Kladdkaka utan socker.....

Kladdkaka - 12 cm form

30 gram smör

1 ägg

2 msk vispgrädde

¾ dl mandelmjöl (jag mixar sötmandlar med skal)

½ msk kokosmjöl

1 msk övrigt nötmjöl (jag använder ½ msh hasselnötsmjöl och ½ msk riven kokos) (ej kokosmjöl)

1 msk kakao

3 - 3 ½ msk sötströ

1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Blanda alla torra ingredienser. Blanda i ägg, smör och vispgrädde. Rör om tills allt blandat sig. Smaka av om smeten är lagom söt (smeten är dock mer söt än vad kakan senare blir). Häll i en smörad och bröad (riven kokos) springform på 12 centimeter. Grädda kladdkakan mitt i ugnen ca 22 minuter (kladdkakan ska fortfarande vara lite kladdig). Kladdkakan serveras med fördel kall med en klick grädde eller glass!

Bon Apetit!

Pax!

Jonaz

Matbloggstoppen
Kommentera inlägget här: