Träning för sköna dagar......

1. Har du ett stillasittande arbete kan du tjäna kalorier genom en så enkel sak som att arbeta stående under några timmar. Byter du ut fem timmars stillasittande mot stående så bränner du cirka 100 kalorier extra.

2. Pratar du mycket i telefon kan du öka energiförbrukningen genom att göra lite enkla rörelser samtidigt. Promenera på stället eller gå omkring med höga knälyft, rör armarna upp och ner, kryp ihop och ställ dig upp eller liknande. Om du byter ut en timmes stillasittande telefonsamtal mot ett fysiskt aktivt samtal tjänar du cirka 100 kalorier.

3. Ställ mobiltelefonen på alarm en gång i timmen och ta tre minuters paus med lite lätt styrketräning. Gör armhävningar mot ett bord, lite magmuskelträning, några knäböj, mjuka nackrullningar och andra övningar som får igång blodgenomströmningen i musklerna. På tre minuter hinner du inte bli svettig, men du hinner öka förbränningen och dessutom minska risken för värk och arbetsskador. Tre minuter sju gånger om dagen blir drygt 20 minuters träning och på den tiden bränner du cirka 100 kalorier extra.

4. Träna under reklampauserna! Ta magen under första pausen, ryggen under andra, benen under tredje och armar och axlar under fjärde. För dig som vill ha ett smidigt och enkelt styrketräningsredskap kan jag rekommendera elastiska träningssnoddar. De tar nästan ingen plats, är billiga, enkla och användas för de flesta muskelgrupper. Ofta följer också instruktioner med. En halvtimmes medelhård styrketräning ökar energiförbrukningen med cirka 200 kalorier.

5. Öka förbränningen genom är att leka och busa med barn. Det lockar dessutom fram skratt. En timmes lugn lek bränner cirka 100 kalorier extra. Vid fotboll, kurragömma eller liknande kan det bli det fyrdubbla.

6. Låt bilen stå! Gå eller cykla, i stället. En rask promenad en kvart två gånger om dagen ökar energiförbrukningen med cirka 100 kalorier.

7. Även en shoppingtur på stan ökar energiförbrukningen. Ett par timmars strosande bränner omkring 100 kalorier mer än om du sitter hemma. Om du dessutom provar mycket kläder blir det ännu mer. Klädprovning kan ju vara rena gympasset!

8. Att städa tycker många av oss är ett nödvändigt ont. Kanske blir det roligare om du tänker på att en halvtimmes dammsugning inte bara avlägsnar dammet i hörnen utan också bränner cirka 100 kalorier mer än om du hade suttit framför datorn eller teven.

Det behövs alltså inga stordåd i löparspåret eller gymmet för att få fart på viktminskningen. Små förändringar kan ge stora resultat! Glöm INTE att stretcha och VILA efter träning!!!!!!!!

 
Pax!
Jonaz

Kaloritabell

Aktivitet  Energiförbrukning i kJ/h  Energiförbrukning i kalorier 
Liggande vila  300 71,4
Gång inomhus  600 143
Bilkörning  360-600 86-143
Hårt arbete  2400 571
Gång, 4 km/timme  1020 243
Gång, 8 km/timme  2325 400-500
Gång uppför trappor  3000 714
Löpning, 10 km/timme  2900 690
Löpning, 18 km/timme  5050 1202
Cykling, 18 km/timme  2520 600
Cykling, 40 km/timme  5760 1371
Sex  1080-2520 257-600
Crawl  3240 771
Bröstsim  2700 643
Längdskidåkning  2940 700
Snabb rodd/paddling  2770 660
Spinning  2650 630
Aerobics  2520 600
Kampsport  2520 600
Poweryoga  1890
450

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bara att välja aktivitet :D
Pax!
Jonaz

Tjockisfamiljen på Facebook :D

Camilla har startat en grupp på Facebook som heter ”Tjockisfamiljen”. Jag citerar Camilla:

"Hörni, jag har skapat en dold grupp på Facebook för oss där vi kan prata lite mer privat och boka träffar och sådär. Alla som har gjort en operation, ska göra en operation, vill få ur sig lite funderingar eller helt enkelt bara känner för lite virtuell kärlek är välkomna – såklart!

Lägg till mig på Facebook: Camilla Hedberg Feiler så stoppar jag in er i gruppen direkt :)"

Detta är en sluten grupp där vi i lilla Tjockisfamiljen kan ge och få lite virtuell kärlek och pepp, boka träffar och prata om allt mellan himmel och jord, operation och fläsk, vikt och hets, resultat och biverkningar, funderingar och problem.

Ordningsregler för gruppen:

- Här är vi snälla mot varandra, att ifrågasätta någon/något är självklart ok, men det görs på ett schysst och trevligt sätt.

- Det som sägs i gruppen stannar i gruppen. Eventuella bilder får inte användas utan upphovsmannen eller -kvinnans tillåtelse.

- Gruppen existerar, men dina arbetskamrater eller dina vänner behöver (och ska) inte veta VILKA som är medlemmar och vad som sägs. Ingen ska således lämnas ut: varken i cybervärlden eller "IRL".

- Den som beter sig på ett otrevligt sätt eller på något annat sätt bryter mot gruppens regler kastas genast ut med valkarna före.

 

Pax!

Jonaz

Kramp i vaderna....

När jag började mitt flyt var det inte ovanligt att jag fick kramp i vaderna under de första veckorna. Sedan försvann detta. Jag brydde mig inte nämnvärt då jag kände att kroppen reagerade på olika sätt när den försökte vänja sig till 100% faste-intag.
 
Jag opades den 4:e april och nu har kramper i vaderna kommit tillbaka, fast de är mycket värre. Det är som om det är total mjölksyra i benen, och det spelar ingen roll hur mycket jag försöker att tänja, eller åt vilket håll jag sträcker ben eller fot, krampen utlöses konstant i alla lägen.
Är det någon som känner igen sig?
 
Har läst lite om vad det är som utlöser kramper:
Ofta hävdas det att det är brist på salt, magnesium eller någon annan mineral eller elektrolyt som skulle vara orsaken till kramp. Men det hävdas i flera undersökningar att det finns inte täckning för detta, att man skulle ha brist på något.
 • Det är vanligare att folk får kramp då de arbetar med muskeln i ett förkortat läge. I detta läget är spänningen vid golgis senorgan liten och dess inhiberande effekt blir därför också liten.
 • En liten vidareutveckling på observationen ovan är att tvåledsmuskler nästan alltid är dem som krampar.
 • Det muskel som krampar är oftast den muskel som jobbat mest, dvs den tröttaste muskeln.
 • Den bästa akuta behandligen mot kramp är passiv stretching av den aktuella muskeln. En av effekterna av stretching är en ökad aktivering i golgis senorgan.
 • Kramp sker oftast i slutet av en tävling då musklerna är trötta.
 • Innan man råkar ut för kramp så märker man oftast av små ryck i muskeln.
 • Personer som precis har råkat ut för kramp har en ökad viloaktivitet i den muskeln som krampat jämfört med andra muskler hos samma person.
 • Man har visat att elektrisk stimulering av nerver från golgis senorgan kan man lindra kramp framkallad av maximala kontraktioner i ett förkortat läge.

Vilka råkar ut för kramp?

Man har gjort studier där man bett folk fylla i formulär om hur ofta de får kramp och sen jämfört det med andra faktorer i deras träning och liv och man har kommit fram till följande faktorer som ökar risken för kramp

 • Att man tidigare råkat ut för kramp
 • Hög ålder, ju äldre man är desto större risk
 • Högt BMI
 • Dåliga stretchvanor
 • Ärftlighet, om dina släktingar lätt får kramp för du troligen lättare kramp
 • Löpning i hög intensitet
 • Längre löpningar
 • Muskeltrötthet
 • Springa i backar
 • Dålig prestation just den dagen

Innan man råkar ut för kramp så märker man oftast av små ryckningar i muskeln. För att bli av med kramper räcker det oftast att sträcka ut den krampande muskeln och massera den försiktigt. Smärtorna och krampen kan också lättas av kylning eller uppvärmning av muskeln (för ökad blodgenomströmning). Intag av vätska efter träning, gärna vanligt vatten eller eventuellt sportdryck (som ofta innehåller salter av till exempel natrium, magnesium och kalcium) upplevs av många kunna förebygga kramper.

 

Ska prova med att lägga till fler tillskott och se om det händer något!

Pax!

Jonaz

Psylliumfrön

Då jag haft magknip (troligtvis laktoskänslig) från och till, har jag börjat med PSYLLIUMFRÖN i min morgongröt. Jag slänger ner 1 matsked till 1 portion. Fröna ger ingen smak och gröten blir mer klistrig. Får se om detta ger mig en bättre och lugnande mage :D
 
 
 
Här är lite info om dessa frön:
 
Psylliumfrön finns ljusa och mörka och du finner dem på vanliga välsorterade livsmedelsbutiker bland förpackade gryn, nötter och frön.
 

Mörkt psylliumfrö eller loppfrö som det även kallas på grund av dess färg och form, kommer från en grobladsliknande ört som växer i Medelhavet. Fröets skal är rikt på gelébildande fibrer.
Vid kontakt med vätska bildas snabbt ett geléaktigt hölje runt fröet.
I mage och tarmkanal fungerar det som bulkmedel (”laxeringsmedel”, fibrerna verkar genom att dra till sig vatten) med en naturligt laxerande effekt.
Gelet anses också ha en skyddande effekt på tarmslemhinnan.
Hela psylliumfröet går oförändrat genom kroppen.
De näringsämnen som finns i fröet, kan alltså inte tas upp och saknar därför betydelse. Det är fibrerna som är verksamma och är av betydelse. Över 45% av fröet består av gelébildande fibrer.

Detta innebär att psylliumfrö (och även HELT linfrö) inte ger våra kroppar någon nämnvärd energi (kalorier).
Ett smart sätt för en god tarmfunktion och en glad mage samt hjälp vid viktminskning är att ”krydda” maten med dessa ”magiska” frön.
 

Människan har i alla tider försökt bibehålla en normal tarmfunktion och redan de gamla egyptierna upptäckte att "loppfrön" hade en god inverkan på magen.

Pax!

Jonaz

 

Fredagsmys!

Här har det kokats! En stor laddning ärtsoppa - mums!

Kakor, kakor och åter kakor!

Ett av de jobbigaste sakerna med att vara präst och GBP opad är det som händer under alla hembesök.
Hembesök är väldigt vanligt! Inför dop, vigsel och begravning, samt enskilda samtal och diverse planering.
 
Alltid, alltid dukas det fram fat efter fat med hembakta och köpta kakor.
 
 
Under flytperioden var det faktiskt inget problem, för då var vi i fastan inför påsken, så jag kunde bara hänvisa till fastan, att det var ett religiöst val att inte äta de 40 dagarna innan påsk.
 
Det tycks vara enkelt att tacka nej till det som bjuds, och i vissa sammanhang är det så. Men att sitta till bords där man bjuds på fika som de sista pengarna lagts till, det är inte lätt att dissa. Likaså när änkan eller änkemannen bakat kakor i sin sorg för att jag ska komma, det är inte heller enkelt att tacka nej då :D
 
Vad göra? :D
Jag tar oftast en kaka, småäter på den länge, pratar mycket och lämnar halva kvar!
 
Pax!
Jonaz

Tjock - Kläder - OCH ATT VARA MAN!

Det är en lättnad att kunna gå och titta på kläder i butiker som har storlekar upp till XXL.
 
Jag har alltid haft en avundsjuka på mina vänner av kvinnligt kön som varit liksom jag - stor. Jag tycker utbudet och designen på kläderna i våra butikskedjors plus-size avdelningar alltid varit snygga.
 
I alla år har en annan fått gå på NISSES HERRMODE för att hitta ett plagg att komma in i. Jag har aldrig varit en skjort-kille, eller chinos-kille. Jag har gillat fräscha jeans och coola t-shirt.
 
Dessa plagg har aldrig gått att uppringa på NISSES, där ser alla kläder tok-gubbiga ut, vedervärda och alldeses tråkiga!
Jeansen är sydda med ben som tuber, ja man köpte kläder för att de passade, inte för att man ville ha dem. SÅ FRUKTANSVÄRT!
 
Sedan kom DRESSMANS XL-avdelning. Det blev förvisso bättre, men även Dressman har ett mode för män och killar som gillar mainstream mode, inget avvikande, inget utöver trygghetszonen.
 
Mina jeans har jag alltid köpt på plus-size avdelningarna på damavdelningen. De stora klädkedjornas inköpare vad det gäller damkläder i modell större är så duktiga. Man fick i vart fall ett par modeinriktade jeans, inte ett par gubbjeans.
 
Är det bara smala män som letar efter olika nyanser av mode att ha på sig obefintliga? Eller ska vi fostras att bara ha ett plagg för att man måste klä sig? Och priserna - det är inga H&M priser för män som ska köpa kläder i modell större! Även om det inte är ett bättre märke kostar det (stor)-skjortan.
 
Fy för alla er som driver butiker med herrkläder för stora killar och män! Fy för att inte kunna välja kläder som speglar vem jag är innerst inne. Ni vill att vi ska se ut på detta vis:

Pax!

Jonaz
(Jag kanske låter riktigt gnällig i detta inlägg hehe)
Kategori: Jag

Vad är pofiber och fiberhusk?

Pofiber består av torkade fiber från potatis och är helt fritt från gluten. Produkten uppstår efter en process utan kemiska tillsatser (även den slutgiltiga produkten är fri från tillsatser) och resulterar i ett fiberinnehåll på 70 %. Även då pofiber ursprungligen kommer från potatis, är det en produkt som går mycket bra att använda även om man äter en lågkolhydratskost.  Kolhydratsinnehållet ligger på 12 gram per 100 gram, och då pofiber väger så pass lite (1 dl väger ca 17 gram), får man inte i sig många gram kolhydrater.

Pofiber är finmalet, har en neutral smak och är ett utmärkt substitut till mjöl och används med fördel i kombination med olika slags nötmjöl. Då det binder mycket vätska, sägs det göra bröd och bakverk saftiga. Det passar även bra till paneringar, istället för att använda kolhydratsrikt ströbröd. Pofiber köps i vanliga mataffärer och finns ofta vid övriga glutenfria produkter.

Näringsvärde per 100 gram: 75 kcal 5 gram protein 12 gram kolhydrater <0,5 gram fett

Fiberhusk är ett måste i många lågkolhydratsätares hushåll. Det innehåller inga kolhydrater och hela 85 % kostfiber. Fiberhusk består av pulveriserat psylliumfröskal och är precis som pofiber glutenfritt. Även denna produkt är neutral i sin smak och kan användas i både mjuka och hårda kakor, samt bröd. På grund av sitt höga fiberinnehåll suger det upp extremt mycket vätska, och hjälper smet och deg att svälla och bli fastare. Deg kladdar därmed mindre och blir dessutom lättare att kavla. Fiberhusk agerar även som bindmedel och kan därför ersätta ägg. Fiberhusk hittas ofta vid övriga glutenfria produkter i de flesta livsmedelsaffärer.

Näringsvärde per 100 gram: 10 kcal 1.5 protein 0 gram kolhydrater 0.6 gram fett

Pax!

Jonaz

Stressiga dagar!

Jag tycker det är svårt att vara GBP opad när dagarna på arbete och privat är fullspäckad. Visst jag borde planera, och jag tycker jag blivit bra på detta med att äta flera gånger om dagen, men vissa perioder i mitt arbete går inte att planera, för det rör sig så väldigt, beroende på vad som händer runt omkring.
Svårt att backa vid katastrofer eller när människor hamnar i akut sorg, då måste ju min tid anpassas efter dessa händelser och maten blir åtsidosatt.
Jag känner mig dock inte trött och slut på energi, men detta händer inte var dag, att jag slarvar med maten.
 
Nu börjar det fasta och vanliga uppgifterna lugna ner sig. Konfirmanderna är konfirmerade och har sommarlov, skolavslutningarna är fixade (vilket alltid är en fröjd att få vara med på, klädde ut mig till Darth Vader i år hihi).
 
 
Så det blir större chanser att mina dagliga rutiner håller. Svårt att bara leva på en brödbit och bananer när stressen slår till!
 
Hur ofta blir era matplaner för dagen förstörda? Märker ni skillnad på energin i kroppen när detta händer, och hur?
 
Pax!
Jonaz
 

Status 27 juni 2013

Oj! 2 kilo flög bort denna vecka! Så skönt. Kanske beror det på all träning, jag Power-walkade hela tisdagen på Ullared haha.
 
Flytveckorna:
Vecka 1, 13/2-2013: -5.3kg, -1,6 i BMI
Vecka 2, 19/2-2013: -1.8kg, -0,6 i BMI
Vecka 3, 26/2-2013: -2,7kg, -0,8 i BMI
Vecka 4, 5/3-2013: -1,4kg, -0,5 i BMI
Vecka 5, 12/3-2013: -1,4kg, -0,4 i BMI
Vecka 6, 19/3-2013: -3kg, -1 i BMI
Vecka 7, 26/3-2013: -0,5kg, -0,1 i BMI
Vecka 8, 26/3-2013: -3,1kg, -1 i BMI
 
Efter operation:
Vecka 1, 11/4-2013: -5.3kg, -1,6 i BMI                                                                                                      
Vecka 2, 18/4-2013: -3.0kg, -1 i BMI
Vecka 3, 25/4-2013: -1,2kg, -0,3 i BMI                                                                                                  
Vecka 4, 2/5-2013: -2,8kg, -0,9 i BMI                                                                                                    
Vecka 5, 9/5-2013: -1kg, -0,3 i BMI
Vecka 6, 16/5-2013: -1,7kg, -0,6 i BMI
Vecka 7, 23/5-2013: -2,9kg, -0,9 i BMI
Vecka 8, 30/5-2013: -1,1kg, -0,3 i BMI
Vecka 9, 6/6-2013: -1kg, -0,3 i BMI
Vecka 10, 13/6-2013: -0kg, -0 i BMI
Vecka 11, 20/6-2013: -1,3kg, -0,4 i BMI
Vecka 12, 27/6-2013: -2kg, -0,7 i BMI

TOTAL VIKTNEDGÅNG: 42,5 kg

JUST NU! Vikt 117,5 kg BMI 36

Pax!

Jonaz

Ullared del 2

Kläder!
 
Jag är verkligen i behov av nya kläder, kläder som passar efter den viktminskning jag nu har gjort!
 
FATTAR NI, jag köpte BARA kläder på den vanliga avdelningen, jag behövde inte surfa runt på "tjockisavdelningen" helt obegripligt!
 
Jag köpte 2 par jeans i storlek 38 tum! När hade jag denna storlek senast? Jag kan inte minnas detta!
 
Tänk jag sitter här med mina nya brallor i 38 tum!
 
Linne och t-shirts i storlek XL. Det är helt underbart!
 
Pax!
Jonaz
 
Kategori: Jag

Ullared del 1

Vi kom upp vid 11-tiden. Det var lönedag och halva Sverige har semester, så jag väntade mig det värsta!
 
Men det var inte så mycket folk! Inga problem att röra sig över avdelningarna, eller att köra rally med vagnen!
 
