Kladdkaka utan socker.....
Kladdkaka - 12 cm form
30 gram smör
1 ägg
2 msk vispgrädde
¾ dl mandelmjöl (jag mixar sötmandlar med skal)
½ msk kokosmjöl
1 msk övrigt nötmjöl (jag använder ½ msh hasselnötsmjöl och ½ msk riven kokos) (ej kokosmjöl)
1 msk kakao
3 - 3 ½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Blanda alla torra ingredienser. Blanda i ägg, smör och vispgrädde. Rör om tills allt blandat sig. Smaka av om smeten är lagom söt (smeten är dock mer söt än vad kakan senare blir). Häll i en smörad och bröad (riven kokos) springform på 12 centimeter. Grädda kladdkakan mitt i ugnen ca 22 minuter (kladdkakan ska fortfarande vara lite kladdig). Kladdkakan serveras med fördel kall med en klick grädde eller glass!
Bon Apetit!
Pax!
Jonaz