Sweet friday

Love is in the air! Imorgon stundar 3 vigslar - härligt med kärlek! Sedan väntade det faktiskt lite kärlek på mig när jag kom hem! Ljuvlig fredag! Ha en skön helg!
Pax!
Jonaz

Kategori: Jag

Den passade!!!!!!!!!!!

Min gamla fina coola Adidas T-shirt gick på idag. Vad jag är glad att jag sparat den i alla dessa år! Woohoo!!!

Hår hår hår

Ända sedan operationen har jag ätit extra kosttillskott, köpt på hälsokostbutiken. Silicea- för att motverka håravfall. Efter ca 2 månader tog de slut. Jag hade någon vecka utan dem och tänkte att jag inhandlar nya på Ullared, det är ju mer än halva priset på dem där.
Efter några veckor började jag med dem igen. Och nu nyligen har jag börjat fälla. Måste rolla mina kläder konstant, när jag sitter vid datorn ser jag hur elektriciteten i skärmen suger mina hårstrån till sig efter att jag dragit fingrarna genom kalufsen.
Var det uppehållet av silicean som skapat detta, eller för att jag bytt sort, Ullareds-märket kanske inte var så bra hehe. Eller hade detta ändå hänt? Och kanske skulle det varit drivor om jag inte käkat silicea.

Jag gillar ju mitt ludd på huvudet och vill gärna ha det kvar :)

Pax!
Jonaz

Saker, smak och sug ändras

Nu är det över tre månader sedan jag gjorde min operation.
 
Jag känner att jag går in i en ny fas igen.
Plötsligt börjar hunger och sug komma smygandes. Hungern kommer direkt som ett knytnävslag i magen. Det kommer inte långt efter jag ätit. Fortfarande kan jag inte äta mer än 1,5 dl mat, och jag känner ingen mättnadskänsla. Därav måste jag måtta allt jag lägger på tallriken så jag inte överäter, både för viktens skull, men framför allt för att jag inte ska få dessa trötthets anfall när jag råka äta lite mer än vad min nya magficka klarar.
 
 
Sedan vad det gäller suget, så är det kanske mer vad jag inte är sugen på mer. I början efter operationen hade jag begär och sug efter kall mat. Kände mig lite illamående bara av tanken på varm mat. Detta har gått över, men jag är inte alls sugen på kött. Har börjat laga mer och mer vegetarisk kost.
Jag är dock noggrann med att hålla koll på proteinet, bönor och linser är en bra proteinersättning till köttet.
Quinoa är även fullvärdigt protein.
Proteinet man äter lagras i levern, så det är inga problem att äta detta utspritt under en dag.
 
Hur har er kost förändrats efter operationen?
 
Pax!
Jonaz

Storkok

Idag har jag stått och stekt vego-biffar. Det blir inget recept utlagt för jag körde en skåprensning. Olika bönor, lök, spenat, havregryn, ägg och kryddor.

De blev supergoda och nu har jag 3 fulla burkar i frysen!

När kommer du och äter lunch hos mig?
Pax!
Jonaz

Vegetarisk kikärtsgryta

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 purjolök

3 morötter

1 paprika Smör/olja

2 tsk gul curry

1/2 tsk kanel

2 burkar krossade/hela tomater

2 burkar kokta kikärtor (ca 5 dl)

2 bananer

Salt Peppar

Finhacka löken. Pressa vitlöksklyftorna. Strimla purjolöken och paprikan. Riv morötterna. Skiva bananerna. Hetta upp smör eller olja i en stor stekgryta och fräs hastigt curry och kanel. Tillsätt lök, vitlök, purjolök och paprika och fräs tills löken mjuknat. Tillsätt tomaterna samt de rivna morötterna och låt puttra i 5 minuter till. Tillsätt kikärtorna och koka i ytterligare 5 minuter. Blanda ner de skivade bananerna och låt dem blir varma. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite extra kanel.

 
För ett lägre GI-värde, uteslut bananen.
Pax!
Jonaz
Matbloggstoppen

Jag - ett LOPPIS - freak

Jag älskar att springa på loppis och second hand. Men sprang över denna artickel från Hemmets veckotidning:

Helgens snackis – vägglöss i loppismöbler! Flera tidningar rapporterar om att vägglössen ökat i våra svenska hem. Några tänkbara orsaker är att fler handlar begagnade möbler eller fyndar helt gratis i grovsoprum.

 
 

Anticimex kommer:

- Vi vill inte avråda människor från att handla begagnat. Men vi råder alla att undersöka möblerna noga innan de tas in i hemmen. Börja med att ställa in möblerna i garaget eller i badrummet, inte direkt i sovrummet, säger Anne Ostelius, kommunikationsansvarig på Anticimex.

Anne har nyligen varit med vid en vägglussanering i en lägenhet. De vanligaste är att lössen bor nära sovplatsen, eftersom de vill ha nära till värddjuret och maten – d v s människan.

- Lössens avföring syntes som små svarta prickar på de grova sömmarna i sängbotten och madrassen. Ett tips är att ta vatten på ett finger och dra utmed sömmarna, eller under möbeln. Lössens avföring är vattenlöslig och kommer att fastna på ditt finger, säger Anne.

Det förekommer en del råd på nätet angående om hur man ska hantera textilier och möbler som är köpta på second hand eller loppmarknader.

- Det är inte säkert att frysa eller värmetorka bort lössen på egen hand. Du måste få professionell hjälp. I frys krävs 35 minusgrader i en vecka, och i torktumlare eller torkskåp kan man aldrig vara säker på att man uppnår tillräckligt hög värme, säger Anne.

Har du köpt retrotextilier som dukar, kuddar eller kläder på loppis – tvätta dem i 60 grader! Då kan du vara trygg.

- Då sköljs lössen och deras ägg bort, säger Anne Ostelius.

Så kommer danna info att göra en skillnad för mig och mina fynd. NEJ - kommer att fortsätta att shoppa begagnat :D

Pax!

Jonaz

Flädersaft

Jag dricker aldrig saft. Utom fläderblomssaft. Därför var jag ute och snattade lite fläderblommor från Malmö stad. Jag tror inte man misstycker. Hemma sköljde jag blommorna (20 st) och blandade med 25 gram citronsyra, 2 skivade ekocitroner, 1 kg socker och 1 liter kokande vatten.
 
 
 
Lät det hela stå på det kalla betonggolvet ute i trädgårdsskjulet i 5 dagar och rörde om en gång om dagen. Silade saften genom handduk och blandade med 1 krm natriubensoat och tappade på rena flaskor. Saften kommer att användas till allehanda godsaker i sommar, både ät- och drickbart samt med och utan alkohol. Hurra för fläder!
 
 
 
Tips om du har stor frys. Förr så brukade jag frysa in fläderblommorna i en påse. Sedan tog jag upp dem på vintern och satte saft även när det inte var säsong.
Saften går alldeles utmärkt att frysa. Tänk bara på att inte ha förmycket vätska i flaskan/burken så att den spricker!
 
Pax!
Jonaz
Matbloggstoppen

Bönbiffar i pitabröd med paprika- och vitlökssås

Bönbiffar i pitabröd med paprika- och vitlökssås (4 port.)

Bönbiffar:

2 burkar kidneybönor, ca 800 g (alt. andra bönor eller kikärtor, blanda gärna)

1 ägg

2 msk potatismjöl

1 tsk salt

2 krm peppar Smör/olja

 

Paprika- och vitlökssås:

1 röd paprika

1 vitlöksklyfta

1 dl turkisk yoghurt (alt. crème fraiche/gräddfil)

1 tsk citronsaft (Paprikapulver, för färgen) Salt, peppar

 

Till servering:

4-6 pitabröd 1/2 huvud romansallad 1-2 tomater

Börja med bönbiffarna. Skölj bönorna och låt rinna av. Mixa till en slät eller nästan slät smet. Blanda med övriga ingredienser till biffarna. Låt stå medan du gör såsen. Mixa paprikan och blanda med pressad vitlök, yoghurt och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt eventuellt paprikapulver, för att bättra på färgen på såsen. Forma biffsmeten till ca 6 st. biffar och stek i smör eller olja tills de har fått fin färg på båda sidor, knappt 5 min./sida. Värm gärna pitabröden, t.ex. i brödrosten. Servera bönbiffarna i pitabröden med tomatskivor, salladsblad samt paprika- och vitlökssåsen.

Smaklig spis!

Pax!

Jonaz

Matbloggstoppen

Blåbär och zucchinibröd

Zucchinibread är ganska vanligt i USA och man äter det egentligen som en söt kaka, men jag gillar att blanda sött och salt så det blev perfekt med det lite söta brödet tillsammans med kes,och lite örtsalt.
 
 
1 limpa, 12 skivor
 
3 dl havregryn
2 skopor (40g) whey complete vanilj (eller naturellt proteinpulver. Det borde även gå att byta mot valfritt mjöl)
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
60 g finriven zucchini (krama ur vätskan)
4 äggvitor
1 dl valfri mjölk (jag använde mellanmjölk)
25 g blåbär
Varlfritt: 1 tsk kanel
1 msk solrosfrön på toppen
 
1. Sätt ugnen på 175C.
2. Blanda hälften av havregrynen till ett mjöl i en matberedare. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och ha sedan i de blöta ingredienserna. Blanda ihop väl och häll sedan i en smord brödform.
3. Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter. Ta ut och låt svalna.
 
Brödet går bra att frysa, skiva gärna innan och ta fram de antalet skivor du vill ha. De passar utmärkt till mellanmål, till fikat eller som "bröd" till frukost.
 
Näringsvärde per skiva:
69 kcal
7 g protein
8 g kolhydrater
0 g fett
(det är 6 g fett i hela brödet)
 
Pax!
Jonaz
 
 
Matbloggstoppen

Morotsscones - Vårt dagliga bröd :D

Morotsscones
4 dl grahamsmjöl
4 dl dinkelsikt
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
1 dl rapsolja
1 fint riven morot
3 dl filmjölk

Sätt ugnen på 250g. Blanda alla ingredienser och dela degen i två delar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till runda kakor. Skåra varje kaka korsvis till fyra delar. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
 
Saftiga och goda scones!
Pax!
Jonaz
Matbloggstoppen

Gör ditt eget CHAI TE

 
 
Chai- Te
5dl vatten
1 bit färsk ingefära
1 kanelstång
10 st kardemummakärnor
5 st svartpepparkorn
1 msk grönt te
5-10 st färska mynta blad

Sjud vatten och kryddor i en kastrull ca 5min.
Lägg i te och myntablad låt dra 3-5 min.
Sila och häll upp i mugg.
Om man vill kan man värma och vispa mjölk och ha i så blir det en chailatte:)
 
Pax!
Jonaz
Matbloggstoppen

Städat köket

Har idag städat köket. Varför inte komma förbi och ta en kopp kaffe, eller te med mig xxx

Pax!
Jonaz

Linsbiffar med mangosås och bulgur


Linsbiffar ca 8 st
2 dl kokta röda linser
4 morötter
1 st rödlök
1-2 msk persilja
2 tsk spiskummin
1 tsk curry
2 vitlöksklyftor

Koka linserna och låt rinna av i ett durkslag.
Fin riv morötterna och löken.
Fräs kryddorna och löken i olja någon minut. Tillsätt morötterna och den pressade vitlöken låt fräsa någon minut till.
Blanda nu allt och forma till små biffar och stek i rapsolja.

Mangosås
1- 2 dl fryst mango
1 pressad lime
1/2 hackad röd chili
2 dl turkisk yoghurt
salt, svartpeppar

Bland alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Servera med bulgur.
 
Pax!
Jonaz
Matbloggstoppen

God förmiddag

Vill bara försäkra er om att dagen börjar bra. Bilen tankad med bensin och jag med kaffe. Sköt om er!
Pax!
Jonaz

Ett paket Bregott!

Jag är med i en rolig grupp på Facebook. Bortskänkes/mottages/bytes/doneras040, en grupp där man byter saker med varandra, efterlyser ting och skänker saker man vill bli av med. Idag var det en tjej som ville bli av med sin fläkt. Jag hade bestämt mig för att köpa en idag, för det är alldeles för varmt i sovrummet. Jag frågade vad hon ville ha som byte, hon ville ha ett paket Bregott. Vi bestämde tid utanför hennes port. Jag fick fläkten och hon fick ett paket smör! Bra och kul byte tycker jag! Nu ligger jag i soffan och den fläktar skönt! Känner mig lite som Carola - fångad av en stormvind! SKÖNT!

Pax!
Jonaz

Dagens loppisfynd!

Just det, tog en sväng inom Erikshjälpen idag. Lite fynd blev det! Hittade en glasfigurin i form av en droppe i 2 olika nyanser. Inget designat, men den kommer att stå och lysa vackert i solen i mitt fönster. Sedan en stor bedjande ängel i cement. Kontrasten mellan den ljuva varelsen och materialet blir så bra! Sedan blev det en pop-art tavla. Kommer att göra sig bra när jag får upp mina 3 Andy Warhol filmaffischer på andra väggen.

Glasdroppe 50:-
Ängel 60:-
Tavla 40:-

Tänk vad lite nya saker piggar upp!

Pax!
Jonaz

Värmeslag!

Idag har det varit varmt och kvavt i Skåne. Jag önskade att det fanns designade ärmlösa prästskjortor! Så skönt det hade varit. Jag upplever inte att jag är mindre varm eller svettas mindre i denna hetta än när jag vägde 40+ mer. Eller har jag bara glömt hur förra sommaren var, hehe.

Nu har jag stekt plättar, blev så sugen på ägg-mat! Rent ljuvligt gott, och några matlådor blir det. Hehe

Pax!
Jonaz

Kategori: Jag

Brödbak


 

Kom just hem. Fick en otroligt glad överraskning på jobbet idag. Förra året hade jag ett underbart bröllop. Brudparet blev verkligen testad på deras vigseldag. Bruden hade brutit armen under möhippan, men fick en skena istället för gips under vigseln. Klänningen var för kort, vi gick ut bland gästerna i kyrkan och lånade ett par vita tygskor av en gäst, så klänningen inte såg så kort ut. Brudgummen kom alldeles försent. Först hade datorn brakat ihop så vigselprogrammen kunde inte skrivas ut, sedan hade han krockat med bilen på vägen till kyrkan. Väl framme kom han på - RINGEN - den ligger kvar hemma på köksbordet. En av marschalkerna drog iväg efter den. Sedan sa bruden, nu skiter vi i allt, nu gör vi det vi är här för NU GIFTER VI OSS. Det blev ett underbart bröllop och idag har jag fått träffa dem igen för nu på lördag ska jag få döpa deras nytillskott, lille Linus :D Så underbart!

 

Blev sugen på lite nygräddat bröd ikväll, så jag slängde ihop en filmjölksdeg. Då jag tycker att jag är rätt vass på matlagning, så kan jag berätta att jag inte är så värst duktig på bak. Och filmjölksbröd är väldigt enkelt och gott, det passar mig perfekt!

 

Receptet (som jag gjort om lite):

7 dl vetemjöl

4 dl grahamsmjöl

2 dl grovt rågmjöl

2 tsk salt

1 dl solrosfrön

1 dl linfrön

2 dl torkad frukt (finns ofta i lösvikt bland naturgodis)

1 dl blandade nötter (jag tog valnötter och cashew)

1 l filmjölk

1 1/2 tsk bikarbonat

2 dl mörk sirap

Sätt ugnen på 175°C. Blanda ihop mjölsorterna med salt, solrosfrön, linfrön, frukt och nötter i en bunke. Nötterna kan grovhackas eller användas hela. Blanda noga ihop filmjölk med bikarbonat och sirap. Tillsätt mjölblandningen och rör mycket försiktigt till en jämn, tjock smet.

Smörj två 1,5-liters brödformar (för 2 bröd) väl eller använd bakplåtspapper i formen. Fyll den med smeten och strö över lite mjöl. Grädda bröden i formarna i nedre delen av ugnen, ca 1,5 timme. Täck med folie om de blir för mörka. Pröva med sticka så att de känns torra. Stjälp upp bröden på galler och låt dem vila inlindade i kökshanddukar i minst 5 timmar.

 
Pax!
Jonaz
 
Matbloggstoppen

Harissa

Harissa är en stark kryddblandning som ursprungligen kommer från Tunisien, men är mycket vanlig i hela Nordafrika. 

Kryddblandningen använder man till alla typer av rätter, såväl fisk-,kött- som grönsaksrätter, och är ett säkert kort till cous-cous. Den går lika bra att tillsätta under själva tillagningen som att använda som bordkrydda.

Oftast avser harissa en sås/röra, men det finns även som torkad kryddblandning. Som bordskrydda blandar man ibland upp harissa med vatten, olivolja och citron för att få en mildare smak och mer flytande konsistens.

Receptet på harissa varierar. Huvudingrediensen är alltid chili och övriga ingredienser brukar vara vitlök, korianderfrön, kummin (brödkummin) och/eller spiskummin, salt och olivolja.
 
Harissa - receptet om jag får välja!
1/2 Habanero
4 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1msk spiskummin
1 msk garam masala
1 tsk koriander
1 dl olivolja
 

Mixa allt till en jämn röra förvara i kylen håller sig ca 2 veckor.
 
Harissa-Ris 

2 dl basmatiris
5 dl grönsaksbuljong
1/2 tsk gurkmeja
1/2 purjolök
2 morötter
2 msk smör
1 1/2 msk harissa
1/2 tsk salt
1 dl cashewnötter
1/2 dl färsk koriander

Kallsås
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt

Koka riset i buljong och gurkmeja. 
Skölj och hacka purjolöken. 
Skala och skär morötterna i mindre bitar. 
Tillsätt morötter och purjolök, stek några minuter min. 
Rör ner harissa utrörd i 1 msk vatten. 
Smaksätt med salt.
Strö över nötter och koriander. 
Blanda grönsakerna med riset. 
Blanda den kalla såsen och servera till riset och stekt lax


Pax!
Jonaz
Matbloggstoppen

Morotsrårakor

Den här varianten av rårakor var riktigt gott. Receptet kommer från Coop mer smak.

400g grovriven potatis (mjölig)
300g grovriven morot
1 st grovriven gul lök
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 ägg
2-3msk majsena mjöl
smör till stekning

Örtsås att ha till
Turkisk yoghurt
gräslök
salt
svartpeppar

Blanda alla ingredienser till rårakorna.
Hetta upp smör i stekpannan och klicka ut ca 4 st rårakor. Platta till dem med stekspaden och stek dem ca 3-4 min på var sida. Stek resten av smeten.
 

Servera med örtsåsen.
 
Pax!
Jonaz
 
Matbloggstoppen

Nörd-Jonaz

 
Igår var en fantastisk dag...hihi
När jag kom till jobbet låg där en grön liten papperspåse. Min chef hade skrivit pastor Persson på den :D
Han kan vara lite busig så man vet aldrig vad han har för trix up his sleeve :D
 
Men när jag kikar i påsen får jag se att jag fått en ny arbetstelefon, en iPhone 5!!!!!!!
Woohoo!
Hur kan man bli så glad? Jag bara älskar tekniska prylar. Det var som om det vore en helig stund när jag igår satt och förde över alla inställningar från min gamla mobil till den nya.
 
 
 
En mycket nöjd kille!
Pax!
Jonaz
Kategori: Jag

Roligt meddelande!

Fick denna kommentar idag på bloggen:
 
Hej Jonaz!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se
 
Blev väldigt smickrad och glad! Tänk att få en inbjudan (säkert hur många som helst som får det - men ändå - hihi).
 
PS: GLÖM INTE VATTNET NU I SOMMAR!
 
 
Pax!
Jonaz

Kvällsmys

Usch vad jag slarvat med maten under dagen! Till frukost blev det en fibermacka med ost, samma sak till lunch, inga mellisar idag!
 
Sedan blev det quinoa med köttfärs och råkostsallad. Nu till kvällsmat blir det egenkryddade lökringar i ugn och falafel. Nu blir det ett avsnitt av Poirot, sedan kanske en av Star Wars filmerna :D
 
 
Imorgon ska jag spendera förmiddagen hemma, lovar en bättring vad det gäller maten då!
 
Pax!
Jonaz
 
 
 

Spår av sommaren

Hihi, nu är sommaren här! Har röda axlar, spår av sommarlinnet!

Pax!
Jonaz

Kategori: Jag

Vitkålsallad

Den här salladen passar till det mesta håller sig ca en vecka i kylskåpet.
Åt den första gången när jag hade Linas matkasse.
Salladen har blivit en favorit, älskar vitkål, har dock ändrat lite från grundreceptet.
Här är vår variant.

VITKÅLSALLAD


1/2 vitkålshuvud hyvlas med osthyvel.
3 stora morötter rivs grovt
1/3 purjolök skärs i skivor

Koka upp
3/4 dl rapsolja
3/4 dl vitvinäger
2 tsk socker
3/4 tesked salt

Blanda vätskan med övriga ingredienser.
 
 
Pax!
Jonaz
Matbloggstoppen

Linsgratäng

Det blir ganska mycket av den här satsen ett tips är att man fryser in resterna.

Linsgratäng
3dl okokta röda linser
2 rödlökar
1 röd chili
1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 fpk krossade tomater
1 röd paprika
150g fetaost
rapsolja
timjan
salt
svartpeppar

Sätt på ugnen 225º
Koka linserna i 9dl saltat vatten ca5-10 min.
Häll av och låt rinna av i sil.
Skölj och hacka paprikan.
Skala och hacka lök och vitlök.
Finhacka chilin spara lite av kärnorna.
Fräs lök och chili i olja en liten stund tills löken mjuknat.
Blanda i linserna, grädde, vatten, buljong, krossade tomaterna och kryddorna låt koka 5 min.
Häll över i en ugnsform och blanda i paprikan och smula över fetaosten.
Gratinera i mitten av ugnen 10 min.
 
 
Smarrigt värre. Man kan ha kött eller fågel vid sidan av om man så önskar!
Pax!
Jonaz
Matbloggstoppen

Matfrossa

Idag har jag varit i min gamla lägenhet. Tömt den på saker och kört iväg 2 billass med saker till loppis.
Fick hjälp av 2 vänner!
Sedan blev det fika på restaurangen här i byn. Paj med västerbottenost och kantareller. Alla kalorier jag bränt genom att bära saker upp och ner för trappor, de blev nollställda efter denna fettbomb! Men gott var det! <3

Pax!
Jonaz

Dagens 6-pack!

 
ÅRETS JULKLAPP 2013!
 
Pax!
Jonaz
 

Sanningen om GODIS hihi

Läste för ett bra tag sedan en artikel i Råd och Rön om hur mycket godis vi svenskar äter om året. Enligt artikeln så är det 17 kilo per person och mycket äter vi runt påsk. Det som förvånar mig, är att vi har blivit mer och mer medvetna om vad maten vi äter innehåller, men har ej koll på vad godiset innehåller.

Ett E nummer som jag har lärt mig är
E120
E120 är (karminsyra) kochenillsköldlusen.
 
Man använder det som färgämne nästan allt rött, lila och rosa innehåller denna torkade honlus som t.ex Ferraribilar, gelehallon, hallonbåtar.
 
Aftonbladet har en artikel om vad godis innehåller läs här..
Ett tips köp bara godis som är riktigt gott och njut. Godiset blir inte godare desto mer man har.
 
Pax!
Jonaz

Vill ha!

I min nya lägenhet har jag delad kyl och frys i en pelare. Att nu ha en halv kyl är helt ok, men med en liten frys går det inte att storhandla, frysa in den kvantitet jag vill kunna frysa in.
Har funderat att köpa en frys extra och vad fann jag, jo märket SMEG har frysar i retro style!
 
Visst är de läckra! De finns i svart, crème, orange och röd. Funderar på om man skulle satsa på en orange!
 
NICE! Är den inte?
VILL HA - VILL HA - VILLHA!
 
Pax!
Jonaz
 
 

Naturgodis...

 
Det är inte så att i energi (kalorier) är naturgodis mer hälsosamma, då det skiljer sig oerhört minimalt mellan vanligt lösgodis och naturgodis.
Dock är det är nyttigare fetter i naturgodis, men ur viktminskningssynpunkt är det fortfarande fett och socker du får i dig.
 
Igår köpte jag lite naturgodis då vi skulle ha något extra till filmen vi skulle se.
Mumsade på olika nötter med överdrag av choklad och yoghurt. Samt små lakritsbitar med yoghurt överdrag. Smakade alldeles utmärkt och magen var lugn och fin.
Det var gott men tjo vad jag har fått lida idag!
Började morgonen med att sitta på toaletten i 45min. Sedan var det bara att springa från och till toan i ca 2h.
 
Magen är svullen, värker av magknip och beter sig helt upproriskt!
Jag tog en kopp YOGI TEA - STOMACH EASE och magen började lugna ner sig.
Är inte helt återställd ännu, men läget är vart fall under kontroll.
Var det nötterna, eller sockret? Strunt samma - detta kommer aldrig mer att förtäras!
 
 
Pax!
Jonaz

Örtsalt på Libbsticka

Jag har blivit förälskad i superörten Libbsticka som smakar purjolök, persilja och selleri på samma gång. Libbstickan är en flerårig växt och tillhör familjen flockblommiga växter. Den får långa stjälkar med gröna blad. Den trivs i köksträdgården i lite skugga och gott om vatten. Libbstickan kan växa och bli upp till 1,5 meter hög. Den vissnar på vintern och återuppstår på våren och säsongen är mellan juni- sep.
Förr använde man libbsticka som medicinalväxt. Den ansågs vara magstärkande och lugnande och även lindra hosta. Örten ansågs dessutom driva bort råttor, vägglöss och huggormar. Nu använder man libbsticka som matkrydda t ex i buljong, i potatisvattnet och salladen med mera.
 
Libbsticka har en förmåga att lyfta fram andra smaker. Om du har möjlighet att plocka libbsticka, så torka den och använd den gärna i soppor och grytor. Färsk Libbsticka håller sig 3-4 dagar i kylskåp.
Örtsaltet är ett gott salt att använda på den goda sommarmaten. Eller varför inte ha den som en ge bort present.
 
 
Örtsalt
1 1/2 dl persilja
1 dl gräslök
1 liten gul lök
2 vitlökar
2 libbstickeblad
1 msk sambal oelek
1/2 dl torkade nässlor (eller 1 dl färska små nässlor)
1 dl havssalt

Sätt ugnen på 50°.
Mixa havssaltet häll det på en tallrik.
Mixa allt utom saltet.
Blanda i saltet försiktigt, mixa ej.
Häll ut massan på en plåt med bakplåtspapper smeta ut massan med en sked eller slickepott.
Ställ in plåten i ugnen. Låt ugnsluckan stå lite öppen.  Rör om mellan varven med en trägaffel och låt massan torka tar ca 2 timmar. När allt är torrt låt det svalna mixa sedan allt och häll upp i fina burkar.
 
Pax!
Jonaz
Matbloggstoppen

Middagsmys i solen

Kreativ dag! Morgonmys med kaffe på polares balkong. Sedan jobb. Dagen avslutas med en härlig macka i solen! Dock gick bara halva ner, men det är bra man har sällskap som gärna ställer upp och äter upp resten.

Coleslaw med saffran

En god sallad som passar till det mesta och som går fort att göra.
Receptet kommer från Arla

1 liter strimlad vitkål
2 äpplen
2 dl creme fraiche saffran& tomat
2 msk russin
1/2 tsk salt
frysta lingon

Finstrimla vitkålen och grovriv äpplena.
Blanda med creme fraiche, salt och russin.
Låt salladen stå i kylen en stund.
 
 
Pax!
Jonaz
 
Matbloggstoppen

Jag är impad!

Idag har jag gjort något som jag aldrig gjort förut!
 
Jag blev ombedd att klippa A. Vilket innebär då inte att frisera med sax och kam, utan att ta rakapparaten och köra järnet på 6mm stubb.
Var lite nervös, men det blev ju bra tillslut - hehe!
 
 
Pax!
Jonaz

Fetaostsoppa med avokadoröra och chiliolja

Efter flytet trodde jag att jag ALDRIG MER skulle äta en soppa igen i mitt resterande liv. HEHE
Men måste bara ge ER receptet på en supergod soppa som jag gjorde häromdagen!
 
 
Fetaostsoppa med avokadoröra och chiliolja (4 port) 
Ingredienser:
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
4 vitlöksklyftor
2 msk timjan
300 g fetaost
4 dl crème fraiche
Maizena

2 avokado
2 nävar valnötter
1 tomat
2 msk kvarg
Chiliolja

Gör så här:
Hacka timjan. Koka upp vatten, buljongtärningar och pressade vitlöksklyftor. Tillsätt smulad fetaost och timjan och mixa soppan slät. Ha i crème fraiche och blanda ordentligt.
Låt puttra några minuter och smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Red av med maizena.
Avokadoröra: Tärna avokadon och tomaten och grovhacka valnötterna.
Blanda ihop tillsammans med kvargen och krydda med örtsalt och svartpeppar. 
 

Smaklig spis!
Pax!
Jonaz
 
 

Min nya lya!

Nu har jag fått upp mina stringhyllor och skåp på väggen. Tycker själv att det blev fantastiskt bra.
 

 
Jag älskar retro. Har alltid varit en loppis kille. Att gå på loppis är som att möta julafton. Man vet liksom inte vad dagen har i sitt sköte. Vilka fynd ska man komma hem med?
Det är så roligt att dammsuga second hand affärer efter fynd, ibland är man på jakt efter något man verkligen behöver. Just nu söker jag efter en lampskärm till en golvlampa i teak. Jag vet inte riktigt hur jag vill ha den, men det vet jag när jag ser den. Det är en stor del av äventyret. Att plötsligt står man där och saken framför en kallar på en - Jag är den du ska ta med dig hem idag :D
 
Sedan finns det en annan sida av att handla retro. Miljö-aspekten! Detta är saker och textilier som skulle bygga enorma sopberg! Ju mer vi skänker till secondhand-branschen, desto mindre sopberg, ju mer som konsumeras - desto större minskning av nytt massproducerat (vilket jag hoppas är en konsekvens).
 
Tänk GRÖNT handla billigt och begagnat!
 
Pax!
Jonaz
Kategori: Design, Jag; Taggar: 50-tal, retro, stringhylla, teak, vintage;

Blanda din egen tacokrydda

Fredasmys - gör din egen tacokrydda till köttfärsen!
 
Tacokrydda
1 msk lökpulver
1 msk vitlökspulver
1 msk chilipulver
1 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
1 msk salt
1/2 msk svartpeppar
1/2 tsk cayennepeppar

Blanda och förvara i en burk.


 Ha en riktigt skön helg!
Pax!
Jonaz
Matbloggstoppen

Smärtanfallet från igår!

Idag vågade jag inte äta på hela dagen. Hade bara det smärtanfallet från igår i huvudet. Har surfat omkring och läst om olika symptom. Skulle kunna vara gallstensanfall. Tarmvred kan ju te sig på samma vis, men då jag varit regelbundet på toaletten och det som jag åt igår gått igenom så kan vi nog räkna bort detta.
 
 
Jag fastade hela dagen idag och väntade nu tills kvällningen med mat. Jag gjorde en rotfruktsgratäng och grillade en liten köttfärsbiff. Till detta smaskade jag på några jalapeños. Har inte haft några problem att äta stark mat efter operationen.
Nu har det gått ca 1h efter måltiden och jag har ingen känning what so ever! Så troligtvis var det kanske bara en engångsföreteelse orsakad av de nötter jag åt i förrgår :D SKÖNT!
 
Nu ska det avnjutas ett avsnitt av Poirot! Hes the king of the detectives!
 
Pax!
Jonaz

Kvällsmat

Rotfruktsgratäng! Smarrigt!
Pax!
Jonaz

Dagens 6-pack!

 
Pax!
Jonaz
 

Status 4 juli 2013

Flytveckorna:
Vecka 1, 13/2-2013: -5.3kg, -1,6 i BMI
Vecka 2, 19/2-2013: -1.8kg, -0,6 i BMI
Vecka 3, 26/2-2013: -2,7kg, -0,8 i BMI
Vecka 4, 5/3-2013: -1,4kg, -0,5 i BMI
Vecka 5, 12/3-2013: -1,4kg, -0,4 i BMI
Vecka 6, 19/3-2013: -3kg, -1 i BMI
Vecka 7, 26/3-2013: -0,5kg, -0,1 i BMI
Vecka 8, 26/3-2013: -3,1kg, -1 i BMI
 
Efter operation:
Vecka 1, 11/4-2013: -5.3kg, -1,6 i BMI                                                                                                      
Vecka 2, 18/4-2013: -3.0kg, -1 i BMI
Vecka 3, 25/4-2013: -1,2kg, -0,3 i BMI                                                                                                  
Vecka 4, 2/5-2013: -2,8kg, -0,9 i BMI                                                                                                    
Vecka 5, 9/5-2013: -1kg, -0,3 i BMI
Vecka 6, 16/5-2013: -1,7kg, -0,6 i BMI
Vecka 7, 23/5-2013: -2,9kg, -0,9 i BMI
Vecka 8, 30/5-2013: -1,1kg, -0,3 i BMI
Vecka 9, 6/6-2013: -1kg, -0,3 i BMI
Vecka 10, 13/6-2013: -0kg, -0 i BMI
Vecka 11, 20/6-2013: -1,3kg, -0,4 i BMI
Vecka 12, 27/6-2013: -2kg, -0,7 i BMI
Vecka 13, 4/7-2013: -0,9kg, -0,2 i BMI

TOTAL VIKTNEDGÅNG: 43,4 kg

JUST NU! Vikt 114,6 kg BMI 35,8

Pax!

Jonaz

zzzzzzzzzZOVA......

Sovit alldeles för lite det senaste. Märker direkt vilka dåliga effekter det får på mig. Sömnen är lätt att glömma bort när man jämt tjatar om jobb och kost hela tiden - hihi. Men det är under din sömn som vi återhämtar oss och bygger oss starkare. Så glöm inte bort att faktiskt prioritera sömnen precis som allt annat.

Hur länge behöver vi sova?

En vuxen människa behöver 6-9 timmars sömn, inte mer eller mindre. Skillnaderna är individuella. Kvalitén på sömnen är det viktiga.

Varför sover vi? 

Enligt strikt vetenskap vet vi idag inte säkert varför vi sover. Men effekterna av sömnbrist (trötthet, koncentrationssvårigheter m.m) antyder varför vi behöver sömnen. Dominerande teorin är att ge centrala nervsystemet återhämtning efter dagens belastning. En annan teori är att urmänniskan var minst effektiv på natten. Att söka föda då var svårt och farligt. Sova var då ett sätt att underlätta för oss att vara stilla.

Goda effekter 

  • Hanterar stress bra
  • Bättre minne och koncentrationsförmåga
  • Bättre ämnesomsättning
  • Bättre livskvalitet
  • Bättre immunförsvar
  • Minskade risker för diabetes typ 2, fetma och hjärtsjukdomar. (Hihi, sov dig smal)
  • Orkar mer och vill mer!
 
Pax!
Jonaz
Kategori: Jag

Dödens ont!

EEEEEWWWW....Idag har min mage krånglat - hela dagen!
 
När jag vaknade kände jag att den lilla klick glass jag åt igår hade skapat ett magknip och gjort magen helt orolig. Detta har jag fått förr och troligtvis har jag nog blivit känslig för laktos-produkter.
Första timmen spenderades ut och in på toaletten. Drack en kopp YOGI TEA som ska lugna magen, det hjälpte direkt, och jag kände mig lättad.
 
Åt inte frukost, och framåt eftermiddagen, efter en fastande arbetsdag gick jag till köket och gjorde en grov smörgås med ost. Då smällde det till, smärtan i nedre buken kom tillbaka fast 100ggr mer. Sedan spred den sig upp i brösthöjd. Det kändes som om insidan skulle explodera. Jag svettades av smärtan och ringde en vän som jag skulle hämta med bil, jag hörde hur kort och irriterad jag lät pga smärtan, då blev jag lite rädd.
Jag har en hög smärttröskel, vilket har lurat mig innan, då saker varit värre än jag trott för jag har enkelt för att härda ut smärtor.
 
Jag kunde gå på toaletten, så jag var inte orolig för att det blivit ett stop i tarmen. Sedan efter ett par timmar kände jag hur allt bara lättade. Smärtan avtog succesivt. Men magen är fortfarande sargad, den är rätt öm.
Jag har bara druckit te nu ikväll, vågar inte äta något! Ska prova ett knäckebröd innan sängdax.
 
Undras vad detta var? Har aldrig upplevt dess like!
 
Pax!
Jonaz
 

Kladdkaka utan socker.....

Kladdkaka - 12 cm form

30 gram smör

1 ägg

2 msk vispgrädde

¾ dl mandelmjöl (jag mixar sötmandlar med skal)

½ msk kokosmjöl

1 msk övrigt nötmjöl (jag använder ½ msh hasselnötsmjöl och ½ msk riven kokos) (ej kokosmjöl)

1 msk kakao

3 - 3 ½ msk sötströ

1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Blanda alla torra ingredienser. Blanda i ägg, smör och vispgrädde. Rör om tills allt blandat sig. Smaka av om smeten är lagom söt (smeten är dock mer söt än vad kakan senare blir). Häll i en smörad och bröad (riven kokos) springform på 12 centimeter. Grädda kladdkakan mitt i ugnen ca 22 minuter (kladdkakan ska fortfarande vara lite kladdig). Kladdkakan serveras med fördel kall med en klick grädde eller glass!

Bon Apetit!

Pax!

Jonaz

Matbloggstoppen

Delar av tjockisfamiljen fikar...

För er som undrar vad Tjockisfamiljen är...ta en titt HÄR!
 
Igår fick jag träffa Frida och Fia IRL. Jag mötte upp Frida och hennes fina son i Lund. Sedan gick vi till Ebbas Skafferi.
 
 
Ljuvligt väder, satt på bakgården mitt i solen!
Efter vi tjötat och myst så anslöt sig Fia. Mera kaffe, mer tjöt mellan allvar och skoj.
Vilka underbara tjejer det finns. Det är så skönt att snacka med andra som är i samma situation som jag själv. En härlig triss i GBP opade tokar är vi. Hoppas vi kan träffas igen - SNART!
 
Pax!
Jonaz

Gör proteinshaken lite godare

Ett riktigt hett tips som jag testade idag för att få proteinet att smaka lite bättre.
När jag först hörde det igår så tyckte jag att det verkligen lät hemskt. Men efter det så tänkte jag "challenge accepted!".
Blanda helt enkelt i lite äggvitor i shaken. Det låter verkligen hemskt, men  konsistensen blir så god! Och dessutom så är det mycket protein.
 
 
Pax!
Jonaz
Matbloggstoppen

Ägg

Men ägg är så väldigt omdiskuterat. Då tänker jag främst på kolesterol-debatten som nu pågått väldigt länge. Hittade lite rolig hårdkokt-fakta om just ägg:
 

1. Ägg innehåller alla viktiga vitaminer förutom C.

2. Ägg innehåller 35% protein, 65% fett och 0% kolhydrater.

3. Svenskar äter ca 200 ägg per person och år. Under påskveckan äter vi dubbelt så mycket.

4. Ägg är inte onyttigt som vi fick inpräntat under många år av Livsmedelsverket. Anledningen till det dåliga ryktet är att ägg innehåller kolesterol. Ca 230 mg kolesterol per ägg. Kolesterol anses ge hjärt- och kärlproblem. Men det kolesterol vi får i oss genom maten har inte speciellt stor påverkan på vår kropp. Kroppen producerar själv den största delen kolesterol (ca 2000 mg per dag) och sänker produktionen motsvarande mängd som vi stoppar i oss.

5. Du får i dig hela dagsbehovet av vitamin B12 om du äter 1 ägg.

6. Svenska ägg innehåller inga tillsatser och E-nummer.

7. 1 ägg innehåller 75 kcal och ca 50 mg av den viktiga Omega-3 fettsyran DHA. Mycket näring per kcal och inga tomma kalorier.

8. Ägg innehåller viktiga mineraler som kalcium, jod, magnesium, kalium, fosfor och selen.

9. Ägg innehåller antioxidanter i form av E-vitamin, selen, lutein, zeaxantin, kapsantin och betakaroten.

10. Ekologiska ägg – Märks med ”KRAV” och siffran 0 på äggförpackningen.
Hönsen ska vara frigående och kunna gå ut samt ha minst 4 kvm betesmark per höna.
Hönsen har större utrymme i stallet.
Hönsen ska ges dagsljusinsläpp och få tillgång till sandbad.
Hönsen får äta ett KRAV-godkänt foder.

11. Frigående höns utomhus – kunna röra sig fritt inne i stallet och kunna gå ut utomhus när de vill. Märks med siffran 1 på äggförpackningen.
Hönorna får mer utrymme än vanliga äggproducerande hönor.
Hönorna får äta ekologiskt godkänt foder som är ekologiskt odlat och inte är genmodifierat. De har även tillgång till rotfrukter och hö.
Ska följa KRAV´s regler och därmed blir de automatiskt KRAV-märkta.
Frigående inomhus (de får bara gå inomhus, aldrig gå ut) – Märks med siffran 2 på äggförpackningen.

12. Burhöns – Märks med siffran 3 på äggförpacknigen
Hönan får sitta inne i buren hela sitt liv. Det förekommer varianter på märkningen ex. ”Inredd bur” m.m. vilket innebär att det finns sittpine, ströbad m.m. i buren. I Sverige får max 16 höns vistas i samma bur.

13. Omega-3 ägg – Märks med ”Omega-3” förutom den vanliga siffermärkningen.
Hönsen utfodras med mat som innehåller krossade linfrö. Hönan ombildar sedan detta till Omega-3 som vi sedan kan tillgodogöra oss.

14. Förvara ägg i kylskåp i högst 8 grader C. Ägg håller bättre om de förvaras med den spetsiga änden nedåt.

15. Man kan testa hur färskt ett ägg är genom att lägga det i ett glas med vatten. Dagsfärska ägg ligger ner helt och hållet medan veckogamla ställer sig upp i vattnet. Om ägget flyter helt upp till ytan är det riktigt gammalt och bör inte ätas.

16. När man knäcker ett ägg ser man direkt om det är färskt. Gulan ska vara hög, vitan klar, seg och tjock runt gulan och lite mer trögflytande mot kanterna.

17. Äggskalet består i huvudsak av kalk.
 


18. Gulan är det egentliga ägget. Den innehåller allt en befruktad cell skulle behöva för att bli en färdig kyckling.

19. Idag rekommenderas ca 10 g protein efter träningspasset vilket motsvarar ca 1,5 ägg.

20. Risken att få salmonella om man äter råa svenska ägg är liten. Men undvik att äta råa ägg utomlands.

21. Äggen sorteras efter storlek
S små 43-53 g,
M medium 53-63 g,
L stora 63-73g,
XL mycket stora över 73g.

22. För kokta ägg picka hål på skalet i den trubbiga ändan på äggen. Under skalet i den trubbiga ändan finns en luftblåsa och gör man ett litet hål där så spricker inte äggen så lätt under kokningen.

23. Maten som hönorna äter påverkar i hög utsträckning vilka näringsämnen som lagras in i ägget. Den här egenskapen upptäcktes genom att fiskallergiker blev sjuka av ägg som värpts av hönor som matats med fisk.

24. Om ägget är svårt att skala kan du lägga det i kallt vatten. Färska ägg är svårare att skala.

25. Äldre hönor lägger inte ägg lika ofta men värper istället större ägg. En höna lägger ungefär 300 ägg per år.

26. Ägg kan frysas och tinas med bibehållen kvalitet om man knäcker ägget och blandar samman gulan och vitan före infrysningen.

27. Färgen på äggskalet beror på att bruna höns för det mesta lägger bruna ägg och vita höns värper för det mesta vita ägg.
Pax!
Jonaz
 

Aqua Zinger

Fyll bottenfiltret med frukter, bär, örter eller grönsaker, skruva på det på Aqua Zinger, fyll på med vatten, skaka och zing! Du har smaksatt vatten som är godare och billigare än det i affären!
 
Denna produkt råkade jag surfa förbi igår, och jag blev genast intresserad! Tycker detta verkar vara en bra och smidig produkt för oss som dricker mycket vatten och vill spetsa till det!
 
Beskrivning av produkten:

Är du en av alla de som brukar köpa smaksatt flaskvatten? På något sätt känns det lite konstigt att betala för vatten, det är ju liksom något man har i kranen och till och med badar i – bokstavligt talat. Men samtidigt: smaksatt vatten är ju så gott och ger den där lilla guldkanten på vardagen man eftersträvar!

Med Aqua Zinger kan du göra ditt eget smaksatta vatten att ha med dig hela dagen – helt utan tillsatta smak- och aromämnen! Skruva av botten på Aqua Zinger, lägg i ditt egna val av färska frukter, bär, örter eller grönsaker, skruva på den igen, fyll Aqua Zinger med vatten, skaka och låt stå en liten stund. Zing! Tack vare metallbladen och filtret i botten lösgörs maximalt med smak utan att något fruktkött följer med, och du kan till och med fylla på med nytt vatten ett par gånger innan smakerna sinar. Att ”zinga” är helt enkelt godare, billigare och mer miljövänligt än att köpa färdigt!

Det mesta går att ”zinga”, till exempel melon, grapefrukt, myntablad, jordgubbar, kiwi, äpplen, blåbär, hallon och så vidare. Troligtvis kan man också zinga hamburgervatten, men det har vi inte provat. Testa själv!

(Vad begreppet ”zinga” betyder har vi inte förstått exakt, men vi tror att det är ett samlingsbegrepp för all njutning som Aqua Zinger skänker. Så, zinga på!)

 

Fakta om Aqua Zinger

  • Fyll botten på Aqua Zinger med färska frukter, bär, örter eller grönsaker. När du skruvar på den krossas innehållet av metallbladen. Skaka, låt stå en stund, drick!
  • Rymmer 0,6 liter
  • Tättslutande lock
  • Fyll gärna på vatten igen och igen, men smakerna är starkast de första 1-2 påfyllningarna
  • För varma och kalla drycker
  • Kan användas med kolsyrat vatten
  • Locket fungerar också som ett litet handtag
  • En portion vatten håller ca 3 dygn i kylskåp, ca 12 timmar on the go
  • Dubbla väggar av rostfritt stål för "termoseffekt"
  • Enkel att rengöra, normalt sett krävs bara rinnande vatten
Är det någon som har denna Aqua Zinger? Vad tycker ni om denna flaska? Tror jag ska beställa en till augustisemestern :D
 
Pax!
Jonaz

Saftig äggröra med sparris

 Voilá. Här kommer ett enkelt och gott recept på äggröra!
1 portion
 
  • 2 ägg
  • 2 msk cream cheese
  • 2 salladslökar
  • 2-3 gröna sparrisar
  • salt och svartpeppar
 
  1. Skriva och koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 3 minuter.
  2. Strimla sallaslöken och fräs den lätt i en gryta. Knäck ner äggen och rör konstant så det blir en äggröra.
  3. Rör ner creamcheesen och den kokta sparrisen. Smaka av med salt och svartpeppar.
 
Servera direkt!
 
 
Vansinnigt gott verkligen och krämigt så det förslår! Använder man en liten klick cream cheese så behöver man varken ha grädde, mjölk eller smör i äggröra. Det ni! Prova ska ni få se, jag lovar att ni kommer inte sakna de mycket kaloririkare ingredienserna i en traditionell äggröra!
 
Tips!
Gör äggröran på endast äggvitorna om du vill ha ännu färre kalorier.
 
Pax!
Jonaz
Matbloggstoppen

Hjälp för orolig mage......

Då jag haft en mage som krampat och spänt i en tid, håller jag på att testa olika mjölkprodukter för att se om det är laktosintollerant jag blivit (mer om detta senare).
Min vän rekommenderade att jag skulle köpa YOGI TEA - STOMACH EASE.
 
 
 
Jag är ingen van te drickare, mitt område är ju kaffe - hehe.
Jag gillar te, men blir liksom aldrig riktigt sugen på det, så det går långa tider mellan kopparna.
Hur som helst köpte jag ett paket av detta te på hälsokost, 15 påsar för 45:-
Mot kvällningen kom kramperna tillbaka, jag gjorde mig en kopp, och döm om min förvåning, tarmarna bara lugnade ner sig nästan direkt.
Nu har inte mina kramper varit "förlossnings-kramper" utan mer som rejäla magknip. Men jag måste säga efter att ha tagit detta te nu vid flera tillfällen då min mage kört igång och det faktiskt har hjälp nästan omedelbart, att detta måste vara MÅNADENS FYND :D
Rekommenderas starkt!
 
Yogis örtte Stomach Ease är baserat på ett ayurvediskt recept som sägs främja matsmältningen. Teet är rikt på fänkål, lakritsrot samt pepparmynta som lugnar ner och balanserar oroliga magar.
 
 
Produktbeskrivning (Glöm aldrig att produktbeskrivningar är alltid skrivna av de som vill sälja produkten hehe)
Naturligt koffeinfritt och ekologiskt odlat te som ger effektiv lindring för tillfälligt upprörda magar och vid halsbränna.

Detta té innehåller fänkål, lakritsrot och pepparmynta, hyllade inom Ayurveda för välgörande inverkan på matsmältningen och ger extra välbefinnande.

Fänkål och lakrits stödjer magens naturliga funktioner. Den unika blandningen av kardemumma, koriander och pepparmynta verkar välgörande vid magkatarr.

Beredning:
Häll nykokt vatten över en tepåse och låt dra i 4 till 6 minuter eller längre för starkare smak. Pressa varsamt ur tepåsen så att de aktiva ingredienserna verkligen frigörs i vattnet.

Ingredienser:
Lakritsrot, kardemumma, fänkål, havremalt, pepparmynta, ingefära, svartpeppar.

Yogi Tea’s sortiment erbjuder ört- och kryddblandningar, gröna téer och speciella chai- och taotévarianter för vitalitet och välbefinnande under dygnets alla timmar.            
 
Lugna magar önskar jag oss ALLA!
Pax!
Jonaz