Shopping eftermiddag!

Var och strosade i Burlövs köpcenter idag.
 
När jag kom till Dressman som har upp till 9XL för herr, slog det mig, att kanske kan jag sluta att gå dit, en gång i framtiden. Och kanske börja kika i andra butiker istället. Spännande.
 
Hittade ett par supersnygga glasögonbågar men tänker ansiktet kanske kommer att förändras en del, så det ska sparas till hösten.
 
Sedan handlade jag lite soppor som ska användas efter operation. Tänkte KELDA ska få göra jobbet :D
 
 
Då jag inte dricker mjölk, tänkte jag att man kan blanda ut dessa soppor med extra proteinrik mjölk och proteinpulver, mixa och sila, så kommer jag att få proteinet i mig :D
 
Jag köpte även några pulversoppor, fransklöksoppa och mexikansk soppa. Tänkte att detta spad är nog ändå godare att sippa i sig än vanlig buljong.
 
 
Och för att spetsa till vattnet blev det lite osötad flädersaft! Fläder en smak av sommar :D
 
 
Pax!
Jonaz
 
 
Frida H:

Det var faktiskt en bra inköpslista.
Det går segt i mitt flyt nu. Har jättesvårt att "äta". Jag vill bara sova.. Får tvinga mig i mina shakes.

Svar: Ja det går i perioder, nu är jag inne på den 8:e veckan. Det kommer dippar där det bara är tråkigt lol.Men för var kilo som faller, känns livet lite bättre och en fin blogg-vän sa - tänk att det du går ner nu under flytet ALDRIG kommer att komma tillbaka på kroppen :D
Kram kram xxx
Jonaz

Sara i Uppsala:

Du behöver mycket protein sen. :-) Du kan ju köpa keso och mixa ned i sopporna. Sen när du går på puré kan du har i keso. Keso i tomatsoppa är fantastiskt gott! :-) I Uppsala behöver man inte flyta och puréa efter en op utan man går på mat direkt (och tuggar som en tok). Det är så olika i olika lansdting.

Jag vill också köpa nya glasögon men det är nog ingen idé förrän efter op... :-)

Svar: Ja, vår dietist sa att om det är något som kan avhjälpa håravfall så är det att få i sig rikligt med protein. Så jag har laddat :D För ren mjölk, yogurt eller fil klarar jag inte av :D Men keso älskar ju jag :D Vad bra!
Jag håller min tumme för dig och din resa! Vet du något om tidsaspekten hos dig norröver?
Kram!
Jonaz

Sara i Uppsala:

I Uppsala tar det ca ett år från att du får in remissen till överviktsenheten tills du får din operation. Du ska på infomöte, träffa en sköterska, träffa dietist, gör bentäthetsmätning, träffa läkare och sist kirurg. Det är 1-3 månader mellan varje besök så dom "klara" vårdgarantin. Och så stänger dom ju över sommaren och över julen så där kan det läggas på några månader. För min del blev även läkarbesöket uppskjutet pga magsjuka hos läkaren och det är ju sånt som alla kan råka ut för. Men jag står på tur att få träffa kirurg och hoppas kallelsen kommer snart. Den 20/3 gick remissen iväg från läkaren på överviktsenheten. Efter det så är det nog bara 6-8 veckor till operation... Men det känns som att jag har väntat i en evighet, men det har på sätt och vis varit bra eftersom jag varit kluven. :-)

Svar: Tänk vad olika det är fån landsting till landsting. Ja vem har inte varit kluven. Men att få ett friskare och längre liv övervinner allt, det är mina tankar :D Ska bli så kul att få följa din resa. Ha det så gott! Kram J
Jonaz

Hanna:

Åh, flädersaft! Måste köpa det imorgon, det är det godaste som finns ju.

Svar: Ja, med lite vaniljvodka i :D lol
Jonaz

Sarah:

Vad är det för flädersaft du har köpt? Vilket märke? Vill också köpa, älskar fläder! Om du dricker fun light så har dom en flädersaft & citron-smak som är limited edition. Den är rätt god, men som alla fun light har den lite skum sötningsmedeleftersmak :) Detta döljer jag genom att ösa i en massa droppar ekologisk citronsaft som man kan köpa på flaska ;)

Svar: Det är Coop X-tras egen flädersaft. Jag gillar inte vanlig saft och inte heller vanlig läst. Då jag är tvärtokig i cola light så är jag vän vid sötningsmedlet och är inte känslig alls för bismak. Så när jag skriver nu att den är god, så kanske du får ta det med en nypa salt - hehe. Men den är billig, så man gråter inte stora tårar om man måste hälla ut den i vasken :DBra tips med den ekologiska citronsaften! Summer-drink :D
Kram
Jonaz

Kommentera inlägget här: