Azerbajdzjans bidrag i Eurovision song contest 2013

 
Efter en riktig maratonuttagning som påbörjades redan förra året var den azeriska eurovisionuttagningen Milli Seçim turuikväll äntligen framme vid final. De tio artisterna som vaskats fram under tävlingens sammanlagt åtta tävlingsveckor hade nu försetts med vars en originallåt som framfördes för en jury att bedöma och utse segraren bland.

Segern gick till Farid Mamedov och låten Hold me, komponerad av Dimitris Kontopoulos och med text av Ralph Charlie och den svenske skotten John Ballard.
Minns ni John Ballard? Han har flertalet gånger varit med i melodifestivalen under 80-talet!
 
 
Kontopoulos har redan tävlat i eurovision som upphovsman en gång - han låg bakom Sakis Rouvas This is the night 2009 och producerade dessutom Ukrainas Shady Lady 2006 och förra årets vitryska bidrag We are the winners.

Själv är jag inte särskilt imponerad av låten, en kompetent men trist standardballad med rejält kletig text, men jag är övertygad om att azererna slipar till den inför tävlandet i Malmö - och att det till slut blir en ny final eurovisionplacering för Azerbajdzjan.
 
 
 
Denna låt får betyget:
  
 
  
2 flyt, av 5 möjliga!
 
Pax!
Jonaz
Cecilia:

Den var boooring. Älskar Sakis däremot, trots att han är hemskt slemmig. Hoppas han gör comeback snart. :)

Svar: Sakis are really slemmig, men hot ändå :DTror denna låt kommer att produceras om och komma i top 10. Jag e jättekräsen vad det gäller ballader, och tycker nog denna suger!
Jonaz

Kommentera inlägget här: