Jag? Godtrogen? Absolut!

Idag var jag på andra informationsmötet hos Axess Medica som ska utföra min operation i Simrishamn. 
Jag gick upp extra tidigt och körde 30min tidigare till Simrishamn, och det var tur för det tog nästan 2h att köra dit pga vädret. Trots klass 2 varning kom det inte så mycket snö som SMHI hade förutspått!
 
Väl framme, 5min före utsatt tid, så fick jag återse flera av de jag mötte på infomöte no.1. Kul, man såg att alla hade förlorat i vikt under flyten.
Jag fick träffa Anna Dietist först. Hon var väldigt förvånad över min viktnedgång. Jag skulle gått ner 8kg till den 4:e april, men har nu gått ner 15.6kg och har mer än två veckor kvar att flyta. Jag bara svarade att jag följt hennes anvisningar och att det gått bra. 17cm runt magen var oxå borta! Kul!
 
Sedan när alla hade fått vägas in och blivit måttade igen fick vi en genomgång av Dietist Anna om kosten de första veckorna efter op. och sedan hur man ska tänka långsiktigt angående mat.
 
Sedan blev det en liten pause. Där började vi som var kallade att prata med varandra. Det visade sig att det var bara JAG som hade flytit dessa veckor. Alla andra hade bara bytt ut någon måltid eller två till flytande, de övriga måltiderna åt de. 
En tjej som skulle opereras imorgon hade ätit en omelett med bacon igår?! De flesta hade sattsat på att gå ner de kilon de var tvingade till, inte mer. 
Jag blev helt förvirrad. Visst vet jag att vi alla är olika och i våra olikheter har Dietist Anna hjälpt andra med olika sätt att gå ner de kilon de ska, men alla jag träffade idag hade gjort detta på eget bevåg!
 
Jag mailade Dietist Anna efter en veckas flyt och frågade om det var ok att ersätta något "flytmål" några ggr i veckan med en "bar"! Jag gillar ju bara de varma sopporna och ska jag flyta i nästan 9 veckor vill jag inte tröttna på dem.
Jag fick ett svar att inte göra det förmånga ggr i vecken, och enbart ta en ALLEVOBAR pga näringsmässigt är den bäst. Men de 14 dagar före operation MÅSTE enbart bestå av flyt!
 
Är jag godtrogen? Blev lite hånad och fnissad åt,  som om jag var dum som hade följt allt till punkt och prickar! De frågade om jag gått ner mer än vad jag skulle, när jag berättade mitt resultat tyckte gruppen att nu kan jag äta och göra vad jag vill innan op. Det är intressant hur grupper fungerar. Jag var så tydligt gruppens "svartepetter" idag! Mycket spännande att betrakta denna process.
 
Sedan kom ssk Anna, hon gick igenom rutiner runt operationen. Jag var tvungen att ta upp detta med att äta 2 dagar innan op. Det var tydligen inga problem, och hon medgav att de ger hårdare reglement att följa än nödvändigt! 
Ju mindre man väger vid en operation, desto bättre är det, samt att gå på "svältkost" som det innebär när man förlorar vikt är bra, för kroppen blir då mindre chockad efter operationen då den får en stark törn av att gå på svält.
 
Det var en intressant och givande dag och jag fick kanske lite svar på de frågor jag hade med mig! När kroppen går på svält, struntar den i håret, därav håravfall. Finns inget säkert kort för att slippa detta (det behöver inte hända) förutom vara noga med protein och B-vitaminerna. 
 
Åh vad jag längtar till den 4:e april nu :D woohoo
 
Pax!
Godtrogne Jonaz :D
 
 
Angie:

Lika slavisk som jag var hör jag. Men det var det värt. Ska följa din resa. Ha det bäst

Svar: Tackar. Det är bra att vara insnöad ibland hehe!
Jonaz

Evelyn:

Tycker du gjorde helt rätt! Tycker att de andra gjorde fel. Jag flöt i tre veckor, trots att jag bara hade krav på två. Håller tummarna att allt går bra!

Svar: Ja, det känns nu som om det är den sista nedräkningen! Hoppas nu att de sista 15 dagarna flyger förbi :DHa det bäst!
Jonaz

Sara S:

Jag tycker att du är grym!! Och att de andra kanske tar lite lättvindigt på den här operationen. Jag menar, omelett med bacon?
Det är starkt jobbat av dig och det kommer att gå riktigt bra för dig. Det ska bli så kul att se dig fit for the beach 2014! Wohoo! :-)

Svar: Ja, jag menade inte att dizza de andra, men det var intressant att alla 10 personer hade kört samma linje och jag var övertygad om att vi alla hade flytit hehe. Ja vi sattsar på beach 2014 :D hehe
Jonaz

Sofia:

Alltså kom igen ärligt? Fan jag blir nästan sur när jag läser detta, man flyter ju inte enbart för att tappa i vikt. Man flyter för att det inte ska vara farligt för en själv under operationen. Alltså snacka om att inte vara mera rädd om sig själv och sedan, är det levern? Den är väldigt stor hos överviktiga personer därför flyter man också för att få bort allt fett där annars kommer dom inte åt berättade läkaren för mig. Bra att du är så duktig vännen!

SV: Alltså du frågar verkligen helt fel person vännen för jag dumpar inte direkt. Jag får lite hjärtklappningar och känner mig trött. Du kan inte "hindra" när du får det utan lägg dig och vila så brukar det bli bättre. Jag "fett dumpar" mest och det kommer ju dagen efter till följd av diaré. Sen är man så olika jag har pratat med en person som dumpar på sallad, jag har gjort den en gång på ett äpple. Men du kan även dumpa om du äter för fort/ för mycket. När jag dumpade på äpplet blev jag kallsvettig, yr och mådde bara skit. Jag mådde så dåligt, jag kunde inte ens stå upp på bena. Hoppas du blev lite nöjd i alla fall =). Kram kram på dig duktiga du!! <3

Svar: Tack för att du finns Sofia :DJag ser fram emot spänning att få lära känna min nya kropp. Det enda jag verkligen blev lite ledsen över var att det kanske blir svårt att i framtiden äta rå vitkål, då den är trådig. JAG ÄLSKAR VITKÅL hehe. Och det är ju samtidigt inte hela världen lol
Kram & <3
Jonaz

Emmha:

Du har väl inte varit godtrogen du har ju bara följt vad dietisten sa att du skulle göra ;) och du har gjort de väldigt bra ! Man flyter ju för att levern ska bli mindre och för att operationen ska bli lättare att genomföra så skiter man i de så kan de gå fel efter operationen tror jag för då är man nog inte "mogen" för att bli operationen men du är verkligen "mogen" för de och kommer klara de hur bra som helst! lycka till!

Svar: : DHehe, nej jag vet, men jag tror att jag har förberett mig så gott jag kan :D Hade nog inte kunnat göra på andra sätt än såhär, vill att det ska gå bra :D Hoppas jag e mogen, jag tror det. Ha det BÄST!
Jonaz

Mullfia:

Jag tycker du är så jävla skön! Angående ditt senaste inlägg att du inte menade att vara elak; det var du inte! Och jag är ändå en av de som inte flutit hela tiden för att min kropp bara inte ville och jag har haft ett helvete, men det är ju inte självvalt och har man inget att dölja kan man omöjligt bli sur! Du är en rock-star och ska vara sjukt jäkla stolt över hur mycket du tappat och den karaktären du haft! Kul att läsa om samma möte men med andra ögon! Hoppas det levde upp till förväntningarna du fick från mitt inlägg, förlåt annars ;) bamsekram!

Svar: Älskade vän! Jag skriver ju att det finns dem som med D-Anna fått hitta andra lösningar på sin väg till op. Det finns ju alla nyanser av oss. Men de som var på mötet med mig hade på eget bevåg inte flytit. Och jag blev bara så förvånad att det vändes som om det var jag som hade gjort något ovanligt genom att följa de kostråd D-Anna gav mig. Jag menade nog inte att reflektera så mycket om deras val, utan vilka funderingar som dyker upp i mig när vi satt där.Förstod nog för första gången att jag är lite rädd inför operationen, för det som väcktes i mig - är det inte farligt att två dagar före op. äta omelett med bacon. Hinner magsäcken tömmas på 2 dagar? Tänk om något händer tjejen?

Det var som om alla visste något utan jag, som om jag missat något men vet inte vad!?

Ditt inlägg till mig var SUPER! Om du bara visste hur många gånger jag läst det hehe! Ser fram emot att få säga hej!
Superkramar till daj oxå <3
Jonaz

mullfia:

Du, det var du som hajade grejen, inte de andra! Eller så hajade de och sket i det för att de inte orkade, och det väcker ju tankar kring hur de går för de personerna efteråt. Och att riskera sitt liv sådär, helt tokigt att proppa i sig sådär så nära inpå. Förstod att du inte ville klämma åt någon och vet ju att du vet hur jag haft det så! Men håller med om att det verkar konstigt att på eget bevåg välja bort flyt och hoppas på att lyckas klara viktmålet precis exakt på decimalen. Känns som att de kanske borde lagt i en annan växel och satsat allt för att gå ner så mycket som möjligt och göra operationen så enkel och icke riskfylld som möjligt. Jag är jätterädd att min operation inte kommer gå lika bra som någon annans eftersom jag i ren kraftkamp mot min egen kropp slitit av de kilona som precis krävs. Önskar att de lagt ner lite mer jävlarenamma, men det är ju deras val.

Vad glad jag blir att du fortsatt slita ut mitt inlägg ;) försökte göra det så utförligt som möjligt så du skulle leva dig in, haha! Klart vi ses och säger hej, jag kommer motionera runt hukad i korridoren när du kommer dit och gör jag inte det får du komma in och sparka upp mig ur sängen.

Svar: Jag tänkte jag skulle smita ut och tjuvröka lite då och då - haha Gosch vad jag längtar efter en CIGG!
Jonaz

Kommentera inlägget här: