Blåbär och zucchinibröd

Zucchinibread är ganska vanligt i USA och man äter det egentligen som en söt kaka, men jag gillar att blanda sött och salt så det blev perfekt med det lite söta brödet tillsammans med kes,och lite örtsalt.
 
 
1 limpa, 12 skivor
 
3 dl havregryn
2 skopor (40g) whey complete vanilj (eller naturellt proteinpulver. Det borde även gå att byta mot valfritt mjöl)
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
60 g finriven zucchini (krama ur vätskan)
4 äggvitor
1 dl valfri mjölk (jag använde mellanmjölk)
25 g blåbär
Varlfritt: 1 tsk kanel
1 msk solrosfrön på toppen
 
1. Sätt ugnen på 175C.
2. Blanda hälften av havregrynen till ett mjöl i en matberedare. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och ha sedan i de blöta ingredienserna. Blanda ihop väl och häll sedan i en smord brödform.
3. Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter. Ta ut och låt svalna.
 
Brödet går bra att frysa, skiva gärna innan och ta fram de antalet skivor du vill ha. De passar utmärkt till mellanmål, till fikat eller som "bröd" till frukost.
 
Näringsvärde per skiva:
69 kcal
7 g protein
8 g kolhydrater
0 g fett
(det är 6 g fett i hela brödet)
 
Pax!
Jonaz
 
 
Matbloggstoppen
Kommentera inlägget här: