Kära bloggvänner. Jag behöver er klokhet!

 
Jag har snart fastat i 3 veckor. Det enda jag unnat mig är några gurkstavar då och då. Allt går bra och jag mår jättebra. Pigg i kropp, inte hungrig eller sugen på något annat.
Jag kan inte dricka shakes med fruktsmak. Jag gillar verkligen inte mjölk och de blir så snarlika milkshakes och efter ett halvt glas börjar jag ulka och det är total stopp.
Sopperna som Modifast och Allevo har är det jag använder. Men min fasteperiod är lång, ska fasta fram till den 4:e april då jag har min op.
 
Jag är bara så rädd att jag ska TOK tröttna och inte kunna äta sopperna längre. Minns tiden med Cambridge sopporna, det gick bra i början, men efter 1 månad tog det bara stop, ville bara kräka när jag blandade en varm dryck och kännde doften av den.
 
Jag kryddar sopporna olika var gång, men nu tänker jag såhär:
 
Imorgon kommer jag att göra några olika soppor själv. En Ärtsoppa, en Gulash och en indisk linssoppa - alla tre är vegetariska.
 
Ser jag till kalorintaget överstiger inte dessa hemmagjorda soppor de kalorier som fastesopporna har. Dock kanske jag inte får i mig all det av näring i en hemmagjord, men jag tänkte att jag skulle byta ut en av Apotekets soppor mot en hemmalagad bara för att få en variation.
 
Är detta fel tänkt? Eller MÅSTE jag hålla mig till köpe-soppor? Det kan ju inte påverka viktnedgången fram till op. dagen. Sedan vet jag att jag måste vara 100% fastande de två veckorna innan op. Och då kommer jag givetvis att fasta really HARDCORE!
 
Är detta ett feltänk av mig? Eller? Hjälp mig :D
 
Pax!
Jonaz
Marika:

Har du provat Viktväktarnas soppor (konserver)?
Finns i några olika varianter med lågt energivärden. Gudomligt gott, när man
börjar tröttna på Moodifast o Co.

Lycka till med din "resa"!

Svar: Bra tips. Har inte tänkt på deras utbud :D Tack för tipset!!!
Jonaz

Therese:

Har du hört talas om sjukhussoppan? Undrar om det inte var Sahlgrenska som tog fram den... Iallafall gjorde jag den en gång för länge sen och var faktiskt riktigt god. Det jag minns är att man kan äta hur mycket som helst av den utan att man går upp i vikt. Googla den och se om det kanske är nåt för dig som variation!!! Viktväktarsoppan som du redan fick tips av här ovanför rekommenderar jag oxå!!

Svar: Just det! Den kålsoppan - oj jag gjorde den på 90-talet, den är god. Hittade receptet, den ska också lagas ikväll. TACK för tipset! Behöver lite omväxling till Modifast sopporna, bra idé! Ha en skön vecka!
Jonaz

Sanna:

Hej! Hittade precis din blogg och ser verkligen fram emot att följa dig!!!
Jag hade flyt i åtta veckor och jag tröttande verkligen, men enligt min dietist kunde jag ta ett kokt ägg på kvällen, men det viktigt är ju att man ute överstiger kaloriibtaget. Jag åt lite melon på helgen för att "festa" till det lite med familj eller vänner, ibland tog jag någon grönsaksstav men höll mig undan från sötsaker- hade inget sug efter det heller.
Ska bli kul att läsa om din resa!
Kram sanna

Svar: Bra att fp ta del av andras trix och knåp under flytet. Det underlättar :D Tack :D
Jonaz

Sanna:

Skrev fel bloggadress, men nu är det den riktiga :)

Sara:

Det är så olika, men jag trycker du ska absolut byta ut en påse mot en liten (2-2,5dl) soppa som du gjort själv någon gång. Jag äter ju ibland och tappar vilt ändå! (Tappar mer vikt när jag äter). Det är viltigt att inte känna sig pressad som Jag gjorde i början, då tror KAG man inte tappar något. Dessutom har du törn tid kvar. Byt ut några påsar i veckan och kör sista 2 veckorna med bara pulver!

Svar: Nu står ärtsoppa och gulasch soppa och puttrar på spisen :D woohoo....Viktdag imorgon, ska INTE fuskväga mig idag hehe
Jonaz

Kommentera inlägget här: