Bönbiffar i pitabröd med paprika- och vitlökssås
Bönbiffar i pitabröd med paprika- och vitlökssås (4 port.)
Bönbiffar:
2 burkar kidneybönor, ca 800 g (alt. andra bönor eller kikärtor, blanda gärna)
1 ägg
2 msk potatismjöl
1 tsk salt
2 krm peppar Smör/olja
Paprika- och vitlökssås:
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
1 dl turkisk yoghurt (alt. crème fraiche/gräddfil)
1 tsk citronsaft (Paprikapulver, för färgen) Salt, peppar
Till servering:
4-6 pitabröd 1/2 huvud romansallad 1-2 tomater
Börja med bönbiffarna. Skölj bönorna och låt rinna av. Mixa till en slät eller nästan slät smet. Blanda med övriga ingredienser till biffarna. Låt stå medan du gör såsen. Mixa paprikan och blanda med pressad vitlök, yoghurt och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt eventuellt paprikapulver, för att bättra på färgen på såsen. Forma biffsmeten till ca 6 st. biffar och stek i smör eller olja tills de har fått fin färg på båda sidor, knappt 5 min./sida. Värm gärna pitabröden, t.ex. i brödrosten. Servera bönbiffarna i pitabröden med tomatskivor, salladsblad samt paprika- och vitlökssåsen.
Smaklig spis!
Pax!
Jonaz
Åhh, det lät gott. Det måste provas!
Tack för tipset!