Gräsliga kvällen på Friends Arena!

OK! Så här var det också!
 
När jag kom till Friends Arena - Då förstod jag varför inte man kunde plasera Eurovision där! Själva arenan är vacker - men runt omkring! OMG! Det liknar en krigszon men,byggnadställningar, kratrar, hål, betongskelett och avstängda uppgrävda vägar! Det känndes som om man kommit till ett sunkigt industriområde i östeuropa 1948! GRÄSLIGT!
 
 
Ljudet inne i arenan när programledarna talade, eller när snack presenterades på filmsnuttar så var det en omöjlighet att kunna uppfatta vad som sades. Sund, för där i ligger ju kvällen humor.Tycker Edvard Af Silén är en duktig författare till det manus som används.
 
 
Sedan tog kvällen slut. 28 000 människor ville hem! Då vägarna till Friends Arena är avstängda för privat trafik, dock får taxibolag och busstrafiken köra in på den ENDA SMALA ENKELRIKTADE vägen som gick runt hela detta område och runt arenan. Alla 28 000 ville få tag på en taxi eller komma med en buss, det är en bra bit till pendeltåg eller t-bana. 
 
Vid bussarna var det lynch stämning - vem trängs bäst, eller vem slår sig - fysiskt - fram på bästa sättet för att få en plats på buss. Det började även pratas om att VI HAR BARN, VI BORDE FÅ FÖRTUR! Ewwww - jag bara kännde här vill jag inte vara...Vi gick mot platsen där taxibilar kommer - VID DEN ENDA LILLA SMALA VÄG SOM ÄR ENKELRIKTAD och ALLA kör på. Kön till taxi var ett par kilometer lång. Det var alldeles för kallt att stå still, så vi med flera bestämde oss för att promenera ut ur området för att komma in i bebyggelse och lösa transport hem därifrån.
Det blev tuffare än jag trott. Då sidan av DEN ENDA LILLA SMALA VÄG SOM ÄR ENKELRIKTAD bestod av krossad sten och makadam var det inte bara att traska på, man fick kolla noga vart man satte fötterna, och en tjej halka på en större sten och slog dit rejält. Det var inte dimma, det var byggdamm som skakases upp av bilarna som körde på DEN ENDA LILLA SMALA VÄG SOM ÄR ENKELRIKTAD. Men vi hade halsdukar som vi kunde binda för näsa och mun, för annars blev det äckligt med massa stenmjöl i munnen.
Efter 90minuters promenad kom vi ut bland hyreshus. Där fick vi tag på en varm skön taxi som körde oss till hotellrummet :D
 
Tycker det är illa att man inte skött administrationen runt detta event bättre! Tyckte faktiskt det var inte bara illa utan väldigt märkligt! Men jag fick en promenad extra idag - och det är ju inte fy skam under flytperioden :D
 
Pax!
Jonaz
Sara:

Jag var där på Ladies Night i höstas och det var likadant då. Konstigt att det inte jobbas hårdare på omgivningarna innan de sätter igång stora event. FAst vi gick till pendeltåget då, och SL hade faktiskt satt in extra tåg tack och lov.
I år är LN tillbaka i Globen vilket är mycket bättre. :)

Svar: Det var verkligen as-kasst efteråt. Man fick gå så försiktigt till pendeltågen för det var inga gångvägar längre, det var bara bygg-spill och skit man fick gå över! Tog en evighet!
Jonaz

Kommentera inlägget här: