Jonaz

Moldaviens bidrag i Eurovision song contest 2013

 
 
Ikväll blev det seger för Aliona Moon och låten A Million, skriven av förra årets moldaviska representant Pasha Parfeny som Aliona körade bakom ifjol. Den här gången återfinns istället han i bakgrunden - vid pianot. Nu återstår bara ett enda bidrag innan hela startfältet i Malmö är helt komplett - här är det näst sista, Moldaviens låt är en gnällig ballad. Zzzzzzzzzzå tråkig!
 
Denna låt får betyget:
 
 
2 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonaz

Rapport från andra garderoben....

Nu är det bara sommarkläderna kvar att gå igenom :D
 
12 papperskassar skänkta ill EMMAUS klädcontainer!
 
 
Samt blev det en kompromiss med sambon, i svart sopsäck + en gul Ullaredsbag med kläder som ska säljas på loppis!
 
Vi har just nu kommit hem från ett besök hos en kull Whippet valpar.
 
 
Urfina, man blev charmad och pussad!
Det är sambon som är ute efter en av dessa valpar, jag kommer att sikta in mig på en annan ras. Men jag trodde vi skulle vänta några år till innan vi skaffade hund!
Men vi har inte tingat någon, BARA tittat :D
 
Nu sitter jag här och försöker att dra i mig en Nutrilett chokladsmak. Usch vad räliga de är! Jag gillar inte mjölk, och dessa shakes med diverse smaker är så mjölkiga. 
När jag läser mina GBP vänners bloggar om just dagarna efter op. verkar det som om man bara får mjölk, fil och olika kalla fruktsoppor. Det är nog detta som skrämmer mig, att jag inte gillar mjölkprodukter, inte heller fruktsoppor. Men jag får väl hålla för näsan och trycka i mig det :D
 
Pax!
Jonaz
 

Rapport från första garderoben....

Att komma ut ur gaderoben är gjort, för LÄNGE SEDAN! Men oj, oj, oj vad mycket som väller ut idag!
 
 
Men hur kan man ha nästan 100 par jeans i olika storlekar, många med prislappar kvar!?????
 
 
3 högar har organiserats!
 
1. Kan användas nu!
2. Kan användas efter viktnedgång!
3. Postadress MYRORNAS!
 
Ja jäklar i havet, min ekonomiske sambo tycker vi ska kränga dem på loppis. Hade nog gett en del stålar, men jag vill inte hamstra dem i påsar! Jag vill bara bli av med dem NU!
 
En garderob fixad! 3 more to go!
 
Hehe!
 
Pax!
Jonaz

Godmorgon

 
Så skönt att få sova LÄNGE idag hehe
 
Nu laddar jag med lite kaffe. Ska alldeles strax börja med "Operation garderob". Genom åren som gått har min storlek på kläder varierat!
Från L - 4XL.
I de olika storleks intervallerna är olika favoritplagg sparade! Jag har svårt att göra mig av med 2 saker - kläder och böcker! 
 
Det är precis som om både böcker och vissa klädesplagg är besjälade. Böckerna med sitt innehåll och klädesplagget har blivit smittad med vad jag kännde, eller vad som hände när det användes, som en minnes memorial! Hehe
 
 
Men en rensning och en organisation behövs. Under åren har de plagg som inte passa hamnat i en mixad storleksvariation garderoben. 2 garderober sprängfyllda med staplade kläder som inte passar. Idag ska det rensas, samt organisera det som ska vara kvar.
 
Troligen finns det basplagg i alla storlekar som förhoppningsvis jag ska resa igenon efter operatonen!
 
Just det operationen! Idag är det bara
 
 
dagar kvar till operation!
 
Pax!
Jonaz
 

DVD kväll!

Har bestämt mig för att vara uppe länge, bara för att jag KAN! Sovmorgon imorgon!
 
Blev lika förälskad som vanligt när jag såg Agnetha Fältskog på Skavlan. Så vacker hon är!
Inte mycket bra på tv ikväll. Så det blir några fantastiska avsnitt från min favvo serie: 
 
The Vicar of Dibley - Ett Herrans liv!
 
 
Fab brittish tv-serie!
 
Pax!
Jonaz
 

Vad har jag sagt ja till!

Sambon vill titta på whippetvalpar imorgon!
 
 
Kan man besöka dessa valpar utan att han kommer att bli förälskad och vilja ha någon?
Detta är inte min ras, men min sambos. Vi har båda vuxit upp med hundar, men jag vill vänta några år! Trivs så bra med att inte ha ansvar, just nu, för fler än oss själva! Efter 10år med hus och djur känns det som ett nytt liv utan de båda. Kan resa och vara borta när och hur som helst.
 
Well, imorgon kväll ska vi träffa valparna! Jonaz, be cold as ice! Do not fall inlove with any of them :D
 
Pax!
Jonaz
Kategori: Jag

Helg!!!

Woohoo! Äntligen en hel helg!
En hel helg framför sig, inget jobb, helt ledig...så underbart!
 
Nu börjar det kännas att jag gått ner! Tänkte att jag skulle organisera om garderoben!
 
Well, man har ju kläder lite här och var i olika storlekar! Allt ifrån XL - 4XL. Jag kanske ska rensa ut och organisera om garderoberna imorgon. Få ett system med storlekar osv.
 
 
Ikväll blir det en Gulasch soppa. Har alldeles för många kalorier kvar att få i mig idag. Har varit en stressig dag och kväll så har missat att käka.
 
Nu blir det Skavlan med min barndoms kärlek, Agnetha Fältskog!
 
Pax!
Jonaz

Makedoniens NYA bidrag i Eurovision song contest 2013

 
För tre veckor sedan presenterade Makedonien sitt bidrag Imperija med den omaka duon Esma Redžepova och Vlatko Lozanovski, eller Esma & Lozano som de kallar sig i det här sammanhanget - bara för att lika snabbt dra tillbaka det efter en rad negativa reaktioner i hemlandet, både på låten i sig i på videon som låten presenterades i.

Det var bara för duon att åter sätta sig vid ritbordet och illa kvickt klämma fram ett nytt bidrag - det är ju deadline nu på måndag för deltagarländerna att bli klara med sina bidrag. Ikväll presenterades så ett nytt försök, Pred da se razdeni.

Jag tycker det är trist att Imperija drogs tillbaka, för även om den inte var en fullträff så kändes den åtminstone fräsch och intressant. Pred da se razdeni känns som precis vad den är - ett hastverk och en nödlösning som inte lyckas ta tillvara potentialen som uppenbarligen finns i den spännande duosammansättningen. Här är årets bidrag från Makedonien - om man inte hinner ändra sig igen före måndag LOL
 
Denna låt får betyget:
  
 
 
2 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonaz
 

San Marinos bidrag i Eurovision song contest 2013

Minns vi Valentina Monetta, tjejen som sjöng om Facebook förra året för San Marinos räkning!
 
 
Samma tjej är tillbaka i år för att representera San Marino.
 
 
Trots att Valentina Monetta bara nådde en fjortondeplats i semifinalen i Baku med sin The Social Network Song (Oh Oh – Uh - Oh Oh) så uppnådde hon därmed San Marinos hittills bästa placering i tävlingen - vilket kanske var en av anledningarna till att hon och kompositören Ralph Siegel fick förtroende att stå bakom San Marinos bidrag även i år?

Jag var ordentligt skeptisk till att satsa på team Monetta/Siegel igen efter förra årets rätt vidriga spektakellåt - men efter att ha hört årets låt tänker jag göra en tvärvändning! Jag är glad att Valentina är med igen och därmed får möjlighet att återvinna lite värdighet - för det här är ju faktiskt riktigt bra!

Låten är i och för sig rätt schizofren med halva låten som en ballad och halva som en händerna-i-luften-schlager - men jag köper det faktiskt rakt av. Jag älskar att det är på italienska (och hoppas verkligen att de inte får för sig att ändra på det) och tycker att låten funkar riktigt bra trots sin schizofreni. Jag hoppas Valentina slår sanmarinesiskt placeringsrekord igen!
 
Denna låt får betyget:
  
 
4 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonaz

Nu är det slut på veckan det är dax för fredagsMYS!

 
Detta inlägg blir det sista jag gör på arbetsplatsen innan jag drar hem!
Har varit en tuff vecka, chefen sjuk igen, en kollega kort, men men förvisso är det kul när man har världens roligaste jobb, men ibland önskar jag att jag bara fick stänga av huvudet.
OCH DET FÅR JAG NU :D Ledig helg!
Ska bara fixa och dona hemma! Rensning av garderober och skåp!
 
Tänk idag är det bara
 
 
dagar kvar till operation!
 
Pax!
Jonaz

Montenegros bidrag i Eurovision song contest 2013

 
Ikväll presenterades Montenegros eurovisionbidrag Igranka - en dansorienterad sak med rap och dubstepelement där de också har sånghjälp av sångerskan Nina Žižić. Alright, lite dansorienterad partystämning är väl inte fel, men nae, jag går inte igång på det här och jag fick lyssna på denna låt 2 gånger då jag missade låten pga videon fick mig att morra och grymta. Gillar inte när kön presenteras på detta vis...
 
Denna låt får betyget:
  
 
 
  
1 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonaz

Azerbajdzjans bidrag i Eurovision song contest 2013

 
Efter en riktig maratonuttagning som påbörjades redan förra året var den azeriska eurovisionuttagningen Milli Seçim turuikväll äntligen framme vid final. De tio artisterna som vaskats fram under tävlingens sammanlagt åtta tävlingsveckor hade nu försetts med vars en originallåt som framfördes för en jury att bedöma och utse segraren bland.

Segern gick till Farid Mamedov och låten Hold me, komponerad av Dimitris Kontopoulos och med text av Ralph Charlie och den svenske skotten John Ballard.
Minns ni John Ballard? Han har flertalet gånger varit med i melodifestivalen under 80-talet!
 
 
Kontopoulos har redan tävlat i eurovision som upphovsman en gång - han låg bakom Sakis Rouvas This is the night 2009 och producerade dessutom Ukrainas Shady Lady 2006 och förra årets vitryska bidrag We are the winners.

Själv är jag inte särskilt imponerad av låten, en kompetent men trist standardballad med rejält kletig text, men jag är övertygad om att azererna slipar till den inför tävlandet i Malmö - och att det till slut blir en ny final eurovisionplacering för Azerbajdzjan.
 
 
 
Denna låt får betyget:
  
 
  
2 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonaz

Ny energi!

Woohoo - glad som en lärka idag. 
Flera stycken har kommenterat min viktnedgång idag. Flera på olika håll! 
Det gör verkligen en glad. Så svårt att både känna och se detta själv!
 
Men igår blev jag fundersam! 
Swedish House Wifes bestående av Jenny Silver, Pernilla Wahlgren och Hanna Hedlund var ju med i Melodifestivalen i år.
 
 
Kikade in på youtube för att se deras bidrag igen. Där under deras video hittar jag denna kommentar "Great song but only for the ears. The ladies could lose some weight..."
 
VA!
 
Skojja min dojja! Vill inte tänka på vad normen är för denna person som skrev dessa ord? Men jag tycker det är märkligt! Mycket märkligt! Och skrämmande!
 
Vad tänker människor om mig? Jag vill inte veta, men tanken är mycket intressant!
 
Nåväl...hemma i soffan, ska jobba lite och författa morgondagens uppgifter under arbetsdagen!
 
Tänk nu är det bara
 
 
dagar kvar till operation!
 
Pax!
Jonaz

Jag börjar att tröttna!

Bah....
 
Är inne på den 6:e flytveckan! 
Visst det har rullat på bra! Är konstant tillfredställd, inte sugen inte hungrig...allt ok!
 
Men det börjar bli TRÅKIGT NU!
 
 
Vill gå ut och ta en öl. Vill mysa på en restaurang eller få dela en måltid med sambon....
Jag och en polare vi läser teckenspråk tillsammans. Vi träffas en extra kväll i veckan för att öva och teckna. Hon tar en öl som vi brukade. Jag dricker kaffe...inte lika mysigt.
 
Men men det e bara 3 veckor kvar :D
 
Pax!
Jonaz

Fräcka biljettförsäljare till Eurovision Song Contest!

Själv har jag varit på Jag har varit på 3st Eurovision finaler tidigare i mitt liv.
1992 i Mässhallarna i Malmö.
2000 i Stockholm i Globen.
2001 i Köpenhamn i Parken.
 
Sedan kom möjligheten att se den igen, Tack Loreen! Så förbaskat kul att den ska hållas i Malmö, 20 min från vår ytterdörr.
Vi låg på telefonen när biljetterna till Eurovision Song Contest släpptes. Kom fram, kunde inte välja plats eller rad, men dock område på arenan. Men precis efter parkett blev den plats vi valde. Vi köpte även biljetter till de båda semifinalerna i samma vecka, alla tre tv-sända showerna :D
 
 
Vi betalade 10 000:- för dessa 6 biljetter! 
 
Nu har vi fått ett mail med ett ERBJUDANDE!?
Om vi pröjsar åter 3000:- så kan vi paxa en av de bästa platserna i de området vi har bokat!
 
Är detta ett erbjudande, eller är det ett hot att man hamnar på de värsta platserna om man inte pröjsar 3000:- till! Tycker det borde räcka med de 10 000:- som redan är betalda! Snacka om dolda budskad och att suga ut pengar från kunderna!
 
Är detta brukligt, har aldrig varit med om detta förut?
 
Pax!
Jonaz
 
 
 

Vi funderar på semester!

 
Vi har börjat fundera på vart vi ska dra i augusti under semestern.
Är vi överens? NOPE lol
 
Jag:
 
Prag.
Denna stad har vi varit i flera gånger. Vi har rest runt mycket på landsbygden, det finns mer att se! Mer av Tjeckien att upptäcka, samt att det är Pride där under andra semesterveckan!
 
Sambon:
 
Side, Turkiet
Jag AVSKYR platser som detta (dock har en varit i Side innan). Mina fördommar om ett billigt, trist, cheep-ish turist håla kickar in. Har varit på andra turist-sol-och-bad ställen i Turkiet, men pallar åka på ett till - hehe. 
Försökte flirta till mig Istanbul istället som resemål, men det gick inte! 
 
Så vad gör vi? NO IDEA hehe
 
Pax!
Jonaz
 
 
Kategori: Jag

Ny dag...helt slut!

Vilken dag! Kom till jobbet tidigt! Hade glömt min laptop på matsalsbordet! AAAARRRHHH
 
Men kom på att det jag hade planerat till morgonens samling, hade jag även sänt över mobilen så det var inte bara sparat på min laptop!
 
Sedan var det möte - LÄÄÄNGT möte! Planering och LUNCH. Sötaste husmor hade kokat en grönsakssoppa bara för min skull. Hon är bäst! Sedan göra lite telefonsamtal för att slutligen bege mig till radiostationen för sändning av det program jag har varannan onsdag!
 
Jag har haft magkramper både i gårkväll och idag. Det är väl magsäcken som inte har något att arbeta med! Ska nu koka lite kaffe och mysa i soffan!
 
Idag är det bara 
 
 
dagar kvar till operation!
 
Jag har nu flytit 2/3 av mina veckor - WOOHOO!
 
Pax!
Jonaz

Favorit i repris!

Älskar att ta min iPhone och plugga in hörlurarna och ta ett bad!
Tänk om det hade varit så att man kunde
 
 
BRÄNNA KALORIER på detta vis! Hade varit underbart!
 
Idag har jag 268 kcal kvar att äta! Får väl se om det blir en soppa eller en shake med kaffesmak.
 
Pax & plask!
Jonaz

Godmorgon

Varje tisdagsmorgon är en kalldusch!
 
 
Det är min vägdag! Det gick ju bra! Blivit av med 1.4kg denna vecka. Hoppas på att alla de kilometer och åter kilometer jag promenerat på Stockholms gator i helgen skulle komma att visa sig idag, och jag hoppas på det finns mer att hämta till veckan som kommer. Bara igår promenerade vi en mil innan vi flög hem till Skåne.
 
Den totala viktnedgången är nu 12.6 kg. Så skönt så kul! Nu är det en vecka kvar till mitt andra och sista besök hos dietist innan operation. wow det börjar närma sig!
 
Tänk idag är det bara
 
 
Dagar kvar till operation!
 
Pax!
Jonaz
 

Status 12 mars 2013

Startvikt: 158kg
StartBMI: 49,3
 
Flytveckorna:
Vecka 1, 13/2-2013: -5.3kg, -1,6 i BMI
Vecka 2, 19/2-2013: -1.8kg, -0,6 i BMI
Vecka 3, 26/2-2013: -2,7kg, -0,8 i BMI
Vecka 4, 5/3-2013: -1,4kg, -0,5 i BMI
Vecka 5, 12/3-2013: -1,4kg, -0,4 i BMI
 
TOTAL VIKTNEDGÅNG: 12,6 kg
 
JUST NU!
Vikt 145,4 kg
BMI 45,4
 
Pax!
En nöjd
Jonaz

Min allra första kärlek...

...det var Agnetha Fältskog!
 
 
Denna blonda tjej i ABBA - När jag såg och hörde henne för första gången - ja jag var helt såld :D
 
IDAG SLÄPPS HENNES NYA LÅT & VIDEO! 
 
Håll till godo:
  
 
GRYMT BRA! 
 
(men helt ärligt, allt denna kvinna tar i blir till guld för mig hehe)
 
Pax!
Jonaz
 

Nederländernas bidrag i Eurovision song contest 2013

 
 
 
Den nu 37-åriga Anouk Teeuwe är mest känd för sin enda riktigt stora hit Nobody's wife från 1997 som bland annat blev en listetta här i Sverige, men hemma i Nederländerna har hon varit fortsatt framgångsrik och har sammanlagt släppt ifrån sig åtta studioalbum sedan dess. Hennes tävlingslåt i Malmö heter Birds och är skriven av svenskarna Tore Johansson och Martin Gjerstad. Enligt Anouk själv är den någonting helt annat än musiken hon gör i vanliga fall - och idag fick vi alltså veta exakt det innebär.

Låten visar sig vara en vacker och sofistikerad ballad med snyggt arrangemang och udda ackordföljder, inte helt olikt låtarna som gjort Lana del Rey stor över hela världen det senaste året. Möjligen är den för svår och introvert för att få tvtittare att slänga sig på telefonerna i mängder - men rimligen något som kan få den röstande juryn att gå i spinn. Jag gillar det här och tror att Nederländerna äntligen kan bryta sin trista svit av åtta år på raken av bommade finalplatser i år. Jag vill verkligen att de nederländska fansen, som likt vi svenskar längtade efter de gamla top-placeringarna!
 
Denna låt får betyget:
 
 
 
4 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonaz
 

Bulgarien byter sitt bidrag i Eurovision song contest 2013

 
 
 För en dryg vecka sedan höll det bulgariska tvbolaget BNT en direktsänd final där tvtittarna tillsammans med en jury skulle välja eurovisionbidrag åt den internt utvalda duon Elitsa Todorova & Stoyan Yankulov. Resultatet blev jämt - och oväntat. Två av bidragen landade på samma poäng, men Kismet förklarades som vinnande bidrag före förhandsfavoriten Samo Shampioni. Resultatet sägs ha upprört duon som hoppats och förväntat sig att Samo Shampioni skulle vinna.

Nu verkar Elitsa & Stoyan dock ha fått som de vill - under förevändning att man inte kommit överens med låtskrivarna till Kismet dras låten tillbaka och de åker istället till Malmö med sin favorit Samo Shampioni.

Well... det här låter som en ganska konstruerad förevändning för att kunna köra över resultatet i den nationella finalen - men ur ren eurovisionsynpunkt tror jag definitivt att Samo Shampioni är ett starkare kort. Så, här är den, Bulgariens nya eurovisionlåt Samo Shampioni med Elitsa & Stoyan.
 
Denna låt får betyget:
  
  
4 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonaz

På väg mot Skåne

Nu sitter vi på flygbussen mot Arlanda. Götgatan och Hornsgatan har vi nu shoppat loss på!
Många sköna fynd!

Vi stannade till och käkade, sambon kummelfile och drink på maten, jag soppa och kaffe. Första helgen under melodifestivalen jag upplevt utan en droppe alkohol eller mat! Men det har absolut inte varit svårt, förutom att hitta en restaurang som har klara soppor på menyn, de är utrotningshotade :)

Pax!
Jonaz

Godmorgon

Har småpackat lite. Vi åker hem ikväll! 
Men först ska det avnjutas en hotellfrukost. Jag har med mig min påse med Modifast kaffesmak lol
 
Sedan ska vi promenixa till centralen och låsa in väskorna. Sedan drar vi till slussen, för att promenera genom Götgatan och Hornsgatan. Många av våra favvobutiker ligger där, även våra resturanghak :( hehe. Jag ska FLYTA igonom dessa gator idag!
 
Sedan finns det flera Second Hand butiker utefter dessa härliga gator :D
 
Tänk idag är det bara 
 
dagar kvar till operation!
 
Pax!
Jonaz

Snart bio-dax!

Tänk så enkelt det var att komma överens om film idag :D
 
Sambon sa, denna film ska vi se! Det är ju din smak Jonaz!
Han tycker nog lite synd om mig som inte kan ta en öl eller något gott att äta nu när vi är här mitt under mitt flyt!
 
Ikväll ska vi se:
Hansel and Gretel: Witch hunter!
 
 
Woohoo! Lite action och äventyr! Det är mys det!
De sista av dagens kalorier kommer att tuggas under filmen - en liten bit Allevo bar!
 
Pax!
Jonaz

Lite av dagens fynd!

 Älskar second hand. Det är som att möta julafton var gång, man vet inte vad man kommer hemdragandes med - hehe
 
 
Jet Set med bling till sambo - 200:-
Mina röda favorit-shades gick sönder i höstas, men hittade ett par svarta med samma märke! 40:-
Sambon gillat TILGMANS keramik. En flodhäst hittades! 10:- (riktigt fynd)
Ring med kors. 30:-
Present till svägerska, designat och handgjort armband - så hennes stil! 40:-
DVD-box med den brittiska tv-serien SKINS - alla 4:a säsonger. 50:- Sedan filmen kråkguldet som gick när jag var liten på tv. 10:-
Efter sett kråkguldet som barn tog jag min mammas och pappas smycken och grävde ner lite varstans för att göra lite skatter! 
 
Imorgon fortsätter jakten på fynd!
Ikväll blir det bastu och sedan bio!
 
Pax!
Jonax

Lite smått och gott från igår :D

 
Lite bilder jag tog igår!
 
Visste ni att Whats Up är kanske inte det mest kända bandet inom svenskt musikliv, men det har faktiskt redan genererat två MF-vinnare. Pojkbandet gav oss först Eric Saade, som vann MF 2011, och igår vann bandkollegan Robin Stjernberg Melodifestivalen 2013.
 
Så nu frågar vi oss: När ställer Johan Yngvesson och Ludwig Keiser upp och tar hem en varsin sångfågel?
 
 
Pax!
Jonaz

Frukost och dagen!

 
Har just kommit upp från den underbara hotellfrukosten!
 
Några gurkskivor och en kopp Modifast kaffe smak! Busade till det med att dricka några koppar vanligt kaffe och några glas vatten. 
 
Nu ska vi ut på våra bravader för att let fynd! Vad är det man är ute efter när man går på skattjakt? Det vet man aldrig. PLÖTSLIGT HÄNDER DET :D Man springer på just en sådan grej som bara skriker KÖP MIG och kostar nästan ingenting :D
 
Vår jakt börjar HÄR!
 
Sedan tänkte jag gå på restaurang senare i em. Jag menar, en klar löksoppa tänker jag faktiskt unna mig idag! Det är ju både Mello helg, vi är i S
 
tockholm och vi har gått massor i stan, det är ju inte en soppa med grädde, utan en klar soppa!
 
Tänk! Nu är det bara
dagar kvar till operation!
 
Pax!
Jonaz
 

Rumäniens bidrag i Eurovision song contest 2013

 
 
 Cezar - It's my life
 
Det börjar intressant. Lågmält och suggestivt! Sedan kommer låten igång och då hander det......man tänken ÄNNU EN DUSSINLÅT TILL MALMÖ.
Tycker jag varit alldelaes för snål med poäng och tyken mot låtarna, men det är många som suger! Jag är ledsen - MEN DETTA ÄR INTE BRA!
 
Denna låt får betyget:
 
 
 
1 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonaz

Toppenkväll på Friends Arena!

Det är alltid kul att vara en del av finalen på Melodifestivalen! Vi har varit stadiga besökare där i flera år. Vi väntade med spänning och hade spekulerat stort hur festivalen skulle bli på Friends Arena. 
 
28 000 skulle vi bli i publiken. Det torde ju bli rekord för en Melodifestival final. Rekordet jag varit på måste varit i Parken i Köpenhamn 2001, men då var det ju Eurovision song contest och inte en Melodifestival. Vi tog Taxi till arenan och vi var där 17.45. För att träffa chit-chatta med bekanta ansikte, och snyggingen i kilt blev väldigt glad när jag sa att han var hottast på stället. Han var väldigt cool, och klädde så bra i sin kilt. Frågade inte vad han hade under den, för det är ju så, man har ju inget under den:D omman är en äkta skotte:D
 
Inledningen med äldre eurovision svenska programledare var toppen!
 
 
Vi hade bra platser och ljusshowen var nog något av det mest fantastiska jag skådat! Underbart. Ljudet från artisterna var bra,men man hörde knappt vad som sades mellan låtarna!
 
En spännande omröstning,och vilka spridda skurar det var från de olika jurygrupperna!
 

1. Robin Stjernberg: "You" 166 poäng (91 + 75)

2. Yohio: "Heartbreak Hotel" 136 (30 + 103)

3. Ulrik Munther: "Tell the world I'm here" 126 (82 + 44)

4. Anton Ewald: "Begging" 108 (49 + 59)

5. Louise Hoffsten: "Only the dead fish follow the stream" 85 (36 + 49)

6. Sean Banan: "Copacabanana" 78 (37 + 41)

7. Ralf Gyllenhammar: "Bed on fire" 73 (33 + 40)

8. David Lindgren: "Skyline" 69 (57 + 12)

9. State of Drama: "Falling" 68 (50 + 18)

10. Ravaillacz: "En riktig jävla schlager" 40 (8 + 32)

Trodde att Yohio skulle stå som segrare, det gjorde han förvisso bland svenska folket.Då jag inte hade någon favorit i finalen så är väl Robin en brarepresentant såväl som någon annan! 

GRATTIS ROBIN!

Kul är det att en 2:a chansen låt vann och Anton som också fick en 2:a chans plaserade sig på 4:e plats.

Ja nu väntar Malmö :D woohoo, härliga ESC - varmt välkommen till oss i maj!

Pax!

Jonaz

Gräsliga kvällen på Friends Arena!

OK! Så här var det också!
 
När jag kom till Friends Arena - Då förstod jag varför inte man kunde plasera Eurovision där! Själva arenan är vacker - men runt omkring! OMG! Det liknar en krigszon men,byggnadställningar, kratrar, hål, betongskelett och avstängda uppgrävda vägar! Det känndes som om man kommit till ett sunkigt industriområde i östeuropa 1948! GRÄSLIGT!
 
 
Ljudet inne i arenan när programledarna talade, eller när snack presenterades på filmsnuttar så var det en omöjlighet att kunna uppfatta vad som sades. Sund, för där i ligger ju kvällen humor.Tycker Edvard Af Silén är en duktig författare till det manus som används.
 
 
Sedan tog kvällen slut. 28 000 människor ville hem! Då vägarna till Friends Arena är avstängda för privat trafik, dock får taxibolag och busstrafiken köra in på den ENDA SMALA ENKELRIKTADE vägen som gick runt hela detta område och runt arenan. Alla 28 000 ville få tag på en taxi eller komma med en buss, det är en bra bit till pendeltåg eller t-bana. 
 
Vid bussarna var det lynch stämning - vem trängs bäst, eller vem slår sig - fysiskt - fram på bästa sättet för att få en plats på buss. Det började även pratas om att VI HAR BARN, VI BORDE FÅ FÖRTUR! Ewwww - jag bara kännde här vill jag inte vara...Vi gick mot platsen där taxibilar kommer - VID DEN ENDA LILLA SMALA VÄG SOM ÄR ENKELRIKTAD och ALLA kör på. Kön till taxi var ett par kilometer lång. Det var alldeles för kallt att stå still, så vi med flera bestämde oss för att promenera ut ur området för att komma in i bebyggelse och lösa transport hem därifrån.
Det blev tuffare än jag trott. Då sidan av DEN ENDA LILLA SMALA VÄG SOM ÄR ENKELRIKTAD bestod av krossad sten och makadam var det inte bara att traska på, man fick kolla noga vart man satte fötterna, och en tjej halka på en större sten och slog dit rejält. Det var inte dimma, det var byggdamm som skakases upp av bilarna som körde på DEN ENDA LILLA SMALA VÄG SOM ÄR ENKELRIKTAD. Men vi hade halsdukar som vi kunde binda för näsa och mun, för annars blev det äckligt med massa stenmjöl i munnen.
Efter 90minuters promenad kom vi ut bland hyreshus. Där fick vi tag på en varm skön taxi som körde oss till hotellrummet :D
 
Tycker det är illa att man inte skött administrationen runt detta event bättre! Tyckte faktiskt det var inte bara illa utan väldigt märkligt! Men jag fick en promenad extra idag - och det är ju inte fy skam under flytperioden :D
 
Pax!
Jonaz

Melodifestivalen - FINALEN

 
 
 
1. Ulrik Munther - Tell The World I'm Here
Denna låt fick som jag trodde en rak väg till finalen. Jag tycker Ulrik är bättre än låten. Detta är inte min cup of tea. Men jag kan nog redan säga grattis Ulrik till en finalplats!

2. David Lindgren - Skyline
När en artist som en gång gjort ett ok-bidrag i melodifrstivalen återkommer och gör ett mindre ok bidrag gången därpå, då blir det bara trist!

3. State of Drama - Falling
Det finalistbidrag som förvånat mig mest! Jag fattar inte varför dessakillar är i final, och skullede vinna, kommer jag att fortfarande stå lika undrande...trist, ljummet wanna have a UK hit bidrag!

4. Anton Ewald - Begging
Så svårt - jag vet inte vad jag tycker om detta. Bra nummer, söt kille, men än sen då! Samtidigt blir jag inte uttråkad av detta nummer, men så fort det slutat så rinner det av mig som vatten på en gås. Jag tror att om detta nummer funnits i stratlistan för 5år sedan hade jag gillat det starkt, men det känns som gamla repriser. Men jag tror att denna låt kan ta en top plasering!

5. Louise Hoffsten - Only the dead fish follow the stream
Verserna är dåliga, refrengen as-bra. Man blir bara förvirrad av att känna så från en och samma låt. I det stora hela är detta en bra låt, dock inget eurovision material,men minuset för verserna drar ner Louise LÅÅÅNGT NER!

6. Ralf Gyllenhammar - Bed on fire
Jag säger bara GRYMT-BRA!

7. Ravaillacz En riktig jävla schlager
Kul, något annat, en fläkt av något annat. Tja, jag önskar dessa män många veckor på svensktoppen,men sen får det vara bra!

8. Sean Banan - Copacabanana
Jag ÄLSKAR Jean Banan. Bryr mig inte ett dugg om detta bidrag vinner ikväll. Vi behöver visa färg, mångfald och öppenhet <3 Tack för detta Jean!

9. Robin Stjernberg - You
Som sagt detta tilltalar INTE mig. Men jag tror fortfarande att gemene man gillar detta - så det är nog en het kandidat ikväll. Robin ligger bäst till på alla betting listor hos olika bettingbolag. Men jag tror kanske att han kommer att bli trea, inte helt övertygad om detta går vägen ikväll!

10. Yohio - Heartbreak Hotel
Yohio tror jag kommer bli årets vinnare.Och JA varför inte.OK rock ballad och mer QUEER tillfolket! Det gör oss mer till människor i främsta rummet och inte något annat!
 
See ya later 
 
Pax!
Jonaz

I Stockholm

Woohoo!
Äntligen framme efter dagens äventyr -resan hit var en smärrekatastrof...men, men nu är vi framme. Har kakat (druckit) och tom tagit en powernap.
 
Nu är bil beställd so ska ta oss till Friends Arena! Kvällens äventyr väntar!
 
Idag är det bara 
 
dagar kvar till operation!
 
Pax!
Jonaz

Jag blev kär!

Jaha, framme på lägergården får jag se värsta 50-tals möblemanget. Vill ha, vill ha med mig hem.
Jag är förälskad i dem. Så coola. Två soffor och tre fåtöljer.

Äntligen sover ungdomarna, jag har haft nattvakten lol. Lite bus blev det, man vet ju själv hur man var när man gick i deras skor.

Pust! Ska upp om 4h. Godnatt världen!

Till er alla....

Nu drar jag iväg på läger med våra fantastiska ungdommar.
 
 
Imorgon kommer jag att dra till köpenhamn, flyg till Stockholm! In på hotellet, ta ett bad, sedan göra sig iordning för kvällens final i Friends Arena! Kommer att småblogga mellan varven!
 
Ha en skön helg!
Och må bästa HEN VINNA!
 
Idag är det bara
 
 
 
dagar kvar till operation!
Pax!
Jonaz

Israels bidrag i Eurovision song contest 2013

 

Moran Mazor - Only For Him - 

מורן מזור - רק בשבילו

Detta är godis för mina öron. Först och främst älskar jag hebreiska, har själv läst detta språk på universitetet! Vilken cool brud, vacker som jag vet ej vad, hon har DET! Låten är det enda som drar ner det ett litet snäpp, så gott som fullpoäng, men det är en låt som vi hört förut i dessa sammanhang, dock väldigt sälla så snyggt framförd! Tillsammans med Danmark är detta min favvis SO FAR!
 
Denna låt får betyget:
 
 
4 STARKA flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonaz

Äntligen i soffan...

Pust och stånk....
 
Nu har jag äntligen landat hemma, det blev ännu en 14h dag på jobb! Men thats life i förkylningstider :D
 
Ska plocka ihop högen av kläder som ska med i helgen - Stockholm hägrar! Vad jag längtar till dessa dagar...att få gå på Götgatan och damsuga mina second hand favvo-butiker.
 
 
Sedan blir det Melodifestivalen LIVE - woohoo. Möte med våra mello-polare. Så fantastiskt kul det ska bli. Får blogga från mobilen i helgen!
 
 
Nu blir det kvällsmat - gissa vad - en soppa - hehe!
 
 
Pax!
Jonaz

Ny leksak :D

 
Fick min externa hårddisk idag. Alltid kul med en extra teknisk pryl!
WOOHOO! Det sätter guldkant på arbetsdagen!
 
 
Pax!
Jonaz

Storbrittanniens bidrag i Eurovision Song Contest 2013

 
 Bonnie Tyler - Believe in Me
 
Efter månader av spekulationer och hysch hysch har idag brittiska BBC äntligen avslöjat sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013. Det blir Bonnie Tyler som får den äran med balladen Believe in me, skriven av Desmond Child, Lauren Christy och Christopher Braide och producerad av David Huff.
 
Britterna fortsätter alltså på den inslagna linjen från förra året, att skicka en ballad framförd av en namnkunnig veteran med passerat bäst-före-datum. Då gick det inget vidare, Engelbert Humperdinck blev nästjumbo i Baku, men kanske kan Bonnie förbättra det resultatet åtminstone en liten bit. Jag tycker Believe in me låter rätt ljummen. Ok, lite mer än ljummen kanske, en helt ok låt, en SUPERBRA låt om man jämför med många redan klara, och jag vill så gärna att det ska gå bra för detta land med så få grannar :D - men lite bättre än en placering i den absoluta botten ska det nog kunna bli. HOPPAS!
 
Denna låt får betyget:
 
 
4 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonaz

Stressig dag!

 
Vilken stressig dag det varit.
Mörjade morgonen med samling & gemenskap på jobbet. Sedan personalmöte då The Boss är sjuk. Efterföljt med små möten. Nu har jag planerat helgen för våra ungdommar, ska själv bara vara med dem på fredag för som sagt OM DU NU MISSAT DET så drar jag med sambo till Stockholm lördag morgon.
 
Kommer att njuta i Friends Arena och se Melodifestivalen. Sedan blir det shopping och träffa polare för hela slanten ända fram till måndag kväll!
 
Kommer nog att sända ett och annat inlägg under helgen.
 
Trots stressig dag på arbetet som kommer att sluta sent idag, har jag varit duktig och tagit med mig shaker och flytit medans jag jobbat undan dagens bravader!
 
Tänk, idag är det bara
 
 
dagar kvar till operation!
 
Pax!
Jonaz

Kvällen sista leende......

............innan detta huvud möter kudden!
 
Sov gott!
 
Pax!
Jonaz

Mål under viktnedgången.....

Håller på att dona med ett litet blöningssystem. 
 
Tänkte att jag skulle belöna mig med något var 10:e kilo som försvinner från denna kropp. 
 
Då jag redan flytit bort 11kg så får första belöningen börja vid 20kg osv. Hur gjorde du? Har du haft en morot som sporrat dig?
 
 
Berätta? Ge mig tips!
 
Har funderat på dessa belöningar:
Köpa årskort på gym 
Ny arbetsväska
 
Beställa tattueringstid - Fortsätta på min sleave
 
Ta hjälp av en PT för att lägga upp nytt träningsprogram
 
Hur låter detta? Ge gärna fler bra tips :D
 
Pax!
Jonaz

Rykande färsk låt!

Tänkte bjuda på en ny singel med förra årets Eurovision-trea (och tillika en av den tävlingens största) Zeljko Joksimovic.
Ingen dum låt alls :D Den svänger!
 
 
Ha det bäst!
 
Pax!
Jonaz

Vi lever av och med förändringar!

Chefen ringde. Han ligger i influensa! Fick omstrukturera hela dagen, ta lite möten för honom både idag och imorgon. Stackarn, han har oxå fått en manlig förkylning - vilket jag kan LOVA är en nära-döden-upplevelse!
 
 
Nåväl - hoppas han kryar på sig den stackaren LOL.
 
Jag läste på en blogg om en tjej som börjat arbeta bara några dagar efter sin operation. Förvisso hade hon dumpat en dag och fick ta sig hem och vila bort den. Sedan var det prima liv igen. 
Hur har NI gjort när ni dumpade på "olämpliga" ställen efter er operation?
Jag har 40minuters bilfärd till arbetet, inte kan man väl sätta sig och köra hem i bil när det slår på? Vad gjorde/gör ni när ni dumpar där man inte bara kan gå undan och lägga sig ett tag?
 
Det är lite av dessa praktiska frågor som surrar i  mitt "flyt-sinne" just nu.
 
Nej nu ska det skakas en kaffe-shake innan jag drar till nästa stop på min turné!
 
Idag är det bara
 
 
dagar kvar till operation!
 
Pax!
Jonax

Hehe..

...kan inte låta bli och bjuda på denna!
 
 
Pax!
Jonaz

Woohoo!

Trodde viktnedgången skulle avta denna vecka. Det känndes som om kroppen behövde hämta igen de tre senaste veckornas resultat och jag var övertygad att max skulle det bli några hekto.
Men, men det blev över ett kilo denna vecka - skönt!
 
Kom just hem från arbetet, tuff dag med tuffa arbetsuppgifter. Men i det svåra finns det alltid något vackert. Ett hopp, hopp om att morgondagen ska bli bra fast man står mitt i det svåra. 
Det är en gåva att få möta alla dessa människors berättelser och livssituationer!
 
I eftermiddag ska jag unna mig lyxen att SLAPPA. Soppa är på upptining, Hercule Poirot börjar kl 15 på dansk TV, därefter följer två avsnitt av "Murder she wrote". Älskade denna krim-serie som barn, gör det visst fortfarande :D Minns ni den?
 
 
Ska planera lite lågkalori soppa att koka i framtiden :D Nu är det bara
 
 
dagar kvar till operation!
 
Pax!
Jonaz

Status 5 mars 2013

Startvikt: 158kg
StartBMI: 49,3
 
Flytveckorna:
Vecka 1, 13/2-2013: -5.3kg, -1,6 i BMI
Vecka 2, 19/2-2013: -1.8kg, -0,6 i BMI
Vecka 3, 26/2-2013: -2,7kg, -0,8 i BMI
Vecka 4, 5/3-2013: -1,4kg, -0,5 i BMI
 
TOTAL VIKTNEDGÅNG: 11,2 kg
 
JUST NU!
Vikt 146,8 kg
BMI 45,8
 
Pax!
En nöjd
Jonaz

En skön dag!

Har varit i Malmö hela eftermiddagen och kvällen. Myst med vänner - fikat med kaffe. 
Mina vänner ska vigas i slutet på april. Så mysigt! De var uppspelta och jag tror inte bara det var deras magar som var fyllda med fjärilar, det fladdre nog i varje del av kroppen i dem :D 
 
 
Sedan drog jag till Myrornas, för att second handa lite :D Det blev några böcker! Varför gå på bokrea när man har hyllmeter med billiga böcker på second hand butiker. Bokrea var dag woohoo.
 
 
Sedan bar det iväg för en utbildningskväll i teckenspråket. Mycket samtalsövningar och avläsning idag - kul!
 
 
Imorgon blir det en tidig morgon, men ska försöka smita hem lite tidigare om det går!
 
Ha en skön natt!
 
 
Pax!
Jonaz

Till Malmö...

 
Ska först träffa ett par vänner. Snacka lite om deras vigsel som ska ske i vår. Woohoo....
 
Sedan blir det lite strolling around. Kanske en sväng till Myrorna :D
 
Framår kvällskvisten är det teckenspråkskurs. Nice nice!
 
Idag är det bara
 
 
dagar kvar till operation!
 
Pax!
Jonaz

Goddag!

Lite trög start idag.
Skippade morgonflytet - men sitter nu men en Modifast - kaffesmak som en BRUNCH! Jag tycker den är BY FAR den godaste shaken av de alla!
 
Jag tror inte denna veckas nedgång är så stor som de andra veckorna. Det har runnit av nästan 10 kilo på 3 veckor och jag tjuv-vägde mig i helgen och det så ut som om jag stod still, några hekton ned bara.
 
 
Man blir lite bortskämd när man rasat i vikt. Målet var att gå ner 8 kilo innan operation, skönt att det är gjort. Men jag har så svårt att få in tanken om att varje kilo, hekto och gram som rinner av kommer nog aldrig tillbaka igen. Måste peppa mig själv mer. 
Men att fokusera på flytet är inga problen, jag har lätt för att snöa in, på både det ena och det andra. Och hade jag inte varit så lat till min natur hade jag säkert kunnat gjort mirakel hahaha :D
 
 
Ska sitta med lite administrativt nu några timmar, fast man har ledigt från jobb...men men thats life :D
 
See ya!
 
Pax!
Jonaz
 
 

God natt!

Så! 
Tänderna borstade och ansiktet insmort med den nyinköpta nattkrämen!
 
 
Imorgon kommer jag att vakna upp mindre skrovlig LOL
 
Pax!
Jonaz

Serbiens bidrag i Eurovision song contest 2013

 

 Nevena Božović, Mirna Radulović i Sara Jovanović - "Ljubav je svuda"

 
I mina öron är det här ett helt hopplöst stycke pop eller vad det nu är. Faktiskt ett av de svagaste bidragen bland alla som redan är klara i år - och tjejerna borde snarast skaffa sig ett gångbart namn på sin trio.
 
Denna låt får betyget:
 
 
0 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonaz

Bulgariens bidrag i Eurovision song contest 2013

 
 

Elitsa & Stoyan - Kismet

Ikväll, på Bulgariens nationaldag, valde bulgarerna eurovisionbidrag åt den internt utsedda duon Elitsa & Stoyan i en direktsänd tvshow. Tre låtar som släppts på förhand tävlade om att få flest röster från tvtittarna och en röstande jury.

Omröstningen blev så jämn som den bara kunde - Kismet ochSamo Shampioni slutade båda på exakt samma poäng vilket gjorde att man fick bläddra i regelverket för att se vilket bidrag som vunnit. Reglerna sade att om två bidrag hamnar på samma poäng så vinner det med flest poäng från tvtittarna - vilket leder till att vi får höra Elitsa & Stoyan göra Kismet i Malmö i maj.

Jag är inte helt övertygad om att man valde rätt låt, för min del är jag mer inne på juryns linje - Samo shampioni hade varit mer gångbar i Eurovision Song Contest. Men detta är en het chilli bland allt de svala rätt tråkiga bidrag som hitills presenterats. En final JA - men sedan blir det dock några svala poäng från balkan området. Tyvärr!
 
Denna låt får betyget:
 
 
 
 
 
3 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonaz

Vilken skön söndag!

Jag och polare drog iväg till Fyndbörsen för att erövra ting och prudukter vi inte kan leva utan!
 
Bästa polaren köpte mascara, puder, nattcreme och brunkräm. Själv hittade jag en nattkräm, får väl börja smörja skinnet nu om vikten börjar gå neråt så huden får lite omsorg och kanske hänger med.
 
Sedan hittade jag ett mobilskal till min mamma. Hon visste vad hon ville ha, men färgerna var duktigt begränsade, så det blev ett vitt!
 
Sedan hade vi picknick korgen packad, men solen värmde inte så pass bra som vi trodde. Det var riktigt kallt även i solen, så vi tog oss hem till min polare och intog kaffe i varsin soffa. En underbar eftermiddag och kväll :D
 
Nu blir det lite tvätt och en provkörning av diskmaskinen...den verkar läcka! Lite läskigt, vill inte leva utan den - höhö!
 
 
Pax!
Jonaz

Godmorgon

 
SOLEN skiner! Kaffet står och puttrar. Ska göra en liten picknickkorg till mig och en av mina polare! Först ska vi köra till FYND BÖRSEN. En inomhusmarknad där diverse saker som man INTE kan leva utan säljs. Allt ifrån loppisprylar till Björn Borg kopior!
Sedan blir det promenad, kaffestop ute i solen i Bulltofta rekreationsområde!
 
Sedan blir det soffhäng och mer snack hemma hos min polare A.
 
 
Idag är det bara 
 
 
dagar kvar till operation!
 
Pax!
Jonaz!

Ungerns bidrag i Eurovision song contest 2013

 
Segern gick till min favorit i den Ungerska finalen, Kedvesem (Min älskling) med Bye Alex trots att den gick till final som sista bidrag i den andra semifinalen, räddad av tvtittarna - vilket gjorde att jag räknade bort den helt från alla vinstchanser. Men i ESC-sammanhang ska man aldrig ropa hej!
Jag älskar detta - enkelt, genuint, en riktig artist med en riktig låt även om det är smalt!
Här handlar det inte på något sätt om stora gester - eller i ärlighetens namn eurovisionvinstchanser - utan en enkel låt byggd runt ordet i titeln och en akustisk gitarr. Det ska bli intressant att se hur ungersk less is more fungerar i Malmö
 
Denna låt får betyget:
 
  
4 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonaz

Estlands bidrag i Eurovision song contest 2013

 

Birgit Õigemeel - "Et uus saaks alguse"

 
Men vad är detta? Ännu en lugn låt som man hört förut, flertal gånger, fast i bättre version. Ska Eurovision i Malmö bli mediokra-låtarnas-år?
Väldigt söt tjej, kan sjunga men det finns inget som lyfter eller känns ärligt! Men visst, den kan säkert kvala till final för att sedan plasera sig mellan plats 15-24. 
Jag gnällde 2011 över att det var ok lätar men dåliga artister. Bring back falsksjungande artister med bra låtar. I år är det precis tvärt-om!
 
 
Denna låt får betyget:
 
 
 
 
 
 
2 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonaz

Armeniens bidrag i Eurovision song contest 2013

 
 
Med tanke på att Armeniens bidrag så här långt i stor utsträckning hållit en viss kvalitet i Eurovision - och dessutom lyckats riktigt bra med sina plaseringar - måste jag säga att detta är ett bottennapp. 
Gor kan visserligen sjunga, men låtmaterialet är inte mycket att hänga i eurovisiongranen. Det handlade genomgående om rätt trist midtemporock framförd på rejält kackig engelska - och med tvstudioinramningen kändes det hela enhel del som en amatörafton på den lokala puben. Vad är detta - denna låt platsar inte ens i Junior Eurovision -EEEW
 
 
Denna låt får betyget:
 
 
 
 
0 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonaz

Nyklippt :D

 
Jo, jag blev nöjd! Blev lite blondare och längre upptill. Lina är världens bästa! Tack Linas hårstudio!
 
 
...skönt att se ordentllig ut igen. Nu kan våren komma!
 
Pax!
Jonaz
 
 
 
 

Hos frissan

Skönt att få bli bortskämd av finaste Lina. Världens bästa frisör! Kaffe serveras, blaskorna ligger framför en! Precis som det ska vara hehe.

Melodifestivalen - Andra chansen.

 
Den första röstningsomgången blir en rak omröstning mellan alla de åtta tävlande bidragen. Därefter får tre bidrag lämna tävlingen. Sedan går de fem kvarvarande bidragen vidare till en andra röstningsomgång där nya röster läggs till de som bidragen fått i den första röstningsomgången - varefter ytterligare ett bidrag sållas bort. Återstående fyra bidrag gör upp i direkt avgörande dueller med nollställda räkneverk. Bidraget med flest röster ställs mot fyran medan tvåan ställs mot trean. Vilket bidrag som kommit på vilken plats avslöjas dock inte. Vinnarna av de duellerna går vidare till Melodifestivalens final.
 
1. Robin Stjernberg - You
Som sagt detta tilltalar INTE mig. Men jag tror fortfarande att gemene man gillar detta - så det är nog en het kandidat ikväll. Robin ligger bäst till på alla betting listor hos olika bettingbolag. Men jag tror kanske att han kommer att bli trea, inte helt övertygad om detta går vägen ikväll!

2. Eric Gadd - Vi kommer aldrig att förlora
En typisk Eric Gadd låt. För smalt, hade han deltagit i en annan semifinal hade hans låt varit ute ur tävlingen. Ikväll är det alldeles för heta namn, han kommer inte att kunna stå sig varken publikmässigt eller låtmässigt mot de andra - och var det taktik från Björkman att ge Eric startnummer 2? Det olycksdrabbade startnummret - ingen låt som någonsin vunnit som gått ut som no 2. Bye bye Gadd!

3. Caroline af Ugglas - Hon har inte
Här har vi också en låt som är så typisk den artist som framför den. Men det svåra är alltid när en artist kommer tillbaka till melodifestivalen, det krävs att låten toppar det man tidigare framfört. Detta missluckas Carolin med. Denna låt kan inte mätas med "Snälla, snälla". Ute ur finalen - sorry Ugglas, för jag diggar verkligen dig <3

4. Behrang Miri - Jalla Dansa Sawa
Sommar känsla, och Behrang har totalt charmat röven av mig! Man blir lite kär :D både i gänget på scen och låten. Detta är ok men så full av charm att det bara drabbar en - Det kan räcka! Kvällens DARK HORSE! Jag tror starkt på denna låt!

5. Erik Segerstedt & Tone Damli - Hello goodbye
Ett nummer och låt jag inte känner något alls för! Bra genomfört, bra röster men ack så TRIST! Denna låt får sina poäng, sin placering enbart pga att Erik är i numret. Top 4 men ingen finalplats - HOPPAS JAG!

6. Anton Ewald - Begging
Så svårt - jag vet inte vad jag tycker om detta. Bra nummer, söt kille, men än sen då! Samtidigt blir jag inte uttråkad av detta nummer, men så fort det slutat så rinner det av mig som vatten på en gås. Jag tror att om detta nummer funnits i stratlistan för 5år sedan hade jag gillat det starkt, men det känns som gamla repriser. Men jag tror att denna låt kan ta en finalplats!

7. Cookies'n'Beans - Burning flags
Denna låt är den bästa av de alla som deltar ikväll /enligt mig då-höhö/ Men det blir precis som Herr Gadd att dessa tjejer får stå tillbaka pga för stora favoriter i denna 2:a chans. Denna låt kommer att få en plats i min spellista i iPhonen. Vacker med ett djup, men ikväll blir det nog glitter och glam som vinner!

8. Martin Rolinski - In and Out of love
För mig är detta en självklar finalist. Retro toner från 80-talets tysk-pop era och söta charmiga Martin på detta som pålägg. Kan det bli fel? Inte enligt mig! Jag håller min tumme för detta nummer - GO MARTIN!
 
De 5 första låtarna som går vidare:
Robin Stjernberg - You
Behrang Miri - Jalla Dansa Sawa
Erik Segerstedt & Tone Damli - Hello goodbye
Anton Ewald - Begging
Martin Rolinski - In and Out of love
 
 

De 4 låtarna som går vidare från de 5:
Robin Stjernberg - You
Behrang Miri - Jalla Dansa Sawa
Anton Ewald - Begging
Martin Rolinski - In and Out of love
 
Sedan blir det svårt at förutspå då två dueller kommer att stå. Men jag tror det kan bli:
Behrang Miri - Jalla Dansa Sawa vs. Anton Ewald - Begging
Martin Rolinski - In and Out of love vs. Robin Stjernberg - You
 
Vinnare
Behrang Miri - Jalla Dansa Sawa
Robin Stjernberg - You 
 
Om jag fick välja fritt ur hjärtat skulle jag vilja ha:
Behrang Miri - Jalla Dansa Sawa och Martin Rolinski - In and Out of love
som kvällens vinnare!
 
Pax!
Schlager Jonaz
 

A piece of ART!

Var ute och vandrade i natten runt bakgatorna i Malmö för ett tag sedan. Kom till ett konstgalleri. Såg två fantastiska verk och jag tänkte VILL HA, VILL HA!
 
Lite taskiga mobilfoton fick jag i vart fall :D 
Tavlan var en målad version av ABBAs lp-cover ARRIVAL från 1976. En målad version av lp-omslaget med kompleterande pop-art effekter! Storleken var nog 1,5m x 1,5m.
 
 
Sedan var det en läcker plasthund i silver med sneakers och blå rinnande färg. Gosh..så läcker!
 
 
My taste of good art! Innovativt och modernt!
 
Men det behövdes en gigantisk plånbok för dessa verk! Kommer aldrig att bli mina, men läckra var de!
 
“The object isn’t to make art, it’s to be in that wonderful state which makes art inevitable.”

~Robert Henri

 
Pax!
Jonaz
 
 
 
 

Solen ska komma tillbaka imorgon!

Det lovade rösten på radion. Så skönt. Nu sitter vi och löser melodikrysset. Vuxenpoäng denna lördag :D
 
Kommer att sattsa på en kortare frissa. Tänker på detta med håravfall efter op. Är det så att detta drabbar alla? Är det någon skillnad när det gäller män och kvinnor? Kan man förebygga detta? Extra b-vitaminer? Huga - man får ju högre vikar i hårfästet som man, vill inte tappa mer hår - vill ha kvar min kalufs hehe!
 
Sedan ska ett däck bytas på bilen och sedan ska det sökas lite kläder för nästa helg, då vi åker upp till finalen på melodifestivalen i Stockholm. Glam Glam.
 
 
Idag är det bara 
 
 
dagar kvar till operation!
 
Pax!
Jonaz

Dagens stora fråga!

Hur ska jag klippa och färga håre imorgon. 
Då solen verkar att dröja i år, så får jag nog ta och slänga in lite slingor, nu när inte solen vill komma fram och bleka mitt hår.
 
Men hur ska jag klippa mig?
 
 
Några förslag?
 
Pax!
Jonaz

Vill du att jag ska länka DIG?

DU DÄR!
 
Jag läser och följer din blogg! Ibland skriver jag även kommentarer till dig!
Jag är glad att jag föjer dig och få ta del av Din resa som ger mig inspiration att stå mitt i min egen färd mot operationen. Dina erfarenheter hjälper och jag önskar att fler kunde ta del av ditt kloka!
 
Jag länkar gärna era bloggar på min sida! Så andra också kan ta del av er inspiration.
 
Ge mig ett mess om du vill att jag ska länka DIG!
 
Pax!
Jonaz

Jag ska skärpa mig.....

Har slarvat med vattnet men ska ge mig tusan på att få i mig MINST 2 liter om dagen!
Imorgon är det shoppingdag, då kommer jag att inhandla en soada-streamer!
 
Idag är det en bra dag! Allt det som var jobbigt igår kväll är som bortblåst. Flytet har gått bra och jag måste säga att den dipp jag kännde igår har jag inte kännt under dessa dagar med olika shakes. Jag tror det var er craving efter nikotin som låg till grunden för detta! För jag är konstant mätt och tillfreds och osugen vad det gäller mat!
 
Tack alla fina blogg-dudes och babes för alla uppmuntrande mess! U ROCK!
 
Idag är det bara
 
 
Dagar kvar till operation!
 
Pax!
Jonaz