Jag hade en LÅÅÅNG inköpslista, saker jag behövde till mitt nya boende.
 
Det blev bla. en ny mikrovågsugn:
 
Och min favvo, en ny hushållsmaskin:
 
Det blev en fasligt massor med övriga saker! Jag kan nu tvätta mig ren, borsta mina tänder och tvätta kläder i flera år framöver :D
 
Pax!
Jonaz
 
 
Kategori: Jag

EU vs. Lo Han Guo

 
 
Lo Han Guo är ett naturligt sötningsmedel (från en växt) som är 3000 sötare än socker och har länga använts i bland annat traditionell kinesisk medicin.
 
 
Det innehåller inga kaloriter och är fri från påverka på blodsockret Dessutom verkar sötningen inte ha någon bismak. Jag har lite svårt att hitt varför Lo Han Guo inte är tillåtet. Jag tror helt enkelt att det bara är så att det, precis som med stevia var, tar ett tag innan ingrediensen godkänns (jag uppfattar situationen så att den inte har förbjudits, utan helt enkelt aldrig godkänts i EU). Förhoppningsvis finner man att Lo Han Guo är ett bra sötningsmedel och det godkänns!
 
Pax!
Jonaz

Härligt namn

Os Amigos
 
Hämtat från Wikipedia:

Os Amigos was a Portuguese band from the seventies.

The band members were Fernanda Piçarra, Luísa Basto, Edmundo Silva, Ana Bola, Fernando Tordo and Paulo de Carvalho.

Denna grupp deltog i Eurovision song Contest 1977, de representerade Portugal. Denna fagra rödhåriga kvinnas namn är ANA BOLA. HYSTERISKT KUL tycker jag!

Satirteckning om anabola steroider. Av Max Gustafson, serietecknare.

Pax!

Jonaz

Min passion - KAFFE

 
Det negativa:
Stör sömnmönstret - ICKE! Jag sover som en baby var natt!
Att man ser hallucinationer - ICKE! Eller hur var det nu med den där gröna tomten jag såg igår? Hihi
Blodtrycket kan öka - Mitt är på väg att stabiliseras - så detta är inget problem!
Tappar upptaget på B-vitamin, kalcium, järn och zink. Finns ju tillskott att äta :D Inga problem.
Tänder blir gula. Aj, det e ju inte så kul iofs! Blekning nästa!
Halsbränna kan uppkomma. Men det har jag inte.
 
Summa summarum - Det e helt ok att hinka i sig kaffe :D
 
Pax!
Jonaz
 
 

Startskottet för Melodifestivalen 2014!

 
Det är redan dags att börja blicka fram emot Melodifestivalen 2014! Idag kom nämligen SVTs inbjudan till hågade låtskrivare tillsammans med en uppsättning förutsättningar inför nästa års tävling.

På det stora hela känns upplägget igen: 32 låtar kommer att väljas ut bland de inskickade bidragen. En urvalsjury väljer ut femton låtar bland de inskickade bidragen till Ordinarie tävling samt ett bidrag inskickat till den andra kategorin, Allmänhetens tävling. De övriga sexton bidragen väljs ut av SVT, antingen från de inskickade bidragen eller tävlande som bjuds in speciellt av SVT. I dessa sexton ingår precis som förra året artisten som tar hem segern i årets upplaga av Svensktoppen Nästa.

Från och med den 3 september kl 9.00 till 18 september kl 8.59 kommer det att hållas öppet för låtskrivare att ladda upp sina alster på Melodifestivalens hemsida. Nytt är dock att SVT säger sig vilja fokusera på att få fler kvinnliga låtskrivare till tävlingen. Man utlovar att minst 20% av de utvalda bidragen kommer att ha en eller flera kvinnliga låtskrivare för att spegla att just så stor andel av medlemmarna i STIM är kvinnor.

Vid en första anblick låter ju det bra så klart - men desto märkligare om man kikar närmare på fakta. 20% av 32 bidrag skulle innebära sex bidrag med kvinnliga upphovsmän - en siffra som är en bra bit lägre än den vi haft under de senaste åren utan att vi haft en sådan kvotering. I år hade nio bidrag kvinnliga upphovsmän och åren dessförinnan tio respektive tretton - alltså en kvinnlig överrepresentation i förhållande till STIM-andelen trots att man bara gått efter kriteriet de bästa bidragen. Med en kvotering formulerad på det här sättet är risken att de kvinnliga upphovsmännen kommer att omtalas som inkvoterade och därmed fråntas meriten av att ha skrivit de bästa bidragen.

Det vore rimligare att sätta ett mål som är högre än det man åstadkommit hittills - som en jämn fördelning mellan manliga och kvinnliga låtskrivare. Samtidigt är ju frågan hur rimligt ett sådant mål vore om nu andelen kvinnliga låtskrivare faktiskt bara är 20%. Nej, det här känns faktiskt ganska onödigt - jag tycker det känns rimligast att fortsätta välja låtar utifrån deras kvaliteter, inte utifrån egenskaper hos låtskrivarna.
 
SÅ VAD SÄGER NI? NÅGON SOM ÄR SUGEN PÅ ATT PLITA IHOP NÅGRA LÅTER TILLSAMMANS MED MIG?
 
Pax!
Jonaz

Planer för en ny garderob....

Jag är så glad för min viktminskning så jag inte kan sätta min glädje i ord :D
 
Men alla mina kläder i min garderom är nu förstora.
 
Vet ni hur dum man ser ut i ett par tok-stora jeans och en cool t-shirt som nu ser ut och hänger på kroppen som ett sladdrigt nattlinne. hihi
 
 
Vad ska man göra - JO - Varför inte dra till ULLARED :D
 
 
Planen är att köpa en liten sommargarderob, en som inte kostar skjortan och som man kan med gott samvete känna blir till att skänka till MYRORNAS i höst då de blivit förstora.
 
Bilder kommer, får hålla tummarna att fynden imorgon blir många!
 
Pax!
Jonaz
 
Kategori: Jag

Mängden på mat!

 
Hittade en rolig karta på hur mycket man ska i mängd lägga på tallriken av olika matvaror och sötsaker!
 
 
Hehe - choklad ska vara samma mängd som tandtråd, undras om de menar förpackningen eller själva tråden hehe.
 
Pax!
Jonaz
 
 

Videon till Only Teardrops

 Det har nästan gått en månad sedan Danmarks Emmelie de Forest tog hem segern i Eurovision Song Contest med Only Teardrops - men nu är äntligen den officiella videon till vinnarlåten klar. Videon spelades in under första veckan i juni i skogen och på stranden omkring Tisvildeleje på Nordsjälland under ledning av Michael Sauer Christensen och i den färdiga videon ser vi också inklippta bilder från Emmelies eurovisionäventyr.

Låten upplevde en kort framgångsvåg på Europas listor efter segern i Malmö, men så här en månad i efterhand kan det konstateras att Only Teardrops inte kommer att kunna mäta sig med förra årets vinnare när det gäller listplaceringar. Den är redan på väg ut från listorna och på iTunes återfinns den just nu bara på topp 20 i Sverige - 16e plats. Euphoria ligger topp 20 i fyra länder just nu och lyckas alltså faktiskt klå årets vinnare i realtid. Här är i alla fall den nya videon till Only Teardrops:
 
 
 
Enjoy!
Pax!
Jonaz

Rön om viktminskning och sötningsmedel...

Plockar från en hälsoblogg!
Vad tycker ni om denna PT:s råd och rön?
 
Undvik sötningsmedel om du vill gå ner i vikt!
 
 
 

Många ersätter socker med artificiella sötningsmedel. De tror att det kommer att leda till att de får i sig färre kalorier och gå ner i vikt. Det låter troligt – och rimligen är det mindre dåligt än en massa socker. Men studier är långt från samstämmiga, sötningsmedel verkar ha sina egna problem.

Enligt studier verkar sötningsmedel kunna öka aptiten och bibehålla suget efter sötsaker. Vissa tror att kroppen kan öka insulinproduktion eftersom den förväntar sig att det ska dyka upp socker i blodet efter söt smak. Om det inte händer så sänks blodsockret och hungern ökar. Huruvida detta verkligen inträffar i verkligheten är oklart (något udda hände dock när jag testade Pepsi Max). Men hur som helst verkar sötningsmedel kunna bibehålla ett sockerberoende och leda till sug efter sötsaker. Och den långsiktiga effekten av ständig konsumtion har inte studerats ordentligt.

Stevia marknadsförs som ett naturligt alternativ till artificiella sötningsmedel. Det är reklamsnack. Det finns inget naturligt med ett processat supersött pulver som Stevia. Om du har svårt att gå ner i vikt föreslår jag att du undviker sötningsmedel helt. Som en bonus kommer du att uppskatta naturlig sötma mer, när du inte längre är tillvand till den extrema artificiella sötman hos skräpmat och lightläsk.

 

Jag måste säga att jag har alltid varit en Coca-cola Light kille. Idag finns det inte något sug kvar och tycker det smakar inte lika gott som jag minns. Däremot blev jag glad när jag upptäckte STEVIA. Men har kollat upp lite fakta om detta sötningsmedel som ofta beskrivs som NATURLIGT.

Stevia är 300 ggr sötare än vanligt socker och kommer ursprungligen från en växt i sydamerika. Dock är Stevia inte godkänd i färsk form utan endast ämnen som utvinns ur Stevia är godkända och får användas som sötningsmedel. Steviaglykosider har genomgått en reningsprocess där de sötande ämnena utvunnits, vilket innebär att man enligt livsmedelsverket inte kan kalla produkten naturlig och inte heller för Stevia. Detta har numera blivit reglerat och produkter med Stevia måste märkas med sötningsmedel, steviaglykosider eller E 960. Därmed håller förpackingar märkta med Stevia på att göras om.

 

 

Men att produkten genomgått en reningsprocess det behöver inte nödvändligen betyda att den är ohälsosam. Dock har vi inte varit utsatta för dessa glykosider tidigare, utan de vi har erfarenhet av är att man sötat te med gröna steviablad och inte tagit det som ett högkoncenterat pulver. Samtidigt finns det många positiva faktorer med Stevia såsom att det är helt kalorifritt och inte höjer blodsockret, bra för exempelvis diabetiker och om man behöver gå ner i vikt eller i allmänhet vill undvika socker, snabba blodsockerhöjningar och blosockerdippar. Vad anser ni? Bra eller dåligt med Stevia?

Banan is the thing!

 

Banan - näring fakta

 • En banan innehåller C-vitamin, kalium och kostfiber.
 • Bananer innehåller inte natrium, fett eller kolesterol.
 • C-vitamin, som finns i bananer, hjälper kroppen att försvara och läka mot infektioner. Detta vitamin visar också värdefull i syntesen av bindväv, absorption av järn och bildandet av blod.
 • Inte bara bananer rika på C-vitamin, innehåller de också kalium. Kalium är ett mineral som hjälper till att bygga muskler och proteinsyntes. Detta görs som kalium stimulerar nervimpulserna för muskel kontraktion.
 • En kost rik på kalium sägs minska risken för högt blodtryck och stroke. Som bananer är fri från natrium och mycket rik på kalium, kan de ingå i kosten för att minska risken för högt blodtryck.
 • Bananer innehåller tre naturliga sockerarter, sackaros, fruktos och glukos tillsammans med fiber. En banan ger alltså en omedelbar och betydande ökad energi.
 • En banan innehåller vitamin B6, vilket bidrar i syntesen av antikroppar i immunförsvaret bortsett från röda blodbildningen, protein metabolism och funktion i det centrala nervsystemet.
 • Ingen annan frukt innehåller mer kolhydrater än bananer. Detta är fördelaktigt eftersom kroppen förbränner kalorier från kolhydrater lättare och snabbare än kalorier från fett eller protein.
 
Inte nog med att bananer innehåller nyttiga ämnen, man kan även laga en cd-skiva med den! Woo hoo!
 
Pax!
Jonaz
 

Citron


Tänk så fantastiskt frisk man blir om man dricker vatten med citron i!
 
Oavsett är det läskande och smakar gott med en citronskiva i :D
 
Pax!
Jonaz
 

Den nakna sanningen...

 
Var osäker på om jag skulle våga lägga ut dessa bilder på bloggen. Men jag rådfrågade mina fina vänner i tjockisfamiljen, och de gav mig grönt kort!
 
Här är det 40 kilos skillnad på bilderna. Tänkte att nästa visning blir om 10 kilo. Tiden har bara flugit förbi, dessa bilder gör denna resa mer verklig när man inte bara försöker känna sitt resultat, utan verkligen kan se det också!
 
Till sist - till min fina tjockisfamilj på Facebook - JAG ÄLSKAR ER! xxx
 
Pax!
Jonaz xxx
 
 
 
 
Kategori: Jag

En skön midsommar önskar jag ER!

Jag vill passa på att önska er alla en skön midsommar!

För många år sedan, jag tror att jag var 7år. Plockade jag 7 olika sorters blomster och la dem under min huvudkudde! Spänd över att jag skulle få drömma om vem min tilltänkta partner denna midsommarnatt kändes väldigt spännande! Men ack nej! Jag drömde att jag handlade skor av MIN MOSTER!!!!!

Detta med 7 olika blomster fungerar ICKE! hihi

 

En magisk natt

I bondesamhällets folktro var midsommarnatten en av årets mest magiska nätter, då naturen flödade av krafter. Gränsen mellan människornas värld och det övernaturligas rike troddes vara tunnare än vanligt och det finns många berättelser om fantastiska saker som kunde hända denna natt.

 

Läkeväxter sades vara extra kraftfulla och samlades därför under midsommarnatten. Midsommardaggen var också eftertraktad; gick man barfota i den skulle man hålla sig stark och frisk under året. Daggen samlades också för att bota sjukdomar och för att få bröd och öl att jäsa ordentligt under året. På en del ställen besökte man även speciella midsommarkällor och drack av vattnet i dem för att få hälsa och kraft.

Midsommar var också en lämplig tid för skattsökare. Det sades att förtrollade skatter då steg upp ur jorden och blev synliga för människor. Om man lyckades vara tyst kunde man få tag i dem – bröt man tystnaden försvann de däremot för alltid.

 

 

Spådomar och varsel var vanliga i bonde­samhället. De stora hög­tiderna under året ansågs lämpa sig särskilt väl för att förutsäga framtiden. Midsommar var ju kärlekens högtid och ville man veta vem man skulle leva med var detta rätt tidpunkt.

 

Kärleksspådomar var säkert mestadels lekfulla sysselsättningar, men det fanns ändå ett uns av allvar i dem. En form av midsommarmagi finns fortfarande kvar i dag: att plocka blommor att lägga under kudden för att drömma om den man ska gifta sig med. Blommorna skulle enligt traditionen plockas under tystnad – bröts den var även magin bruten. Just tyst­nad är ett vanligt inslag i bondesamhällets magiska tänkande, en markering av att det är en rit som utförs.

 

Antalet blommor som plockades varierar, men de vanligaste antalen är sju eller nio. Ojämna tal uppfattas som magiska i många kulturer, kanske för att människor ser jämna tal som mer harmoniska och därmed mer »normala». Ibland säger också traditionen att den som spår ska klättra över lika många gärdsgårdar som hon plockar blommor. Detta kan ses som en symbolisk gränsöverskridning mellan den vanliga världen och det övernaturliga.

 

 

En annan spådomsmetod var att äta något väldigt salt – exempelvis saltad sill/strömming eller så kallad drömgröt, kokad på mjöl, vatten och salt. Sedan skulle man gå och lägga sig utan att dricka. Den blivande maken (eller makan) skulle då uppenbara sig i drömmen och erbjuda den sovande något att släcka törsten med. Drycken kunde också säga något om huruvida det gemensamma livet skulle bli rikt eller fattigt.

För att i vaket tillstånd få varsel om framtiden kunde den nyfikne under tystnad vaka vid en korsväg eller på en jordfast sten. Om sådana vaknätter finns berättelser, som inte sällan varnar för att leka med spådomar. Från Hacksås socken i Jämtland finns en uppteckning (en nedtecknad muntlig tradition) om tre flickor som vakade vid en korsväg under midsommarnatten. Den första flickan hörde slammer från en smedja, den andra hörde fiolmusik och den tredje hörde ringande kyrkklockor. Den första blev gift med en smed, den andra med en speleman men den tredje flickan dog innan året var slut – det var klockorna från sin egen begravning som hon hört.

Pax!

Jonaz

Vegetarisk smörgåstårta

Vad god denna blev. Bytte ut tonfisken mot hackade ägg och purjolök! Nöjda matgäster!

Pax!
Jonaz

Före och efter

Man måste påminna sig om förändringar!
 
Det går så fort att man inte riktigt hänger med.
När jag funderar på hur mycket 40 kilos viktnedgång är, då kan jag nog ana vad min kropp gått igenom. Men det går så snabbt!
 
Här är lite foton :D
 

Pax!
Jonaz
 
 
Kategori: Jag

Status 20 juni 2013

Nu har jag äntligen gått ner över 40kg! Det känns så skönt! Är glad och lycklig idag då vågen stod helt stilla förra veckan!
 
Flytveckorna:
Vecka 1, 13/2-2013: -5.3kg, -1,6 i BMI
Vecka 2, 19/2-2013: -1.8kg, -0,6 i BMI
Vecka 3, 26/2-2013: -2,7kg, -0,8 i BMI
Vecka 4, 5/3-2013: -1,4kg, -0,5 i BMI
Vecka 5, 12/3-2013: -1,4kg, -0,4 i BMI
Vecka 6, 19/3-2013: -3kg, -1 i BMI
Vecka 7, 26/3-2013: -0,5kg, -0,1 i BMI
Vecka 8, 26/3-2013: -3,1kg, -1 i BMI
 
Efter operation:
Vecka 1, 11/4-2013: -5.3kg, -1,6 i BMI                                                                                                      
Vecka 2, 18/4-2013: -3.0kg, -1 i BMI
Vecka 3, 25/4-2013: -1,2kg, -0,3 i BMI                                                                                                  
Vecka 4, 2/5-2013: -2,8kg, -0,9 i BMI                                                                                                    
Vecka 5, 9/5-2013: -1kg, -0,3 i BMI
Vecka 6, 16/5-2013: -1,7kg, -0,6 i BMI
Vecka 7, 23/5-2013: -2,9kg, -0,9 i BMI
Vecka 8, 30/5-2013: -1,1kg, -0,3 i BMI
Vecka 9, 6/6-2013: -1kg, -0,3 i BMI
Vecka 10, 13/6-2013: -0kg, -0 i BMI
Vecka 11, 20/6-2013: -1,3kg, -0,4 i BMI

TOTAL VIKTNEDGÅNG: 40,5 kg

JUST NU! Vikt 117,5 kg BMI 36,7

Pax!

Jonaz

Ny proteindiet!

Hihi. Gräddbullar är det nya proteinet!

Pax!
Jonaz

Kategori: Jag

Frukt glass!

 
 
Ingredienser:
7dl puread vattenmelon (gärna rensade på kärnor)
2,5dl blåbär
2,5dl skivade jordgubbar
1 kiwi, skalad och skivad
1 persika eller nektarin, tärnade (gärna små bitar)
En handfull körsbär, kärnade och hackade
 
Skär vattenmelonen i bitar och mixa dem, ställ det åtsidan.
 
