Min vistelse i Simrishamn!

Torsdagen den 4/4 - 2013
 
Vaknade inte riktig så tidigt som jag hade önskat. Det blev en dusch på morgonen med HIBISCRUB, torka sig med en ny ren handduk, på med kläderna och ner till köket för att ta mediciner.
 
Jag hade packat allt dagen innan så det var bara att pussa farväl till sambon och bege sig med bil mot Simrishamn. Väl framme var vi tre personer samlade, vi fick ett varsit rum att byta om i. Härliga sjukhuskläder, väl använda, väl tvättade och supermjuka!
 
Sexiga operationsstrumpor
 
En syrra kom förbi och skulle sätta dropp-intaget i min arm. Jag vet att jag är svårstucken och hur än jag försökte att behålla mitt lugn så känner säkert mina vener av min nervrositet och kommer att dra ihop sig. Jodå, hon stack mig i armvecken, sedan runt handleden och tillslut på handryggarna. Det fungerade inte. Hon meddelade mig att jag kommer att få den uppe på andra våningen före operationen.
 
 
Narkosläkaren kom och presenterade sig! Han var en härlig skojfrisk man, med min typ av humor :D UNDERBAR!
 
Väl uppkörd på andra våningen så var det dax för rakning på magen. Han som rakade mig var inte av det roliga slaget, jag försökte skämta om det gick att beställa ett mönster på magen, en stjärna eller nåt, men han bara grymtade att det inte skulle vara så bra för operationen att inte ta allt. Kanske han hade hört den förut lol. 
Sedan var det syrra 2 som skulle sticka mig. Samma runda, armveck, handleder. ryggen på handen, hon började tala om att börja i fötterna eller i halsen! Då bad jag en bön (hade nog gjort det hela tiden) och hon fick napp i ett blodkärl i vänster hand :D
Medans jag låg där själv en stund kom de tillbaka med kvinnan som var först ut att opereras, jag var no2. Hon lät som om hon sakta blev överkörd av en pansarvagn. DÅ BLEV JAG SKITRÄDD! Jag tänkte, jag tar mina nålar och slangar och bara sticker ut härifrån. Men som sagt, jag låg kvar :D
 
Blev ivägrullad till op salen och fick gå över till operationsbordet själv. Där fick man på sig en tub på vart ben, sydd av ett täcke. Sedan spännde de fast benen med en rem! Sedan gick det ut två armar från op bordet och armana spänndes också fast. Jag tänkte att jag såg nog ut som Jesus Kristus, korsfäst, och då tänkte jag att min gamla kropp ska dö och den nya uppstå :D En liten fin tanke tyckte jag! Sedan gick de igenom vad de såg på monitorerna, och narkosläkaren sa att när jag somnat ska han sätta på SÅ KAN DET LÅTA, han var så skön! Sedan fick jag något medel som gjorde mig lite dimmig, sedan sa de att nu ska vi söva dig....sedan var jag GONE!
 
Jag minns inte mycket om mitt uppvaknande, men efter en stund mådde jag väldigt bra, kunde sitta upp och det kom in en ny kille som skulle opas senare. Jag snackade med honom och var nog lite hög på morfin eller nåt, för jag pratade nog på som om man vore i det första sköna fyllestadiet!
 
Jag kom upp på avdelningen och var noga med att gå så mycket jag kunde. Jag kännde mig hur bra somhelst, men jag kännde att luften de blåst upp buken med började göra sig påminnd och jag gick och promenerade för att få igång utsläppet av den, vilket inte har börjat lossna förrens idag, dagen efter.
 
 
Min rumsgranne kom upp och det var killen jag snackat med som jag bodde vägg i vägg med (vi har ju fina enkelrum i Simrishamn). Vi två plus tjejen som op.ades först hängde framför tv:n och snackade hela kvällen. Jag fick även dricka 3 koppar kaffe under dagen - woohoo. GOTT!
 
Natten var i stort bra, man hade så mycket adrenalin och jag vaknade nog ca 2ggr i timmen men somnade om meddetsamma. Vid 4 var det slut med sömn, mailade via mobilen, fick en värktablett för den upplåsta magen.
 
Fredagen 5/4 - 2013
Sedan kom nattpersonalen framåt morgonkvisten och skulle ta nya blodprover. Och dra på trissorn, hon fick ut blod på första sticket. Mitt blodtryck har inte varit så lågt på många år. Jag är så lycklig!
 
Sedan kom läkaren och stämde av. Han sa att jag är stor utåt men liten och fin inuti och att det var tydliga resultat att levern hade svällt av och att jag var inte svår att operera på. Jag kunde bara tala med syrran så kunde jag åka hem när jag ville. 
Jag & min nya GBP kompis fick information om våra recept, gå ner till apoteket och hämta ut det och vi fick en genomgång hur vi ska ta våra Fragminsprutor.
 
Sedan fick vi lämna Simrishamn kl. 09.00. Min sambo kom och körde oss hem. Vi gav skjuts till min rumsgranne. Var lite avundsjuk på honom, han hade lite luft uppstötningar både här och där. Min luft sitter kvar hehe, ska gå lite i trapporna här hemma nu!
 
Dagens projekt: Fylla dosetten. Planera vätskeintaget nu i en vecka framöver!
 
 
Min nya kropp är nu uppstånden!
Ja sannerligen, den är uppstånden!
 
Pax!
Jonaz
 
Marita:

Ja, då och då framöver kommer säkert årsdagen att infalla på självaste påskdagen :) Det kan nog bli lite uppståndelse där hemma då när denna nystart i tillvaron ska firas! Halleluja! 🐣

Svar: Jaaaa, verkligen! hahaSå glad och lycklig Marita. Allt känns bra just nu!
Jonaz

Maria:

Härligt, ja man känner ju igen det mesta från din opberättelse :) tycker det var synd att han som rakade din mage inte hade nån humor dock LOL ;)
Kram :)

Svar: Haha, han kanske drog nitlotten den dagen och fick raka alla oss män heheKram!
Jonaz

Emelie:

Åh vad skönt att allt gått bra! Jag ska själv opas i Simrishamn den 24e och det verkar ju helt klart som att det är ett grymt ställe?! hehe lyxigt med egna rum också!

Svar: Ja, de ät så förbaskat bra och sköna och omtänksamma. Man är trygg och man har det trevligt samtidigt! Underbart!
Jonaz

Sarah:

Vilket underbart superbra inlägg Jonaz! Tack tack tack :D Känner mig mycket lugnare nu. Ska gå tillbaka och läsa detta inlägg innan min op för att lugna mig själv. Det är 4 veckor kvar nu, wihooo. Var det förresten möjligtvis Magnus som var din rumsgranne? Isf träffade jag honom på mitt första möte i Simris, han skulle också opas samma dag som du läste jag på viktop nämligen :D

LÄNGTAR ännu mer till min op nu! De verkar så bra på Axess Medica!

Kram

Svar: Ja Sarah, jag måste säga att de är underbara! Jag har haft roligt dessa två dagar. Lite konstigt uttryck, men det har varit så kul!För de alla är ljuvliga!
Jonaz

Frida H:

Hihi.. Vilken skön berättelse du hade.
Och vad bra att det bara flöt på sådär.. Alla borde ha en sådan upplevelse.

Se nu till att springa i lite trappor nu!
Min son kommer roas mycket av när hans mamma kommer att fisa när jag opats.
Kram

Svar: Yep, mycket UPP OCH HOPPA blir det hahahahaKram
Jonaz

Sara:

Det är så skönt att det har gått bra, och vilken skön berättelse. :)

Svar: <3
Jonaz

anette johansson:

woohoo... Det är nu det börjar ... och det blir bättre och bättre och bättre ... // Kram och godnatt fina du!

Svar: Natti natti :D
Jonaz

mullfia:

Åh vad kul att läsa din berättelse, ska försöka pränta ner min berättelse med, när den finns färskt i minnet. Jäkla tur att jag är så lättstucken i och med att jag är så rädd! Kram! <3

Svar: Ja, är bara så impade hur gulliga alla är! Så fantastiska! Jag hade det väldigt trevligt, men oxå roligt i Simrishamn :DKram kram
Jonaz

Alexandra:

Skönt att vara hemma igen! Hoppas du mår kanon! =) Kul att läsa operationsberättelser, hur olika alla upplever det. Jag själv upplevde det liknande din historia. Att alla var trevliga, och allt gick bra =) Dessvärre gjorde u jag en öppen op, fick sova med morfinpump, som var ivägen hela tiden. Och ont som jag vet inte vad! Däremot slapp jag ju gasen i magen ;) Kram o "krya på dig"

Svar: Hej du fina!Här är allt bra, mår som en prins! Allt har bara gått på räls, magknip igår, men kokade dricksvattnet och det hjälpte faktiskt till :D
Kram och ha det bra min vän!
Jonaz
Jonaz

Åse:

Jättebra inlägg, känner mig lite lugnare nu när jag läst. Själv ska jag op den 27/11 . Skönt att höra att dem e så trevliga i Simrishamn. Tack för det fina du skrev..

Kommentera inlägget här: