Linsgratäng

Det blir ganska mycket av den här satsen ett tips är att man fryser in resterna.

Linsgratäng
3dl okokta röda linser
2 rödlökar
1 röd chili
1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 fpk krossade tomater
1 röd paprika
150g fetaost
rapsolja
timjan
salt
svartpeppar

Sätt på ugnen 225º
Koka linserna i 9dl saltat vatten ca5-10 min.
Häll av och låt rinna av i sil.
Skölj och hacka paprikan.
Skala och hacka lök och vitlök.
Finhacka chilin spara lite av kärnorna.
Fräs lök och chili i olja en liten stund tills löken mjuknat.
Blanda i linserna, grädde, vatten, buljong, krossade tomaterna och kryddorna låt koka 5 min.
Häll över i en ugnsform och blanda i paprikan och smula över fetaosten.
Gratinera i mitten av ugnen 10 min.
 
 
Smarrigt värre. Man kan ha kött eller fågel vid sidan av om man så önskar!
Pax!
Jonaz
Matbloggstoppen
Kommentera inlägget här: