Vegetarisk kikärtsgryta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
3 morötter
1 paprika Smör/olja
2 tsk gul curry
1/2 tsk kanel
2 burkar krossade/hela tomater
2 burkar kokta kikärtor (ca 5 dl)
2 bananer
Salt Peppar
Finhacka löken. Pressa vitlöksklyftorna. Strimla purjolöken och paprikan. Riv morötterna. Skiva bananerna. Hetta upp smör eller olja i en stor stekgryta och fräs hastigt curry och kanel. Tillsätt lök, vitlök, purjolök och paprika och fräs tills löken mjuknat. Tillsätt tomaterna samt de rivna morötterna och låt puttra i 5 minuter till. Tillsätt kikärtorna och koka i ytterligare 5 minuter. Blanda ner de skivade bananerna och låt dem blir varma. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite extra kanel.
För ett lägre GI-värde, uteslut bananen.
Pax!
Jonaz
mumms, ser hur gott ut som helst. :)