Fyll glassformar (ca 12st) med den färska frukten, häll sedan i vattenmelon-purén, fyll hela glassformen. Tryck i en glasspinne. Låt formarna stå i frysen i ca 6-8h.
 
Smaklig Spis :D
 
Pax!
Jonaz
Matbloggstoppen

Operationsärr

Nu har det gått ca 2 månader sedan operation. Mina ärr är röda och vackra hihi.
Inte så värst snygga, men efter att jag konstaterat att jag kommit i min fina J Lindeberg jacka så bryr jag mig faktiskt inte haha!

Pax!
Jonaz

Kategori: Jag

Lika som bär :D

Lika som bär!
 
 
 
Hahaha!
 
20130528-202115.jpg
 
20130528-202307.jpg
 
Pax!
Jonaz

Dagens Metro :D

Hehe, idag kom artikeln om GBP in i dagens Metro!
 

I Skåne genomförs flest  fetmaoperationer i landet

Fetma. Antalet  skåningar som genom-går fetmaoperationer ökar. År 2009 utfördes cirka 500 i länet, i fjol över 1 300 operationer. Skåne är också det län med flest fetma-operationer.

Gastric by-pass

• Operation. En gastric by- pass-operation innebär att  en del av magsäcken tas bort och att en bit av tunn- tarmen kringgås för att  minska näringsupptagning- en. 

• BMI. I genomsnitt tappar  patienterna två tredjedelar  av överskottsvikten och en  av fem når idealvikt med ett BMI på mellan 20 och 25.

• Livslängd. Man räknar  med ungefär fem-tio extra  levnadsår efter operation.

– Det beror på att folk är medvetna om den goda effekten av kirurgin och att de har en rättighet inom vårdgarantin. Fetman som sjukdom har tyvärr också ökat, säger Jan Hedenbro, chef för Aleris Obesitas som gör merparten av fetmaoperationerna i Skåne.   

Metoden gastric bypass har visat sig vara väldigt effektiv för att behandla sjuklig fetma och enligt Mikael Ekelund, överläkare på Skånes universitetssjukhus, finns ingen lika bra alternativ behandling mot fetman och dess följdsjukdomar.

– Ungefär 75 procent av de med typ 2-diabetes som opereras blir medicinfria. Den absoluta majoriteten får ett väldigt lyckat resultat, säger han.

Skåne toppar också listan över antalet gastric bypass-operationer per invånare men enligt Ekelund beror det inte på att skåningarna är fetare än andra. Snarare pekar han på att skånska politiker satsat hårt på att erbjuda operationen till fler och på att korta kötiderna. Han betonar dock att operationer innebär en risk för komplikationer och att förebyggande behandling alltid är att föredra.

– Risken är att de ses som en ”quick-fix” men det ska vara en sista utpost efter att man provat allt, säger han. 

Jonas har gått ner 40 kilo

I april genomgick Hjärupsbon Jonas Persson en gastric bypass-operation. Han har alltid varit storvuxen men för några år sedan fick han problem med högt blodtryck och efter två stroke-liknande attacker började han ta medicin. 

När medicinen inte hjälpte dök magsäcksoperationen upp som ett alternativ för att sänka blodtrycket.

– Många tänker på det som en kosmetisk operation men för mig handlar det om att bli frisk, säger Jonas.

Han vägde 160 kilo men efter tio veckors fasta och operation har han redan tappat 40 kilo och hans blodtryck är nu nästan normalt. 

Operationen har inneburit stora omställningar.  Både i vad och hur han äter och för att nå idealvikten återstår fortfarande arbete.

– Mellan 60 och 80 procent av viktminskningen hjälper operationen och vägen dit. Sedan är det eget arbete som gäller, säger han.

 
http://www.metro.se/skane/i-skane-genomfors-flest-fetmaoperationer-i-landet/EVHmfe!geL2hO1gttIoU/
 
Det blev ett hyfsat inslag, eller?
 
Pax!
Jonaz
 
Kategori: Jag

Kosttillskott - VITAMIN D

Vitamin-D

D-vitamin bildas i huden när solen lyser på oss. Problemet i Sverige är att solen bara är stark nog mitt på dagen under sommarmånaderna.

 

Med maten får vi ytterst lite D-vitamin jämförelsevis. Resultat: många svenskar (kanske de flesta) har brist på D-vitamin. Särskilt under vintern och våren. Mörkhyade och de som undviker solen drabbas värst.

D-vitamin är unikt bland vitaminerna. Det är ett steroidhormon, som våra könshormoner testosteron och östrogen. D-vitaminet påverkar effekten av hundratals gener i de flesta av kroppens celler. Potentiellt kan det därför påverka hälsan på mängder av sätt.

D-vitamin är ett annat tillskott som kan vara fördelsaktigt att få i sig extra av, speciellt som nordbo. D-vitamin är nämligen unikt bland vitaminerna, och bildas i huden under exponering av solljus. Dessvärre är solstrålarna endast tillräckligt starka här på vår breddgrad timmarna mitt på dagen under maj-augusti. Det innebär att under vinterhalvåret lider majoriteten av befolkningen av D-vitamin brist; vilket kan leda till en mängd sjukdomar och problem som benskörhet och depression.

Hälsovinster med D-vitamin

De flesta sjukdomar verkar ha statistiska samband med D-vitaminbrist. Men sådan vetenskap är mycket osäker. Kanske är sjuka personer mindre i solen och får därför D-vitaminbrist?

Här fokuserar jag istället på de säkraste studier som kan göras. Studier där man testat effekten av tillskott av D-vitamin jämfört med tillskott av placebo. Resultaten är minst sagt spännande.

Fler och större studier pågår och om några år vet vi mer.

Sammanfattningsvis är tillräckligt med D-vitamin viktigt för hälsan. Det verkar bland annat kunna stärka skelettet, cancerskyddet, humöret och immunförsvaret.

 

För att komma upp i rekommenderat dagligt intag av D-vitamin kan du:

 • Vistas i sommarsolen ca 15 min
 • Äta 350g fet fisk
 • Äta 35 ägg
 • Dricka 13 liter lättmjölk eller ett halvt kilo margarin
 • Ta en tablett

I mina öron låter det sista alternativet enklast, och därför något jag rekommenderar under vinterhalvåret; och under dagar då man inte äter fet fisk.

 

Pax!

Jonaz

Fett

 

Då jag lätt dumpar på fett, vilket ger magsmärtor och man får springa på toaletten stup i kvarten, kommer här en liten faktaruta just om FETT:

 

Att tänka på

 

checkbox_blue_small.jpg

Fett är mättande. Fett frisätter må bra hormonet serotonin som dämpar aptiten. Intas i samma måltid däremot mycket socker eller snabba kolhydrater så triggar detta i stället i gång aptiten ytterliggare.

checkbox_blue_small.jpg Kroppens största energidepå består av fett. Vid brist på föda använder kroppen denna extra energikälla.

checkbox_blue_small.jpg 

De enkelomättade och fleromättade fetterna anses nyttigare än de mättade fetterna och de skadliga transfetterna.

checkbox_blue_small.jpg 

Vegetabilskt fett anses oftast vara nyttigare än animaliskt fett.

checkbox_blue_small.jpg 

De enkelomättade och fleromättade fetterna anses lättare att använda som bränsle för kroppen. Det anses också att man blir fetare av mättade fetter.

checkbox_blue_small.jpg 

Balansen mellan de essentiella (livsnödvändiga) fleromättade fetterna Omega-6 och Omega-3 har visat sig väldigt viktig. Vi får överlag i oss för mycket Omega 6 på bekostnad av Omega 3. Därför bör vi höja intaget av fetter från Omega 3. Finns främst i fiskolja, fet fisk, linfröolja, linfrö, rapsolja, valnötter samt gröna grönsaker.

checkbox_blue_small.jpg

Fettsyror från Omega-3 som innehåller fiskolja anses muskeluppbyggande, minskar kroppsfettet samt förbättra konditionen. Även bra för hud och hår. Detta hänger samman med att fiskfett påverkar produktionen av de hormonliknande ämnena prostagladiner, se Eikosaniderna. Fiskfett innehåller mycket av Omega-3 fettsyrorna EPA och DHA som är bra för detta. De vegetabiliska Omega 3-fetterna anses dessvärre inte kunna omskapas till dessa fettsyror lika bra. 

checkbox_blue_small.jpg

Energiförbrukningen är lägre när man äter fett än proteiner och kolhydrater. Detta beror på att värmeproduktionen vid förbränningen av fett är lägre i kroppen, se termogenes. 

checkbox_blue_small.jpg Fett anses kunna omvandlas till glukos, genom den så kallade glykoneogenesen om glykogenförrådet är slut.  På liknande sätt kan proteiner omvandlas till glykos om glykogenförrådet är slut. Kroppsfett kan även omvandlas till ketoner som fungerar som energikälla, när detta sker i stället för att fett omvandlas direkt till glykos genom glykoneogenesen är väl inte helt klart! men kroppen är så väl funtad att den kan skapa energi av såväl kolhydrater, fett som proteiner.

checkbox_red_small.jpg

Fett ger mer än dubbelt så mycket energi som protein och kolhydrater. Detta innebär större risk för övervikt om fettintaget samt energiintaget är för stort.

checkbox_red_small.jpg

Undvik för mycket mättade fetter då dessa om de intas i för stor mängd anses kunna leda till hjärt- och kärlsjukdomar samt även höja blodtrycket. De enkelomättade och de fleromättade fetterna, främst Omega-3 har motsatt effekt.

checkbox_red_small.jpg

Ett för stort intag av snabba kolhydrater tillsammans med för mycket mättat fett anses vara den största anledningen till västvärldens ökade antal med överviktiga enligt nyare studier. Detta ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, för högt blodtryck, diabetes mm. Det mättade fettet precis som för mycket snabba kolhydrater anses kunna leda till insulinresistens, se insulin.

checkbox_red_small.jpg

För mycket fleromättade fetter anses inte heller bra eftersom de lätt oxideras. Oxiderar de i kroppen så anses de kunna leda till cancer (fria radikaler bildas). Detta kan uppvägas till viss del genom ett intag av den fleromättade fettsyran Omega-3 samt intag av antioxidanter.

checkbox_red_small.jpg

För litet fettintag försämrar kroppens allmänfunktion: hormonproduktionen sjunker, cellerna blir lidande, musklerna blir mera sköra, dessutom så minskas upptaget av de fettlösliga vitaminerna A, D, E och K samt av antioxidanter.

checkbox_red_small.jpg

För litet fettintag i kombination med stort energiintag av kolhydrater och proteiner leder till att proteiner och kolhydrater omvandlas till fett i kroppen.

Äggmuffins

Har fullbordat en satts äggmuffins idag!
Första gången jag någonsin bakat dessa. Gjorde dubbel sats!
 
20 ägg
2dl grädde
salt & peppar efter smak
(slängde även i lite proteinpulver)
 
Fyllning:
Stekt purjolök som rördes ihop med smulad fetaost och mango chutney.
 
De gräddas i 200 grader i ca 20 minuter!
 
 
Supergoda kalla och perfekta som mellis!
 
Pax!
Jonaz
 
Matbloggstoppen

Status 16 maj 2013

Det är så härligt att väga under 120kg! Det är en MILSTOLPE för mig. Jag kan inte minnas när detta var senast. Så lycklig!
 
Flytveckorna:
Vecka 1, 13/2-2013: -5.3kg, -1,6 i BMI
Vecka 2, 19/2-2013: -1.8kg, -0,6 i BMI
Vecka 3, 26/2-2013: -2,7kg, -0,8 i BMI
Vecka 4, 5/3-2013: -1,4kg, -0,5 i BMI
Vecka 5, 12/3-2013: -1,4kg, -0,4 i BMI
Vecka 6, 19/3-2013: -3kg, -1 i BMI
Vecka 7, 26/3-2013: -0,5kg, -0,1 i BMI
Vecka 8, 26/3-2013: -3,1kg, -1 i BMI
 
Efter operation:
Vecka 1, 11/4-2013: -5.3kg, -1,6 i BMI                                                                                                      
Vecka 2, 18/4-2013: -3.0kg, -1 i BMI
Vecka 3, 25/4-2013: -1,2kg, -0,3 i BMI                                                                                                  
Vecka 4, 2/5-2013: -2,8kg, -0,9 i BMI                                                                                                    
Vecka 5, 9/5-2013: -1kg, -0,3 i BMI
Vecka 6, 16/5-2013: -1,7kg, -0,6 i BMI
Vecka 7, 23/5-2013: -2,9kg, -0,9 i BMI
Vecka 8, 30/5-2013: -1,1kg, -0,3 i BMI

TOTAL VIKTNEDGÅNG: 38,2 kg

JUST NU! Vikt 119,8 kg BMI 37,4

Pax!

Jonaz